Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
FETELE CARE S-AU REVOLTAT LEGAT DE TRECEREA DE PIETONI...sincer astept raspuns.Voi unde traiti?Nu conteaza de cit timp am plecat,de cite ori am fost inapoi asta m-a nedumerit la culme ca sa nu spun jignit/ofensat/enervat-din 100 de traversari poate mi s-a intimplat de 2 ori sa se opresca masina ca sa trec pe TRECEREA DE PIETONI.Inclusiv avind copil in carucior.
Bine,cum ziceti voi o fii Romania raiul pe pamint,nu va contrazic,dar daca e sa fiti Gica contra gasiti alt motiv pentru ca in Romania pietonii sint ca si neexistenti.
Ce ma distreaza cel mai tare e ca variate persoane se pling despre ce se intimpla acolo dar cind cineva din strainatate scrie ceva de bine despre strainatate sar toti in sus.Dom'le n-am stiut ce patrioti e romanii...ca e multi se pare.
Fratilor pastrati-va Romania asa cum e ca din punctul meu de vedere se aplica zicala...Romania e o tara frumoasa,pacat ca e locuita.

quote:
Originally posted by mamitzica
din 100 de traversari poate mi s-a intimplat de 2 ori sa se opresca masina ca sa trec pe TRECEREA DE PIETONI.Inclusiv avind copil in carucior.

Adicatelea 2!!!! (doi) la suta dintre pietoni reusesc sa traverseze pe trecere si nu sfarsesc sub rotile masinilor sau cu nervii prastie.
Da' tu pe unde traversai, mamitzica? Cand ie curse de masini prin oras, stiam ca se semnalizeaza cu benzi viu colorate .

quote:
Fratilor pastrati-va Romania asa cum e ca din punctul meu de vedere se aplica zicala...Romania e o tara frumoasa,pacat ca e locuita.

Multumim pentru ca ai emigrat! Cu o floare nu se face primavara, da' orshicat....

Edit, ca uitasem sa ma semnez:
deci , www.cartoonstock.com/lowres/ang0289l.jpg" target="_blank">denizel, pietonul neexistent

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

quote:

FETELE CARE S-AU REVOLTAT LEGAT DE TRECEREA DE PIETONI...sincer astept raspuns.Voi unde traiti?Nu conteaza de cit timp am plecat,de cite ori am fost inapoi asta m-a nedumerit la culme ca sa nu spun jignit/ofensat/enervat-din 100 de traversari poate mi s-a intimplat de 2 ori sa se opresca masina ca sa trec pe TRECEREA DE PIETONI.Inclusiv avind copil in carucior.
Bine,cum ziceti voi o fii Romania raiul pe pamint,nu va contrazic,dar daca e sa fiti Gica contra gasiti alt motiv pentru ca in Romania pietonii sint ca si neexistenti.
Ce ma distreaza cel mai tare e ca variate persoane se pling despre ce se intimpla acolo dar cind cineva din strainatate scrie ceva de bine despre strainatate sar toti in sus.Dom'le n-am stiut ce patrioti e romanii...ca e multi se pare.

Eu traiesc in Arad.Si n-am masina,dar merg zilnic dusa cu masina colegei la birou,sau cu a fratelui,sau cu taxiuri cand si cand.Si de multe ori chiar ma irita () cand opresc masina tam nisam la toate trecerile de pietoni pana trece vreun nehotarat.Iar cand trec eu pe trecerea de pietoni,nu pot sa zic fix proportia,dar in general,de cum pui piciorul pe trecere,soferii iti acorda prioritate.Evident ca sunt oameni si oameni.Sau orase si orase.
Eu nu ma "revolt",dar ma cam dezgusta generalizarea asta total aiurea.

Asta l-ati vazut?
http://www.youtube.com/watch?v=H2VDSHkS5tU&eurl=
Poate cine sta in Italia poate confirma ca acolo e si mai si apropo de circulatie

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:

uite eu am trait in jungla din Bucuresti si sa sti ca nu a dat nici o masina peste mine, sunt inca intreaga si nevatamata si nici in tara nu mai sunt,asa ca nu-s Gigi contra.
Sunt multe la ne locul lor in Ro,dar afirmarea asta mi se pare aiurea.Ca se circula mai rau decat pe autostrazile de aici, e adevarat,ca mai sunt soferi care nu acorda prioritate, iara adevarat,dar sa nu generalizam.

Maraki, mi-am petrecut o parte din viata prin Dr. Taberei, asa e.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:

FETELE CARE S-AU REVOLTAT LEGAT DE TRECEREA DE PIETONI...

Mamitzica, ai scapat esentialul...s-a recunoscut ca in Bucuresti nu prea se respecta regulile de circulatie.
In celelalte orase poti trece linistit pe trecerea de pietoni, ca nu te calca nimeni.

Acum on topic... nu te schimba numai strainatatea ci cred eu aici este de fapt de schimbarea plecarii de acasa.
Eu n-am plecat in strainatate, dar am plecat de acasa. Acum sunt la al treilea oras in Romania. In fiecare cultura si regulile sunt altele.
Firma la care lucrez acopera trei judete. Oamenii sunt diferiti in cele trei judete. Nu ma pot comporta cu toti la fel, nu pot avea aceleasi pretentii. Unii sunt mai orgoliosi decat altii.

Marox tot ce ai spus se aplica la mine pentru ca m-am maturizat... aporopo incep sa se sorteze si gunoaiele.

La mine a fost invers...eram hotarta sa emigrez, si am avut ocazia sa merg in strainatate... am spus ca nu mai vreau sa emigrez...
In nici un caz in Italia, unde mi s-a parut asa de mizerie fata de Pitesti, te intelegeai greu cu oamenii, am fost agatati de negrii pe strada... n-am intalnit nici un roman... si era Milano.
Am mai fost si in alte tari... intre ele Suedia mi s-a parut extrem de civilizata. Dar aici oamenii erau atat de inceti fata de firea mea vulcanica....
Am hotarat ca mie imi place acasa. Poate daca as fi disperata, n-as avea ce sa mananc as emigra si eu, dar altfel? in nici un caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Strainatatea te schimba fara dar si poate.
Te face mai puternic pentru ca multi o iau de la capat, se confrunta cu oameni si situatii noi, cu diverse culturi.

Ca tot s-a vorbit despre cum se circula cu masinile si daca se da prioritate la pietoni, pot sa va spun ca in Italia se circula un pic mai bine ca in Romania, iar despre prioritate nu stiu ce sa zic ca de obicei astept la semafor ca e mai sigur.

Mentalitatea oamenilor aici e diversa.

Nu te intereseaza de ce a facut ala, de cum se imbraca aia la servici sau ce trebuie sa pui tu pe tine ca daca nu esti subiect de barfa. Aici fiecare e cu ale lui, la servici se discuta doar profesional, eventual se iese la o cafea pentru altfel de subiecte.

Nu ca in Romania, te duci la servici si pana sa deschizi mai stai la o barfa sau, in cel mai rau caz, mananci bors cu fasole si cu ceapa la spital cand altii stau la coada pentru o informatie. (pentru curiosi: spitalul Cuza- Voda din Iasi). Ce rusin! Pai daca noi continuam sa ne facem asa treaba...e bine...

La noi in tara e un haos de nedescris, mergi cu masina alaturi de caruti cu cai asta daca ai norocul sa circuli intr-o zi de targ, caini care iti taie calea, pisici moarte pe sosele, gropi peste tot...Asta e tara cxare va place? Ca tot vad ca sariti ca nu e asa. Pai normal ca va place...De asta altii au plecat ca au standarde mai ridicate

Si da, strainatatea inevitabil te schimba poate in bine, poate in rau, dar de cele mai multe ori in bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by analessya13

Asta e tara cxare va place? Ca tot vad ca sariti ca nu e asa. Pai normal ca va place...De asta altii au plecat ca au standarde mai ridicate

analessya, ce bine pentru noi ca ai avut standarde ridicate!
Vezi numai, ai grija sa nu prea vorbesti cand sunt italieni asaaa, mai destupati, prin preajma :-)))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
De asta altii au plecat ca au standarde mai ridicate

Norocul alora de acolo ce le mai ridica Romanii standardele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by analessya13
[
La noi in tara e un haos de nedescris, mergi cu masina alaturi de caruti cu cai asta daca ai norocul sa circuli intr-o zi de targ, caini care iti taie calea, pisici moarte pe sosele, gropi peste tot...Asta e tara cxare va place? Ca tot vad ca sariti ca nu e asa. Pai normal ca va place...De asta altii au plecat ca au standarde mai ridicate

Si da, strainatatea inevitabil te schimba poate in bine, poate in rau, dar de cele mai multe ori in bine.

uite aici draga "cu magarul pe strazi in italia". ai mai pomenit asa ceva?

http://www.abcnews.go.com/International/story?id=3160105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Multumim frumos mamitzica si analessya!Asa e,noi este prosti,avem caruti cu cai pe sosele,gropi,etc,etc,etc.Daca ar fi vorbit fro' forumista de prin Suedia,Elvetia de curatenie as mai fi zis,da Italia...sa avem pardon!
Slava Cerului ca nu mai stati aici!
Acum pot sa ma intorc la standardele noastre mai joase!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Continui lista schimbarilor mele, de data asta in privinta cresterii copiilor. Am primitsi primesc sfaturi "avizate" de la rudele din tara pe baza traditiei si mentalitatii romanesti. Am preferat sa ma interesez cum procedeaza aici parintii, cum recomanda pedagogii, medicii, terapeutii.

Imi cresc copiii si-i abordez cu mult mai relaxat decat as fi facut-o in tara. Nu numai ca am fost sfatuita, dar parintii mei s-au scandalizat de cate ori am facut altfel decat "toti parintii normali".

Am fost asaltata cu sfaturi insistente gen: bebelusii trebuie sa bea apa sau ceai, nu numai lapte. I-am hranit exclusiv cu lapte matern pana la 4 luni si a fost ok.

Copiii trebuie sa manance supe si ciorbe neaparat - ai mei nu au vrut niciodata asa ceva pana la 2 ani si a fost ok.

Bebeilor le trebuie baie in fiecare seara, ca-i linisteste. N-am putut pt ca am gemeni, le faceam baie la 2 zile si a fost ok.

Si acum ma cert cu tata (medic) ca nu incalzesc in casa peste 21° C pt. ca nu vreau sa-i invat cocoloshiti, mai ales ca ei se simt bine asa.

Mi-au cerut sa-i pun intre perne si in premergator "ca sa se invete cu mersul", eu i-am lasat pe jos pe o patura inca de la 4 luni, singuri au invatat sa se ridice si sa mearga. Venise mama si, in lipsa mea, ii tinea de maini ca sa invete sa mearga. N-am fost de acord, ne-am certat desigur, dar s-a convins ca, de cand au inceput mersul, au facut-o perfect.

I-am lasat sa mearga de-a busilea cat au vrut, fapt considerat ciudat si umilitor in RO unde se considera ca "daca merg de-a busilea, vor merge tarziu in picioare".

Am reclamatii de la rudele din RO, de-a dreptul scandalizate pt. ca, la 2 ani 1/2 baietii mei inca poarta pampers. Nu-i fortez, vor renunta la pampers cand vor fi pregatiti.

Mereu aud exemple de genul : X face la olita de la 1 an, ai vostri inca nu ? Y merge (adica face 2 pasi, dupa care cade), ai vostri inca merg de-a busilea ? Z vorbeste, ar vorbi si ai vostri daca nu i-ati incurca cu doua limbi deodata. De parca am fi in competitie cu alti copii.

Cum scoti copiii afara pe ger ? Macar pune-le fular la gura. Daca e frig in casa, pune-le fes pe cap.

Cum ii dai la gradinita de la 2 ani, vrei sa se imbolnaveasca ?

Cum, are febra si nu-i dai antibiotice ? Dr. a hotarat asa, dar nu-i bine. Vezi ca poate face infectie la rinichi, la...la ...

Am avut o bona din RO, f buna dealtfel, dar care avea aceleasi mentalitati pe care cu greu am convins-o sa si le reprime. De ex. cand copiii se urcau pe ceva, ea striga speriata "cazi, ai grija !". Ei bine, chiar si acum baietii mei spun "cazi" cand se urca undeva.

Nu inteleg: ce e aia faza negativista, ce-i aia sa planga cand nu primesc ce vor, ce-i aia sa le explici atata, ce-i aia sa se imbolnaveasca de 2 ori intr-o luna, tu n-ai facut asa. Astea sunt mofturi, noi stim mai bine. Argumentul suprem "noi asa te-am crescut si uite ce reusita esti". Nu concep ca am alte idei si alte conceptii despre cum sa-mi cresc copiii. Mai ales, nu concep ca este dreptul nostru ca parinti sa decidem cum e mai bine pt. copiii nostri.

Sigur ca in tara ne-am fi certat deseori. A fost foarte obositor, acum m-am obisnuit si le tai macaroana de la inceput. Pe de alta parte, ne admira pt. relatia frumoasa pe care o avem cu copiii nostri, pt armonia din familia noastra, pt cat de fericiti si dezinhibati sunt copiii nostri.

Maria

Mergi la inceput