FIV 147

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

puiramy, stai f. bine,. Tin pumnii sa ai un final fericit.
ladyxe, inainte de ET pe mine ma fortau la vezica plina. Cica se introduce cateterul mai usor. Acum depinde de fiecare ca dupa aceea mai stai cam 3 ore in pat fara sa te duci la baie.
pisix, e bine sa ai un plan B, chiar daca nu vei avea nevoie de el. Mai mult despre cum ti se vor transfera embrionasii embriologul si dr. vor hotari. Nu stiu daca la clinica unde faci tu se ofera cultura de blastocist. Oricum ei stiu cel mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyxe spune:

Moniland eu stiu ca e bine cu vezica mai plina pt a se putea vede mai usor ce ti-au transferat, eu nu am rezistat data trecuta si cu putin timp inainte de transfer am dat o tura la toaleta, iar la eco a trebuit sa apese mai tare pe burtica. Dar daca e si cum spui tu, mie imi convine, ca nu prea ma inteleg cu durerea.

P.S. mi-au ramas 4 fiole de diphereline si 2 gonal, daca are cineva nevoie, gonalul 50% din pret

Referitor la conditiile pt implantare uitati ce am gasit eu, sau poate ati citit deja?

"Implantatia produsului de conceptie la nivelul uterului matern
Autor: dr. Molfea Camelia
Implantatia este un proces complex prin care oul (produsul de conceptie) sub actiunea citokinelor (substante chimice produse de diverse celule ale organismului, cu rol variat) se orienteaza, adera si se cuibareste in grosimea mucoasei uterine. Este un proces foarte important pentru asigurarea dezvoltarii placentare care va permite schimburile materno-fetale. Implantatia marcheaza sfrasitul perioadei de viata libera a oului si are loc in a sasea sau a saptea zi de fecundatie.
Are loc in grosimea trompei endometriale (de tip interstitial). Cel mai apropiat endometru pentru implantatie este endometrul in stadiul secretor mijlociu, cand glandele au activitate secretorie maxima, dar endometrul poate primi oul in orice faza a ciclului.

Embrionul creste si ajunge sa ocupe intreaga cavitate uterina spre sfarsitul lunii a treia. Decidua capsulara si decidua vera (regiuni ale mucoasei uterine materne) fuzioneaza. Mai poate apare astfel menstruatia peste sarcina.

Oul neimplantat

Oul neimplantat care se formeaza in trompa uterina sufera diviziuni rapide si este transportat spre sediul implantarii (care este uterul) pe parcursul mai multor zile. Astfel, oul sta cinci zile spre jonctiunea utero tubara (locul unde trompa uterina se implanteaza in uter) si apoi in uter, unde mai sufera diviziuni active inca 24 de ore dupa care se implanteaza.

Experimental, in vitro oul ajunge la stadiul de 16 celule in 85 de ore, la cel de morula (stadiu in care oul are aspect de mura datorita multiplelor celule care il formeaza) in 11-135 ore, iar pentru a ajunge in stadiul de blastocist (stadiu al dezvoltarii oului in care acesta se si implanteaza) are nevoie de 123-147 de ore.

Pentru a avea loc dezvoltarea oului si implantarea trebuie indeplinite mai multe conditii:

Conditii fizico-chimice
Ph = 7,3
CO2 = 5% in faza gazoasa
Vitamine
Ser uman care este strict necesar pentru ca oul sa creasca peste 8 celule.
Aceste conditii sunt esentiale pentru succesul fecundarii in vitro.

Dar pentru implantare, sunt foarte importante secretiile uterine, substantele proteice, cum ar fi uteroglobina (o proteina produsa de uter) care fixeaza progesteronul (hormon sexual feminin), lactoferina (proteina care fixeaza fierul), dar si substante cu actiune enzimatica (enzimele sunt substante care favorizeaza desfasurarea unor reactii chimice) implicate in implantare. In perioada de stationare libera, la nivelul oului au loc sinteze proteice active. Zona pellucida (zona care invelea ovulul si apoi si oul) dispare in stadiul de blastula (stadiu de dezvoltare al oului in care acesta are 58 de celule) cand se diferentiaza doua feluri de celule: trofoblastice (celule periferice alungite, cu microvilozitati si canale) si celule centrale (din care se va dezvolta viitorul organism; acestea sunt globuloase, cu numeroase vilozitati).

Intre aceste doua tipuri de celule apare un spatiu lichidian, formandu-se o cavitate plina cu lichid. Oul a ajuns in stadiul de blastocist, forma in care are loc implantatia.

De aici inainte organismul mamei, se afla sub controlul oului care va deveni embrion si apoi fat, toate modificarile pe care gravida le sufera in timpul sarcinii avand singurul scop de a permite dezvoltarea cat mai buna a acestuia.

Necesitatile mamei trec acum pe loc secund."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

puiramy - mie mi-a dat initial doua fiole de pregnyl dar apoi mi-a redus la una; sper sa nu afecteze outele ....
felicia - fetele la azoo radeau de mine ca eu organizez tot si sincer chiar asa sunt ...dar asta imi da mai multa incredere si liniste sufleteasca
ladyxe- da-mi voie sa te contrazic, nu de dragul discutiei ci pt ca subiectul blastocist e preferatul meu in lecturile din ultimele luni; deci mediile de cultura creaza cadrul ideal pt dezvoltarea embrionilor, uneori chiar mai bun decat 'materialul' mamei
Eu nu am nici un dubiu ca tehnica blastocist e cea mai tare acum in materie de FIV, singura mea dilema e daca in Romania (unde e inca in stadiu de pionierat) e o idee valabila
Moniland - unul din criteriile pt care in ultimul moment m-am sucit spre Gynera (eu aveam ca optiuni Giulesti si sabyc) a fost faptul ca ofera si aceasta tehnica despre care citisem atat de mult pe sit-urile din strainatate.Asa, e ...medicii stiu mai bine dar la un moment-dat te consulta si impreuna vom hotari ce si cum asa ca e bine sa fiu cat de cat pregatita

Sunt pe vaaal ( Z 10 de stimulare cu Gonal, martie -punctie !!!)

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sonia are nevoie de sufletul tau bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Buna fetelor va pup pe toate fara exceptie si multa bafata fetelor care sunt in focuri.

Pisix sunt alaturi de tine si ati tin pumni marti Dumnezeu sa fie cu tine.Dute maine la biserica si da un acatist de 40 de zile .E valabil pentru toate fetele vedeti ca miercuri este sarbatoare mare.

RUBIA ce ai facut azi la doctor? Nu mai pot de nerabdare sa vad ce ai facut in ce lot intri? te rog frumos tinema la curent ma duc si eu joi,te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

quote:
Originally posted by mihaele

Buna fetelor va pup pe toate fara exceptie si multa bafata fetelor care sunt in focuri.

Pisix sunt alaturi de tine si ati tin pumni marti Dumnezeu sa fie cu tine.Dute maine la biserica si da un acatist de 40 de zile .E valabil pentru toate fetele vedeti ca miercuri este sarbatoare mare.

RUBIA ce ai facut azi la doctor? Nu mai pot de nerabdare sa vad ce ai facut in ce lot intri? te rog frumos tinema la curent ma duc si eu joi,te pup

cum se da acest acatist?ce trebuie facut?c
soacra mea mi-a zis ceva ca trebuie sa merg 40 de zile la liturghiile de noapte..asa ceva...eu nu prea stiu......pupici

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit;
a-I multumi īnsa cānd este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."

"Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine."
*Sfantul Ioan Gura de Aur*

www.tickercentral.com/view/8d3t/6.png" target="_blank">in asteptarea minunii

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...
www.slide.com/r/fnRY8xtt2D_VUyFEmJByVOmyMTMOCB?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">
iconita

Mergi la inceput

Ftelor cum activez si eu PM-ul? multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

quote:
Originally posted by mihaele

Ftelor cum activez si eu PM-ul? multumesc

undeva la profil personal...in stinga sus daca mai tin bine minte

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit;
a-I multumi īnsa cānd este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."

"Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine."
*Sfantul Ioan Gura de Aur*

www.tickercentral.com/view/8d3t/6.png" target="_blank">in asteptarea minunii

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...
www.slide.com/r/fnRY8xtt2D_VUyFEmJByVOmyMTMOCB?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">
iconita

Mergi la inceput

zouzou iubita mergi la orice biserica sau la manastire unde vrei tu si scri pe un bilet acatist sun in coltul din dreapta scri 40 de zile si data si cati baniti dai tu .Apoi te rogi la Dumnezu sa te ajute sa ai un bebe si la maica Domnului.Iara dupa ce termini tot ce ai tu de spus te rog sa scri asa.
Multumesc Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului pentru ajutorul dat .Amin te duci la preot cu biletul si cu o lumanre aprinsa si ai dai acatistul daca poti sa stai la slujba stai daca nu pleci.
Eu ma duc duminica si vreau sa ma duc si miercuri.Mergeti toate fetele ca nu strica sa dati un acatist care poate sa merga la Manastirea Ghighiu mergeti ca este Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni.Va pup si daca va mai sunt de ajutor va rog sa nu ma ocoliti nici eu nu am stiut prea multe pana acum dat taoat lumea mia zis sa fac actist si merg dsi duminica la biserica.Eu postesc miercurea si vinerea faceti si voi la fel .Hai ca am lungito prea rau va pup pe toate fara exceptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Fetelor ...am si eu o problema...
Sunt in Z7 de inhibare cu diphereline si in Z8 de CM .Voi ati patit la fel ? adica....v-a tinut CM mai mult decat de obicei ? Deja e Z8.....e cam mult...
Luni trebuie sa ma duc la eco si eu inca sunt cu CM.... ce ma fac ?
Si e destul de abundent....
Ce alte modificari ati avut voi in timpul tratamentului ? Le intreb mai ales pe cele care au facut protocolul scurt .
Va si astept raspunsurile voastre...
O noapte minunata si plina de vise frumoase va doresc !

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

ella, nu te pot ajuta ca eu am facut protocolul lung. La mine a tinut normal. Bine ca mergi la dr. si te lamureste el. Iar cu jena de a face eco in timpul CM inchide ochii si gandeste-te ca nu tie ti se intampla.
Pisix, diseara faci ultima injectie (pregnylul)? Ai vazut ca ai scapat de ele. Sa vezi ce emotii urmeaza
iana, un test din urina ai facut? Sau astepti ziua 14 sa-l faci direct pe cel din sange?
Dariela, cum e noul beta hcg?
heleny, ce-ti fac puiutii? Pe cand ii iei la purtator?
ladyxe, bafta maine la ET.

Pup toate fetele si sa aveti mult mult noroc, indiferent de faza in care sunteti.

Mergi la inceput