Sa ne amintim de cei "plecati" vesnic (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

quote:
lore03
membru incepator

Gongy, ai avut dreptate cu parastasul ,a fost asa cum imi spusesei tu.Iti multumesc inca odata pentru sfaturi.
Ma bucur ca am putut sa-ti fiu de ajutor.
Am invatat pe derost cum trebuie facute parastasurile,de trei ani incoace.
Spuneai aici:

quote:
lore03 Posted - 09/12/2007 : 15:24:37
--------------------------------------------------------------------------------

M-au invitat prietenii sa merg la ei de Craciun dar prefer sa stau acasa sa fim doar noi si Vio de acolo de sus .Ma doare sa ii vad pe altii cum se bucura iar el nu este acolo.Eu sunt sigura ca Vio ar fi mult mai fericit pentru tine si Laurica daca ai mai fi cu cineva decat sa stai singura acasa si sa plangi ca nu iti este alaturi.
Si inca ceva gandeste-te ca oriunde a-ti fi voi doua el este alaturi de voi spiritual iar prietenii vostrii cred ca ar fi si ei fericiti ca esti alaturi de ei.
Multi -ici pentru voi doua.http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by gonghy

[quote]lore03
membru incepator

Gongy, ai avut dreptate cu parastasul ,a fost asa cum imi spusesei tu.Iti multumesc inca odata pentru sfaturi.Ma bucur ca am putut sa-ti fiu de ajutor.
Am invatat pe derost cum trebuie facute parastasurile,de trei ani incoace.Este bine sa ne amintim de cei care odata erau pe acest pamant, sunt cei dragi ai nostrii, sunt cei iubiti de noi, dar...
Biblia nu ne prezinta niciunde ca ar trebui sa aducem jertfe de mancare pentru sufletul celor morti. Mai mult decat atata, Domnul Iisus ne spune prin pilda bogatului nemilostiv (si Lazar) ca atunci cand ajungem dincolo pe taramul celor trecuti din viata aceasta, nimeni nu mai poate schimba locul. Fiecare ajunge acolo unde si-a pregatit de pe pamant.
Mai mult decat atat Biblia condamna lucrurile jertfite pentru morti, radacina lor este din paganism si astfel de lucruri nu sunt ingaduite de Dumnezeu:
PSA 106: 28 Ei s'au alipit de Baal-Peor, si au mincat vite jertfite mortilor.
PSA 106: 29 Au miniat astfel pe Domnul prin faptele lor, si o urgie a izbucnit intre ei.


O sa aduc inca doua motivatii pentru care nu ma rog pentru morti:

1.Pilda spusa de Domnul Iisus in legatura cu Lazar si cu bogatul :
"LUCA 16:25 ,Fiule`, i-a raspuns Avraam, ,adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mingiiat, iar tu esti chinuit.
LUCA 16:26 Pe linga toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar avea sa treaca de aici la voi, sau de acolo la noi, sa nu poata.`
LUCA 16:27 Bogatul a zis: ,Rogu-te dar, parinte Avraame, sa trimeti pe Lazar in casa tatalui meu;
LUCA 16:28 caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.`
LUCA 16:29 Avraam a raspuns: ,Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei.` LUCA 16:30 ,Nu, parinte Avraame`, a zis el; ,ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai.`
LUCA 16:31 Si Avraam i-a raspuns: ,Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti.``

Deci concluzia mea este ca nu are rost sa ma rog pentru morti.Insusi Avraam a spus ca " intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar avea sa treaca de aici la voi, sau de acolo la noi, sa nu poata." Deci nu se mai pot face mutari dupa moartea omului. Unde si-a ales omul pe pamant sa mearga acolo v-a merge. Insusi pilda spune ca cei vii au pe pamant Scripturile .Ascultarea de aceste Scripturi le va decide soarta vesnica! Conform pildei dupa moarte nu mai este nici o schimbare!Fiecare merge la locul lui!
Scriptura spune: "EVR 9:27 Si, dupa cum oamenilor le este rinduit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata, "
Deci cat esti viu rezolvati problema cu Domnul fiindca dupa moarte este tarziu!

2.Am invatat multe de la David care este omul lui Dumnezeu .Cum face el cand ii moare copilul lui:
a)Cand este in viata se roaga pentru el:
"2SAM 12:15 Si Natan a plecat acasa. Domnul a lovit copilul pe care -l nascuse lui David nevasta lui Uirie, si a fost greu bolnav.
2SAM 12:16 David s'a rugat lui Dumnezeu pentru copil, si a postit; si cind a venit acasa, toata noaptea a stat culcat pe pamint.
2SAM 12:17 Batrinii casei au staruit de el sa se scoale dela pamint; dar n'a voit, si n'a mincat nimic cu ei.
2SAM 12:18 A saptea zi, copilul a murit. Slujitorii lui David s'au temut sa -i dea de veste ca a murit copilul. Caci ziceau: ,,Cind copilul traia inca, i-am vorbit, si nu ne -a ascultat: cum sa indraznim sa -i spunem: ,A murit copilul?` Are sa se intristeze si mai mult.``
b)Dupa moartea copilului atitudinea lui este :
"2SAM 12:21 Slujitrii lui i-au zis: ,,Ce insemneaza ceeace faci? Cind traia copilul, posteai si plingeai; si acum, cind a murit copilul, te scoli si maninci!``
2SAM 12:22 El a raspuns: ,,Cind traia copilul, posteam si plineam, caci ziceam: ,Cine stie daca nu Se va indura Domnul de mine si daca nu va trai copilul?`
2SAM 12:23 Acum, cind a murit, pentruce sa mai postesc? Pot sa -l intorc in viata? Eu ma voi duce la el, dar el nu se va intoarce la mine.``
Deci dupa moarte nu mai are rost postul si rugaciunea fiindca nu mai putem schimba locurile mortului sau schomba in vreun fel situatia lor! Dupa moarte fiecare merge acolo unde este locul!
Daca omul care a murit este credincios ,ne vom intalni cu el in ceruri .Daca insa nu l-a iubit pe Iisus ,nu s-a pocait in viata lui si nu a ascultat de Domnul ,mortul v-a ajunge in Iad de unde conform cuvintelor din pilda Domnului Iisus nu mai este scapare!
Sper ca aceste cuvinte sa va fie de folos pentru a intelege mai mult voia lui Dumnezeu cu privire la viata voastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

Depinde de religia pe care o ai.Eu sunt credincioasa dar abia dupa moartea sotului meu am citit mai multe carti despre religie si ce se intampla dupa moarte.Asa ca as vrea sa iti spun ca in religia ortodoxa se face pomenirea mortilor si asta se face pentru ca daca te gandesti la el si il pomenesti inseamna ca a fost un om bun ,iar Dumnezeu cand il judeca ii poate ierta din pacate.Eu vreau sa ajut sufletul sotului meu ,cu toate ca stiu ce om a fost si sunt sigura ca este deja in rai si nu are nevoie de ajutorul meu.Dar nici rau nu fac nimanui prin faptul ca ii fac parastas .
Eu nu stiu citate ca si tine dar nici nu imi doresc ,nu cred ca asa iti poti demonstra credinta .Important este ce ai in suflet si ce faci in viata de zi cu zi.Poti merge toata ziua la biserica sau sa citesti in carti si in schimb sa gandesti rau despre cineva si faci rau ,si crezi ca daca te caiesti te ajuta cu ceva .Conteaza sa ai sufletul curat .
Asa cum tu ai ales o alta religie asa si eu am dreptul sa fac ce vreau pentru sotul meu pe care il iubesc inca enorm ,si sa ma rog pentru sufletul lui.Daca este bine sau rau Dumnezeu hotaraste .
Nici tu ,nici eu nu stim daca drumul ales este cel drept sau daca la judecata deapoi vom ajunge in rai .Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Acsintetina nu stiu ce fel de religie ai tu ca nu ne-ai specificat nimic aici in afara de citate din biblie pe care daca caut le scriu si eu.
In religia noastra ortodoxa se pomenesc mortii prin parastas,care contine:sfintirea mormantului daca e cazul,sfintirea bucatelor care se pun pe masa de pomana,coliva,mancare gatita,cozonaci,colacei etc. Poate ai mai auzit chestiile astea.
Sunt de aceeasi parere cu Lore nici una din noi nu va stii unde se duc mortii in rai sau in iad sau cine stie unde o vrea Bunul Dumnezeu.
In religia catolica stiu ca nu se fac pomeni ca la noi cu mese intinse dar cred ca se pomenesc la biserica,nu vreau sa spun prostii.
La pocaiti nici atat nu stiu si nu ma bag,fiecare e cu religia ei si face asa cum a fost invatata din mosi stramosi.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

quote:
acsintetina
membru incepator

O sa aduc inca doua motivatii pentru care nu ma rog pentru morti:
dar daca tu asa spui.......

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

Dumnezeu nu ne va judeca dupa religiile noastre, ci dupa Cuvantul Sau!
Pentru mine Sfanta Scriptura valoreaza ca si un "Cod Penal" al crestinului!
Daca Dumnezeu spune acolo ca a aduce jertfe de mancare mortilor este pacat, atunci alegerea mea este sa ascult de El. De ce? Fiindca intr-o zi voi sta inaintea scaunului Sau de judecata!

Daca Dumnezeu spune in Scriptura ca locul celor ce trec din viata aceasta nu mai poate fi schimbat, eu il cred pe El. De ce? Fiindca prefer ascultarea de El, mai mult decat ascultarea de oameni!
Ascultand de Dumnezeu, am pace in inima si stiu ca il respect pe Domnul Iisus si calc pe urmele Lui!

Atunci cand cineva drag pleaca de pe acest pamant ma doare, insa in acelasi timp sunt constient ca eu nu mai pot face nimic sa-l readuc la viata si ca viata de dincolo este mult mai buna decat viata de aici. Daca omul acela a fost credincios, ma bucur ca s-a dus acasa la Domnul. Daca nu a fost credincios, ma intristez si stiu ca nimic nu mai poate schimba locul pe care acel om si l-a ales.

Nu vreau sa iau libertatea nimanui de a alege! In fiecare zi alegem.
Un crestin are alegerea inainte, sa asculte de cuvintele lui Dumnezeu sau sa asculte de cuvintele oamenilor sau ale celui rau!
Cel rau nu doreste ca noi sa ascultam de Sfanta Scriptura, cel rau nu doreste sa facem voia lui Dumnezeu, cel rau ne vrea in razboi cu Dumnezeu si sa traim in nescultare si nepasare de Sfanta Scriptura si de lucrarea lui Dumnezeu!
Eu cred ca Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu revelat pentru noi oamenii. Eu cred ca Sfanta Scriptura este Sistemul de valori stabilit de Dumnezeu pentru noi oamenii (crestinii), Sfanta Scriptura este Lumina care ne descopere pacatul din noi si modalitatea de a ne sfinti in fiecare zi, Sfanta Scriptura este Sabia lui Dumnezeu care taie ce este rau in inima noastra si taie pacatul din viata omului. Cei care iubesc Cuvantul nu vor rataci pe acest pamant ci vor trai dupa un sisitem de valori dumnezeiesc, pe Calea Domnului si intr-o zi se vor bucura in Imparatia lui Dumnezeu cu Sfantul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Regele regilor, Imparatul Imparatilor, Stapanul Universului!
Dumnezeu sa va binecuvinteze sa ascultati de Sfanta Scriptura ca in ziua plecarii de pe acest pamant sa fiti mireasa lui Hristos!

Cat despre: unde merg cei care mor, Scriptura nu ne lasa in intuneric in sensul acesta. Daca traim pe acest pamant in ascultare de Dumnezeu atunci sigur vom fi cu El in Cer:

IOAN 3: 17 Dumnezeu, in adevar, n'a trimes pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mintuita prin El.
IOAN 3: 18 Oricine crede in El, nu este judecat; dar cine nu crede, a si fost judecat, pentruca n'a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
IOAN 3: 19 Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunerecul decit lumina, pentruca faptele lor erau rele.
IOAN 3: 20 Caci oricine face raul, uraste lumina, si nu vine la lumina, ca sa nu i se vadeasca faptele.
IOAN 3: 21 Dar cine lucreaza dupa adevar, vine la lumina, pentruca sa i se arate faptele, fiindca sint facute in Dumnezeu.``

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Acsintetina dupa cum bine ai vazut titlul acestui subiect este:

Sa ne amintim de cei "plecati" vesnic!

Sa ne amintim de ei cu bune,cu rele,sa-i pomenim prin parastasuri asa cum e credinta noastra ortodoxa....etc.
Nu cred ca isi au rostul aici critici sau ceva de genul pe care tu le faci aici si deviezi de la acest subiect.

Daca te deranjeaza subiectul de pomenire a mortilor de ce nu deschizi un Subiect Nou cu aceasta tema in care sa spui tot ce te deranjeaza la noi????
Si totusi nu ti-ai specificat religia!

Noi intram aici sa plangem,sa ne aducem aminte de ei,sa oferim un umar pe care sa planga,sa se sprijine celor care sufera,nu sa aducem critici.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

Acsintetina stii ce nu inteleg eu de ce vorbestii doar in citate si nu ca noi toti ceilalti.Oare si acasa cu ai tai vorbesti tot in citate si ce spune scriptura.

Suferinta mea este imensa si poate tu nu intelegi pentru ca nu ai trecut prin asa ceva.
Sunt sigura ca dorinta ta nu a fost sa ne superi dar din pacate asta ai reusit sa faci.Fiecare fac cum doreste in viata asa ca nu este bine cum ne spui tu noua celorlalti ca noi gresim iar tu detii adevarul absolut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Raspunzand cu citate la citate:

Pomenile sau praznicele mortilor sunt mesele care se fac în cinstea si pomenirea mortilor. Ele sunt ramasite ale vechilor agape sau mese fratesti, cu care era împreunata în vechime slujba înmormântarii.
Despre ele pomenesc vechile rânduieli bisericesti, ca Asezamintele Sfintilor Apostoli (Cartea VIII, cap. 44), si alte scrieri vechi crestine: «Noi îi poftim pe saraci si nevoiasi la ospat, pentru ca astfel serbarea noastra sa devina pomenire pentru odihna sufletului celui adormit, iar pentru noi, mireasma bine placuta lui Dumnezeu».
Tot pomana se numeste si orice fapta de milostenie facuta pentru pomenirea si folosul mortilor, ca de pilda hainele sau lucrurile care se dau saracilor si care sunt binecuvântate de preot printr-o molitva deosebita.

In Biserica Ortodoxa, cultul mortilor este foarte dezvoltat si are o importanta deosebita. Parastasele sau pomenirile, sunt rugaciuni insotite de milostenii, care se fac pentru morti. Traditional cu ocazia parastasului se face o coliva ca se imparte insotita de bucate si vin pentru cei adormiti. Se impart vase, pahare si tacamuri. Inainte de a se inmana bucatele se aprinde o lumanare. Cel care face pomana spune: Pentru sufletul mortilor(numele celui decedat). Cel care primeste rosteste: Bogdaproste sau Sa fie primit.


Biserica invata ca viata omului nu se sfarseste odata cu moartea trupului. De aceea, crestinii nu-si uita mortii dupa ingroparea lor, ci se preocupa de rugaciuni pentru ei si de pomenirea numelui lor. Soroacele de pomenire individuala a mortilor in Biserica Ortodoxa sunt urmatoarele:

- La 3 zile dupa moarte (care coincide, de regula, cu ziua inmormantariii), in cistea Sfintei Treimi si a Invierii din morti a Mantuitorului a treia zi.
- La 9 zile dupa moarte, "ca raposatul sa se invredniceasca de partasia cu cele 9 cete ingeresti si in amintirea ceasului al noualea, cand Domnul, inainte de a muri pe cruce, a fagaduit talharului raiul pe care ne rugam sa-l mosteneasca si mortii noastrii".
- La 40 de zile (sau sase saptamani), in amintirea Inaltarii la cer a Domnului, care a avut loc la 40 de zile dupa Inviere, "pentru ca tot asa sa se inalte si sifletul raposatuluila cer".
- La trei, sase si noua luni, in cinstea Sfintei Treimi
- La un an, dupa exemplul crestinilor din vechime care in fiecare an praznuiau ziua mortii martirilor si a sfintilor, ca zi de nastere a lor pentru viata de dincolo.
- In fiecare an, pana la 7 ani de la moarte, ultima pomenire anuala amintind de cele 7 zile ale creatiei.
Pentru toate astfel de pomeniri este nevoie de coliva, colac, vin si lumanari. Celelalte daruri sunt in functie de posibilitatile celor care fac pomenirea.Mamica de spiridus

Avem si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Danutza draga mea ca bine mai graishi.
Citatele astea cred ca nu le stia.....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput