Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ruxij

Asa ca nu vin aici nici de dorul Romaniei, nici ca vreau s-o denigrez.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Cum nu m-a schimbat viata in strainatate:

- nu mi-au placut si nu-mi plac tirgurile de vechituri (brocante, vide-grenier, marché aux puces...) pe care compatriotii mei le frecventeaza cu asiduitate. Nu pricep de ce unii isi scot toate vechiturile din pod si din pivnita si in loc sa plece la un gratar prefera sa le intinda pe folii de plastic si sa stea cu ele in strada toata ziua. Si nu pricep cum altii, tot in loc sa se duca la un gratar, stau si se holbeaza la farfurii ciobite si (uneori) cheltuie banii pe ele.
- ma agaseaza sa fac o gramada de hirtii pentru orice. Si inca sa mai trebuiasca sa pastrez justificative (facturi, corespondenta, etc) in ideea ca va trebui intr-o zi sa dovedesc ca am dreptate si daca nu le am nu ma crede nimeni.
- nu reusesc sa pricep cum se poate ca partajul in urma unei mosteniri sa se faca peste 1 an, in conditiile in care mostenitorii sint de acord intre ei. Nimeni nu se revolta ca notarul tine banii defunctului, dobinzile revin familiei...dar peste un an, cind se termina procedura.
- nu am ajuns sa ma entuziasmez de victoriile sportive ale francezilor. Ca sa fiu sincera, nici ale românilor (cu exceptia gimnasticii) nu ma impresioneaza.
- sint in continuare la fel de inversunata impotriva dublarii filmelor si sint privita ca o ciudata pt ca incerc sa le vad subtitrate.
- nu sint de acord cu clasele mixte (ex. grupa mare-grupa mica sau grupa mica-grupa mijlocie). Nu agreez nici schimabile de invatatoare/educatoare si de clasa in fiecare an. Ei zic ca asa se obisnuiesc copiii cu schimbarile, devin mai adaptabili, dar mie mi se pare ca stabilitatea e un element important (asta o zic prin prisma celor 4 ani cu aceeasi invatatoare, 4 ani cu aceeasi diriginta si aproape aceeasi echipa pedagogica, 8 ani cu aceiasi colegi)
- daca merg la cursuri sint singura care n-are un mic penar cu creioane colorate, guma si inevitabila linie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu cred ca "strainatatea" in sine are rolul de a schimba oamenii. O simpla mutare din sectorul 5 in sectorul 3 (sau invers) poate avea acelasi efect. Eu cred ca fiecare rezoneaza in mod diferit la schimbare in functie de asteptari sau experiente trecute.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:
Originally posted by tumpi

quote:
Originally posted by mamitzica

Am zis ca nu ma bag,dar nu ma rabda inima-hai ca mi-a placut asta cu regulile de circulatie care se respecta in Romania.Se lasa si pietonii la trecere?Sau poate asta se intimpla in Romania imaginara ca in cea reala eu nu am vazut.

nu stiu cand ai plecat tu din tara,dar sa sti ca prioritate se dadea si se da si acum.
Ca tot zicea cineva de plata facturilor , se fac si in ro stand in fata pc-ului, se pot face si prin card (eu asa imi plateam telefonul cand eram in tara, la fel energia electrica)
Ce ma enerveaza pe mine este traficul.Cat am fost in co am crezut ca am sa-mi petrec jumatate din timp pe drumuri.Si inaitne se circula nasol, dar sa faci o ora jumatate din Dr Taberei pana in Iorga mi se pare inadmisibil.
Si daca e sa stam sa o luama la puricat, peste tot sunt bune si rele, nu numai in Ro.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Tumpi pai in Drumul Taberei stai???

Pe mine m.a schimbat strainatatea in sensul negativ! In Ro nu ieseam din casa nearanjata si nemachiata, aici daca nu am timp si trebuie neaparat sa plec, ies fara sa mai stau un fatza oglinzii 30-40 min. Nu am prieteni,vecini cu care sa schimb o vorba, partea negativa pt. mine ar fi ca nu mai parchez in locuri nepermise pt. ca amenzile sant mari. mai sant si nemtalai care atunci cand vad ca esti strain,te privesc de sus dar asta nu ma afecteaza pt. ca pot si eu sa fac la fel cu ei

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:
Originally posted by Letitia1

oamenii sunt amabili,vin in blugi la birou

In blugi la birou? Asta nu-i semn de civilizatie. Aici nu e persmis asa ceva. Doar daca lucrezi pe santier de exemplu.

Dar ce ai spune de pantaloni scurti si sandale pe timp de vara? Asa vin barbatii la birou in Germanica. Am lucrat la Siemens si am vazut destule

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Pe mine nu stiu daca m-a schimbat in vreun anume fel de cand am atins pragul maturitatii, am ajuns aici dupa terminarea facultatii, am inceput sa lucrez aici, sa am o viata de adult aici, deci cum sa compar toate astea cu "asa m-as fi maturizat eu in Romania" ca n-am cum efectiv, numai daca se inventeaza masina timpului, sa-l dau inapoi.

De altfel ruxij a sintetizat minunat, de asta vin si eu pe forum, e un prilej virtual de a discuta, chit ca uneori nestiind persoanele cu care discuti foarte bine s-ar putea sa iasa cine stie ce din mesajele tale, ori nu te exprimi prea bine (deh, am pregatire matematica si creativa mai mult) ori ceilalti iau interpreteaza iarasi dupa experientele lor...greu, dar frumos

mary cea cu doi banditi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Sincer am fost tenatata sa scriu de la primele ore ale diminetii ... dar citind multeee din raspunsurile voastre am stat si m-am gandit si m-am gandit ...

Vedeti voi nu cred ca e corect sa spun ca strainatatea mi-a schimbat viata ....nu stiu daca strainatatea in general cat anumite evenimente din viata mea ...vedeti voi eu am trait experiente fffff negative si in tara si in strainatate ... au fost oameni care m-au dezamagit si in Ro si aici ... mi-a fost greu si in Romania si aici ...am razbit singura in Romania am razbit si aici ...nu pot sa spun ..acolo a fost mai bine sau acolo ...da diferente sunt si fffff mari ...pe toate planurile si nu in avantajul Romaniei ..
Azi toata ziua m-am intrebat de ce consider anii astia de cand sunt plecata ca m-am schimbat ...Ce face sa inclin balanta spre locurile astea si nu spre Romania ?Ce ma face ( si ce ne face) sa fim romani vs.Diaspora?

Nu stiu altii cum sunt dar eu moor de draci cand vad ca altii pot si romanii nu pot ....mai ales ca stiu ca SE POATE ..ca romanii cu care am crescut in anii 80-90 erau poate peste nivelul altora, desi mijloacele le lipseau ..pentru ca acum pentru muuuuuuuulti dintre romani caracterizeaza o persoana dupa haina de fitze pe care o poarta,dupa masina , cont in banca etc si nu dupa ce are in cap ... pentru ca muuuultiii romani cred ca smecheria e etalon de inteligenta ... pentru ca muuuultiii romani il confunda pe Danny de Vito cu Adi de Vito Minune ... pentruu ca muuuullltiiii romani se cred Bradgelina si te privesc ca si cum ai fi o ciudatenie a naturii daca nu te incadrezi in tipare , ba mai sunt unii care striga dupa tine pe strada "iote-o si pe grasa asta "...Poate generalizez aiurea dar cam asta e gandire de Bucuresti (sect 1- semi-central) ... Ce sa mai vb de instituiile statului si alte alea ... da ,luam mereu in brate over and over again aceleasi scuze "mostenire de trista amintire" , " e democratie , fiecare face ce vrea ","nimeni nu e ca mine " . Ma doareeeeeeee ca muuultiiii romani care pot nu vor ... ma doare si mai mult cand ti se spune "daca nu iti convine in Romania ..pleaca" sau " ce iti pasa , esti la straini " ... esti in primul rand roman ...iar a fi alungat de ai tai doar pentru ca ai vrea ca sa se schimbe ceva in Romania ...mi se pare inadmisibil ...da suntem plecati ..fiecare are motivul lui ... dar asta nu inseamna ca nu ne iubim tara ...
Poate ca noi Diaspora nu avem dreptate, dar sunt prea putin romani care gandesc ..."mai ia sa vad aia ziceau asa ..oare cum o fi sa ma pun si pe partea aia " ...nuuu muuulti romani gandesc " aaaa , pai ce poate sa ne invete pe noi strainatatea , noi o invatam pe ea ca avem adevarate comorii" Avem ...prea putine insa ...acu e randul nostru sa invatam de la altii ..bineinteles daca mai lasam din mandrie, orgoliu si nas in vant... parerea mea stricta si personala

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Eu nu stiu ce sa mai zic cu totii aveti dreptate in felul vostru mai ales Maria din austria cuvintele ei sunt exact ce simnt si eu.

As vrea ca oricare din cei care spun ca noi cei care am plecat din tara si facem comparatie acum sa stea vre-o 6 luni in austria si o sa vada ca zambeste altfel si ca te dezobisnuiesti sa mai clacsonezi la semafor din clipa cand sa facut verde...si ca daca mergi cu metrou nu inseamna ca nu iti permiti o masina sau ca esti frier .Sau daca nu te inbraci de 'Firma' esti aiurea sau mai stiu eu cum.

Eu am exemplu pe sotul meu care pana acum cativa ani se certa cu mine la cutite ca nu se poate ca astea sunt fite ca vi din strainatate si ca ne-au intrat figurile in cap...va spun sincer ca dupa ce a plecat prima oara 3luni a stat mi-a spus sa il iert ca nu si-a dat seama ca am dreptate ,nu neeaparat ca este alta lume dar cand un om iti zambeste pe strada fara sa il cunosti ii zambesti si u fata sa vrei...

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

FETELE CARE S-AU REVOLTAT LEGAT DE TRECEREA DE PIETONI...sincer astept raspuns.Voi unde traiti?Nu conteaza de cit timp am plecat,de cite ori am fost inapoi asta m-a nedumerit la culme ca sa nu spun jignit/ofensat/enervat-din 100 de traversari poate mi s-a intimplat de 2 ori sa se opresca masina ca sa trec pe TRECEREA DE PIETONI.Inclusiv avind copil in carucior.
Bine,cum ziceti voi o fii Romania raiul pe pamint,nu va contrazic,dar daca e sa fiti Gica contra gasiti alt motiv pentru ca in Romania pietonii sint ca si neexistenti.
Ce ma distreaza cel mai tare e ca variate persoane se pling despre ce se intimpla acolo dar cind cineva din strainatate scrie ceva de bine despre strainatate sar toti in sus.Dom'le n-am stiut ce patrioti e romanii...ca e multi se pare.
Fratilor pastrati-va Romania asa cum e ca din punctul meu de vedere se aplica zicala...Romania e o tara frumoasa,pacat ca e locuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Nu toate strainataturile m-au schimbat in acelasi fel, da' astea recente, in tari calde si latine, m-au schimbat destul de mult, sper eu ca efectele sa fie pe termen lung, sa nu se anuleze o data ce plec de aici: in primul rand sunt mai RELAXATA, mai calma, am mai multa rabdare, mai putin stres (situatii stresante exista, desigur, dar vad eu ca am inceput sa reactionez altfel), sunt mai blanda, mai zambareata, mai increzatoare, mai amabila, mai sociabila. Adevarul e ca sunt mai fericita. Sa dea DD sa ma tina.

In timp ce cugetam eu la aceste schimbari, am primit de la o prietena - economista, care studiaza mai nou economia fericirii - urmatorul link
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/3157570.stm
un studiu despre nivelul de fericire in diverse tari ale lumii (fireste ca a masura fericirea nu e lucru usor si metodologia studiului poate fi pusa la indoiala), Nigeria si o serie de tari din America Latina au iesit pe primele locuri. Pe ultimele locuri, tari din Europa de Est, iar pe ultimul loc, Romania

Lai

Mergi la inceput