Sezatoarea canadiana (72)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Simonna
Imi crapa capul cautind cadouri de Craciun... ati terminat cu ele? Sau nici n-ati inceput?

He, he, he, nici n-am inceput, da' nici nu ma stresez. Cel ma ifrumos cadou pe care i-l pot face lu' barbate-miu e sa termin basementul pana la revelion. Cel mai frumos cadou care il poate face barbate-miu pt mine e sa ma ajute sa termin basementul.
Iar la copii scap cu ceva jucarii si alte necesare (al mare are 3 ani s ide-abia ce-i picat din pom in privinta lui Mos Craciu ca n-are atata minte inca sa-si aduca amitne ceva de anul trecut).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Try--bafta multa cu terminarea basementului si pupici la baietzi.
Simona-sorry dar uita-te pe site-urile lor si poate itzi vin idei.
Maru- distractziep lacuta in weekend.Ai baiat mare si frumos foc!
ktrinelu-te luptzi cu socrii?

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Buna fetelor,

Nu stiu cum reusiti sa umpleti asa de repede paginile. Nu prea reusesc sa tin pasul cu voi.
Vad ca vreti sa va intilniti din nou in Montreal. Ma bucur si as vrea si eu sa va cunosc mai bine. Pe 16 decembrie sau 23 decembrie am vrea sa sarbatorim primul an la Sebastian cu taierea motului. Iar pe 23 e chiar inainte de Craciun. As prefera sa-i organizez ziua in 16 , iar apoi sa incep pregatirile de Craciun. Pe 23 as venii si eu cu copii.

Nelia, vreau sa-ti doresc nastere usoara si sa fie bebele sanatos. Referitor la nume :a-ti putea sa-i dati doua nume si mai tarziu ar putea sa-l foloseasca care ii place mai mult. Si noi am avut probleme cu alegerea numelor si principalul criteriu a fost sa fie un nume cunoscut si folosit in engleza , franceza si in romana in acelasi timp.

Referitor la numele de fata :eu am folosit numele sotului la SIN si era mai usor de pronuntat cel de fata, dar acum e prea tarziu sa-l schimb. Francezii nu prea stiu cum sa-mi pronunte numele de familie. Chiar si la scoala cand m-am inscris am folosit numele de casatorie. Numele de fata il am doar pe card maladie si pe cartetul de conducere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Valeu....ca tot am vazut ca discutati aprins aici despre nume, ca sa eliminam discriminarile de orice parte si ca sa va binedispun un pic ....sa stiti ca e si treaba institutiilor sa stie atat sa scrie cat si sa pronunte numele emigrantilor, in special in scoli, altfel e pacat capital ....haideti sa va impartasesc numai cateva din numele celor 150 elevi cu care interactionez zilnic si pe care trebuie sa le retii din primele zile....pregatite deci? Ok.....you wanted this

Sukhvir, Sukjit, Dilraj, Diljot, Harkanwal, Zavier, Devante, Rimsha, Rabia, Harpreet, Harminder, Senthalan, Ravneet, Tarsheka, Resean, Tobi, Bijan, Parmpreet, Kajalpreet, Gurpreet, Gurpal, Shakana, Shanice, Harveen, Gurman, Senthalan, Nader, Shabana, Gurleen, Arisha, Amar, Ambiha, Harjot, Inderjit, Dawood, Kanwaar, Simran, Milandeep, Donya, Mansoor, Wahab, Sekyi, Harman, Jagbir

Deci eu zic ca oricare ar fi alegerea numelui, merge intr-o tara asa multiculturala

Maine s-ar putea sa avem snow day, asa ca eu una-s amatoare de asa ceva, daca se anuleaza school bus-urile

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Try, am citit ce ai scris si intr-adevar e foarte greu sa gasesti un nume potrivit din toate punctele de vedere. Dar nici nu pot sa-i pun un nume pentru care nu simt nimic, imi plac multe nume straine, dar nu pentru copiii mei. Adrian si Andrei au fost si ele pe lista la primii copii, cind nu stiam ce vor fi, dar acum sint luate, e plina familia noastra de Alexandri si Alexandre, Andrei si Andree, Danieli si Daniele si multe altele de pe liste. Victor mi-ar fi placut, dar si asta e luat. Octav a zis ca daca il mai bat mult la cap cu pronuntia lui Iancu ii pune Gherasim si gata! Mie imi place Dimitrie cum suna si mai sint citeva, dar toate sint mai rare pentru ca in rest sint toate luate. Chiar nu am nici o idee de ce nume va purta, nu mi-a picat nimic cu tronc pina acum. As vrea sa lasam discutia cu numele si influenta lui, mai vreau propuneri, liste, nume care va plac, pe care ii au copii, dar care sa nu sune total straine, ci din astea utilizate in mai multe limbi.

Si Try, cind am zis ce am zis in citatul dat de tine, ma refeream tocmai la ce ai scris tu mai jos, ca nu inteleg de ce sa se simta complexat cineva pus sa-si spuna pe litere numele, prefer sa-l spun asa de fiecare data, decit sa ma trezesc cu erori in acte, nu vad nici un motiv de complexare. In ceea ce priveste diferenta dintre noi si copii, mie mi se pare tocmai ca acesti copii iau lucrurile mult mai simplu si mai cum sint decita adultii, care le trec prin filtrul vietilor si experientelor personale. Si am mai spus ca sper ca discutia sa nu aiba legatura cu mine si cu dilema noastra legata de nume pentru ca numele alese de noi sint cit se poate de simple: Agata, Tudora si daca o fi sa fie Iancu, se spun usor pe litere, se scriu asa cum se aud... singura problema e doar cu-ul de la Iancu pentru francofoni, ca anglofonii il pronunta corect. Nu au diacritice, nu au grupuri de litere, nu au nika... de aceea am zis ca nu stiu de ce sa aiba legatura dilema ridicata de mine cu discutia care s-a iscat. In rest... si Ira are dreptate in ceea ce a scris, si Try si Diana... si toata lumea implicata in discutie, nu am nimic de comentat pe marginea ei, doar ca nu problema asta o am eu acum, eu vreau un nume care sa mearga, dar pe care sa-l simt cind il spun si daca e si usor de scris si pronuntat pentru toate natiile din lume, cu atit mai bine.

Clau, si Sebastian a fost pe lista, dar doar nu vrei sa-l cheme ca pe al tau, nu!?! Plus ca am deja in familie (ce sa-i faci, asa e cind ai familie numeroasa si caruta de prieteni care au avut copii inaintea noastra si au luat toate numele posibile si pronuntabile!). Nu vrem doua nume, ca si fetele au cite unul si ne-ar placea sa fie si la al treilea tot unul si bun! Dar care...
Tu ce mai faci, sinteti bine!?! Nu am mai vorbit nici la telefon, nu ne-am mai intilnit, nu mai stiu chiar nimic despre voi.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 8 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Khristin, chiar ca m-ai binedispus... Si eu imi fac probleme cu Iancu meu, care nu are decit 5 litere acolo si toate usoare...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 8 zile!

Mergi la inceput

Wow ....try, tu esti eroina cu adevarat, sa termini basementul de una singura??? Good for you

Nelia
, si lista ar putea continua

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Khristin, da' nu ai putea sa o continui cu din astea mai simple si care sa mai semene cu ale noastre sau cu cele cu care sintem noi obisnuiti!?! Ca poate imi mai dai si mie vreo idee...

Mergi la inceput

Nelia, eu nu am deloc elevi din comunitatea romaneasca....mai am din comunitatea anglofona, iti dau niste exemple insa nu stiu cat te ajuta pe tine in ceea ce vrei tu....Adam, Chris, Connor, Joel, Jacob, Aaron, Bryan, Josh, Ryan, TJ, Brandon, Michael, Carter, Davis, Dwane, Bradley, Denis, Matthew, Philip, Sam, Danial (nu cu e), William .

Eu iti doresc nastere usoara si sa fii impacata cu alegerea numelui , dezbaterile de genul asta pe forum nu sint intotdeauna menite sa ajute

Cristina

Mergi la inceput

Matei, Samuel si Filip ar fi fost pe lista... daca nu am avea prieteni care au avut baieti inaintea noastra! Brian (citit asa cum se scrie) mi-ar placea oarecum mie, dar nu-i place sotului... Oricum, mersi!

Mergi la inceput