Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Desi nu e subiectul corect,vreau sa va intreb si eu ceva!
Voi,cei care ati venit in Romania dupa niste ani in care ati fost plecati,ati vazut vreo schimbare?E ceva aparut bun in Romania dupa plecarea voastra?Consideratica am ramas in acelasi stadiu unde ne-ati lasat cand ati plecat?
Multumesc!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Valentina, din atatea pagini nu ai putut trage singurica chiar nici o concluzie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Valentina, sa-ti spun ce mi-a facut placere sa gasesc in Romania (nu mai realizez daca erau sau nu inainte sa plec, si doar dorul m-a facut sa redescopar):
mincarea romaneasca este extraordinar de gustoasa
serviciile: in restaurante, chelneri amabili, profesionisti ( nu pot spune acelasi lucru despre vinzatoare, insa); la aeroport la Cluj, lucratorii amabili si fara mina intinsa dupa spagi
marfuri de calitate: este plin de produse de marca, bune, magazine frumos aranjate, curate, etc;
o parte din strazi reparate, trotuare largite
parcul acvatic din tgmures arata foarte misto, curat, ingrijit

cam asta imi amintesc...presupun ca nu vrei sa citesti ce m-a impresionat negativ

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Multumesc de raspuns Ana!Alea negative,de fro'20'jde de pagini incoace tot le vad,ma intrebam daca vedeti si pozitive!
Deci,mai avem totusi o speranta,incepem sa ne mai ridicam si noi din standarde!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

In continuarea a ceea ce a scris Trischa si tot off topic si tot in Brasov, mama mea (60 de ani) era intr-un troleibuz cu o colega, ambele in picioare. Langa ele, doi adolescenti stand pe scaun, comenteaza "ia uite si babele astea expirate, nu mai ai loc de ele".

Sau in Bucuresti in autobuz, socrul meu de 70 de ani orb (cu banderola de orb la mana) in picioare, insotit de sora lui. Inghesuiala mare, un tanar zice "moshule, daca nu vezi, du-te direct la cimitir in loc sa umbli prin oras".

DE ce aceasta rautate si proasta crestere ? Daca cineva ar spune asa ceva despre parintii vostri, cum ati reactiona ?

Maria

Tinerii braveaza, vor sa se dea si ei mari in fatza celorlalti, fii sigura ca nu parintii i.au invatat asa ceva!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Voi,cei care ati venit in Romania dupa niste ani in care ati fost plecati,ati vazut vreo schimbare?E ceva aparut bun in Romania dupa plecarea voastra?Consideratica am ramas in acelasi stadiu unde ne-ati lasat cand ati plecat?
Multumesc!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Vale, mama nu te mai enerva ca nu ai de ce.Io am vazut ceva bun ca v-am vazut pe voi si -ici.
Cat despre Italia ce sa zic, vb panterei negre, Napoli zici ca-i Ferentariul nostru.Pacat de arhitectura lor.Sicilienii au mafiotii lor, da mie imi place sa merg acolo sa ma plimb.
Si gata ca-s offtopic.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Multumesc!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Eu vin in fiecare an in tara si de fiecare data observ ca e mai bine. Anul asta, de ex., nu mi-a venit sa cred cat de repede am rezolvat schimbarea pasaportului, fara coada, fara nervi. Vanzatoarele nu mi se mai par atat de scarboase cum erau cu multi ani in urma, sunt multe tinere amabile. Am fost zilnic prin parcuri cu copilul, ffff curate, mai mare dragul sa te plimbi. Insa...eu cand vin in Romania, vin cu mult drag, pentru familie, prieteni, vin acasa, nu ma intereseaza sa contabilizez gropile din Bucuresti, nu-mi pute ghena din bloc mai rau decat atunci cand locuiam in tara, iar pana acum nu mi s-a intamplat sa nu pot trece strada pe la trecerea de pietoni. Si stau in Piata Romana, daca nici acolo nu e trafic...

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doloris spune:

Sint aici de 20 de ani si in acest moment simt ca am pierdut 20 de ani din VIATA!!! Munca, munca si iar munca !M-am racit (sentimental) ca si vremea de aici, mi-e dor de o adevarata prietenie, mi-e dor de 35 de grade la umbra, si mi-e dor de oameni care zimbesc si rid sincer.... in rest am de toate, un pic de multumire sufleteasca mi-ar mai trebui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Hai sa ma bag si eu in seama

Parerea mea personala esta ca, daca vrei sa-ti faci o imagine cat de cat despre o tara straina trebuie sa traiesti mai multi ani in tara respectiva si nu numai cateva luni. Atunci da, zic si eu ca intr-adevar stii despre ce vorbesti. Nu e acelasi lucru sa stai 6 luni sau 5 ani.Garantat concluziile difera!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Iulia_b, asa cum pe tine te deranjeaza postarile celor carora le pute totul in Romania, asa m au scos si pe mine din sarite generalizarile facute de tine....deci toti cei care sunt in it lucreaza la negru, vb italiana pocit si se imbraca vai de capul lor!Daca asta gandesc despre noi romanii, ce sa mai asteptam de la italieni!Eu aveam impresia (de fapt stiam sigur pana sa ma lumineze iulia)ca familia mea si cele ce fac parte din grupul nostru de cunoscuti nu suntem o exceptie...adicatelea pers ce lucreaza legal(si minune mare au job uri bune), se imbraca normal , nu vb pocit ...

si ca sa te linistesc nici nu fac parte din grupul celor ce vad negru in fata ochilor cand aud de Romania, ba chiar ne gandim sa ne intoarcem din motive de bunici, dor de tara si inca cateva...deci as fi cam in a 5 categ, ca tot ne impartise careva in 4, s a intamplat sa ajung in alta tara, mi e dor insa de Romania, si asta nu ptr ca vad doar parti negative in tara in care am emigrat

Cu toata isteria din ultima perioada nu mi e rusine ca sunt romanca, nu ma jenez sa o spun, vb in continuare romaneste in public fara sa imi fie frica...si mi se pare aiurea rau sa ma rusinezptr faptele altcuiva.Asta nu inseamna ca ignor ceea ce se intampla, sunt si eu revoltata, caci consider ca ma afecteaza intr o mai mica sau mai mare masura...insa o parte de vina o poarta si autoritatile it, ca doar nu saptamanile astea au aflat de taberele de tigani, si nu pot intelege de ce au fost tolerate pana acum.

Nu sunt de acord cu exagerarile de nici o parte...sa fim seriosi, nu e mai mizerabila italia decat romania si nici milano nu se compara cu pitestiul, oras destul de frumoas si curat de altfel, pe care il cunosc ptr ca sotul e din zona...insa cu siguranta gasesti si pe aici gunoaie aruncate pe jos si cartiere absolut oribile.Regulile de circulatie intr adevar nu sunt respectate de multi, nu se acorda mereu prioritate(zicea cineva ca asteapta culoarea verde la semafor ...ce te faci cu trecerile de pietoni nesemaforizate sau doar la mine in zona sunt o groaza si din astea??)
Imi amintesc cu scarba si sila si niciodata nu m am simtit mai umilita ca atunci cand am fost nevoita sa fac coada la questura, cu dav dupa noi, ca nu aveam unde sa il lasam, iarna, ptr a mi depune actele ptr permisul de sedere, asta din cauza atitudinii politistilor it...si am fost nevoita sa o fac de inca vreo 2, 3 ori deoarece au gasit nod in papura la toate actele aproape, desi aveam in regula tot ceea ce se cerea...asa ca normal ca urasc politistii it care mi se par de o idiotenie si o nesimtire crasa, ca de altfel si birocratii ce lucreaza prin primarii etc, asa lume incompetenta, ce nici macar nu cunoaste legea pe care ar tb sa o aplice nu credeam ca voi intalni...As fi indreptatita deci sa cred ca toti sunt o apa si un pamant, incapabili sa poarte o discutie ce nu are leg cu palestra(sala de sport), vacante si alte asemenea...insa din fericire am intalnit si oameni absolut minunati(sunt fan declarat al cumnatului meu, italian fiind)...

Toata ura asta a italienilor imp romanilor, eu si familia mea din fericire nu am simtit o, desi sunt constienta ca exista...Saptamana trecuta am avut prima intalnire cu mamicile din grupa de joaca unde voi merge cu cel mic, am fost primita absolut normal... sotul meu si a schimbat job ul sapt asta, lucreaza acu intr o institutie unde imaginea conteaza, dar nu a interesat pe nimeni ca e roman, fiind un bun profesionist..a fost primit f bine de colegi.Azi, la gradi la fime o cel mare, eram toata un zambet uitandu ma cum e pupacit de vreo 5, 6 fete cand ne luam la revedere...

Una peste alta, desi Italia e printre codasele Europei, si va mai stationa acolo o buna bucata de vreme atata timp cat in tara asta nu se schimba atitudinea fata de imigranti...avem nevoie de voi, dar nu suntem prea siguri ca va vrem...k, veniti, dar ciocu mic, nu va revoltati ca nu va sunt respectate drepturile si mai ales nu care cumva sa aveti cumva vreun job dorit si de vreun it sau doamne fereste mai bine platit decat al lor...(..si scoaterea la supraf prin miscsorarea taxelor a intregii retele de munci la negru, altfel, poate in curand intreg sist lor de pensii va sari in aer, caci sta pe un butoi cu pulbere din cauza natalitatii scazute..fac copii in medie pe la 35 de ani)...insa..tb sa recunoastem totusi ca sunt domenii in care suntem muult in spatele lor, cum ar fi cel sanitar, dar si altele

ca sa raspund totusi si un pic la sub, Da, m a schimbat strainatatea(nu mai detaliez ca e tarziu si deja m am lungit prea mult) desi incep sa ma cam oftic, scuze, dar nu imi vine acu in cap un alt termen..ca viata m a adus tocmai in Italia(tara fantastic de frumoasa de altfel)...niciodata nu am intentionat sa ajungem aici, s a intamplat ca sotul sa lucreze intr o comp it in Buc, i au oferit un job in milano si uite asa am ajuns in tara in care romanii sunt considerati criminali, hoti....iar de catre cei din Ro capsunari

Mergi la inceput