Cum v-a schimbat viata in strainatate?
Raspunsuri - Pagina 21
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Carmi/Carmi.jpg)
Carmi spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Desi nu e subiectul corect,vreau sa va intreb si eu ceva!
Voi,cei care ati venit in Romania dupa niste ani in care ati fost plecati,ati vazut vreo schimbare?E ceva aparut bun in Romania dupa plecarea voastra?Consideratica am ramas in acelasi stadiu unde ne-ati lasat cand ati plecat?
Multumesc!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
Eu vin in fiecare an in tara si de fiecare data observ ca e mai bine. Anul asta, de ex., nu mi-a venit sa cred cat de repede am rezolvat schimbarea pasaportului, fara coada, fara nervi. Vanzatoarele nu mi se mai par atat de scarboase cum erau cu multi ani in urma, sunt multe tinere amabile. Am fost zilnic prin parcuri cu copilul, ffff curate, mai mare dragul sa te plimbi. Insa...eu cand vin in Romania, vin cu mult drag, pentru familie, prieteni, vin acasa, nu ma intereseaza sa contabilizez gropile din Bucuresti, nu-mi pute ghena din bloc mai rau decat atunci cand locuiam in tara, iar pana acum nu mi s-a intamplat sa nu pot trece strada pe la trecerea de pietoni. Si stau in Piata Romana, daca nici acolo nu e trafic...
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lai spune:
quote:
Initial creeata de Marox
- M-am obisnuit sa nu ma mai intereseze politica; toti sint la fel.
eu de cand cu strainataturile m-am obisnuit sa ma intereseze politica; nu toti sunt la fel
![](icon_smile_big.gif)
Lai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Si eu, ca si Lai, de cand locuiesc "dincolo", am devenit interesata de politica si de felul in care influentzeaza ea (in bine sau rau) vietzile noastre. Citesc sarguincios news on-line (newsbrief, worldnews.com, cbc.com, globeandmail, canada.com, thelocal.com) si usor-usor imi fac o parere despre ce se intampla in lumea asta. Discut f mult cu cei din jur despre sit economica si politica a tzarii in care traiesc, ascult si invatz.
Intr-adevar din pacate Ro isi face singura o reclama f proasta peste hotare... Mai mare pacatul... daca legile ar fii legi si s-ar aplica in orice situatzie ("de la opinca la vladica") multe lucruri s-ar indrepta spre bine.
Exista lucruri rele si in strainatatzuri... nimeni nu le neaga... dar legile se aplica fara drept de apel...
Lorelai
Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by Guestus
mare smecherie mare...mergi 2000 de km sa inveti sa zimbesti sincer..nu?
Guestus, daca "mergi" 2000km, eu zic ca nu mai zambesti deloc, vreo 2 luni... de dureri de picioare!
_
![](gravida.gif)
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Desi nu e subiectul corect,vreau sa va intreb si eu ceva!
Voi,cei care ati venit in Romania dupa niste ani in care ati fost plecati,ati vazut vreo schimbare?E ceva aparut bun in Romania dupa plecarea voastra?Consideratica am ramas in acelasi stadiu unde ne-ati lasat cand ati plecat?
Multumesc!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
Eu am fost ultima oara in tara anul trecut in iulie pt. o saptamana si mi-a venit sa ma intorc de la aeroport (Baneasa). In primul rand, nici un taxi serios in gara. Erau 2-3 care mi-au cerut un pret fabulos si, pt. ca n-am vrut sa platesc, m-a "cuplat" cu un alt pasager strain.
Pe drumul spre casa m-a frapat uratenia blocurilor pe care le stiam dealtfel, dar nu stiu de ce, de data asta mi-au cazut greu.
Am fost la Adm. Financiara pt niste impozite, unde amn asteptat cred o ora sa vina o doamna care era ocupata sa fumeze si sa discute cu gardianul. O alta d-na draguta mi-a rezolvat problema.
In alta zi a trebuit sa merg la CEC-ul din cartier unde lumea astepta pe 3 cozi nervoasa si incruntata, gata de cearta. Functionarele in schimb au fost ok, destul de amabile.
Calea Victoriei unde intotdeauna ma plimb cu placere, mi s-a parut decazuta si pustie. Mi-am cumparat niste pantofi frumosi si nu prea scumpi, dar n-am putut sa platesc cu nici unul dintre cele 2 carduri pe care altfel le-am folosit in multe tari europene. Noroc ca vanzatoarele, f dragute, m-au asteptat sa schimb euro si sa ma intorc.
In alt magazin de pantogi de pe Magheru am fost tratata cu absoluta indiferenta de catre vanzatoare. Oricum, erau pantofi numai cu sclipici si cu tocuri de la 10 cm in sus.
Am intrat intr-un magazin pt. copii si aveam de gand sa cumpar sandale pt. piticii mei care aveau 1 an, numai ca pretul m-a facut sa renunt: 80 euro perechea.
Am avut nevoie de un birou notarial unde, dupa 2 ore de asteptare, am facut 2 imputerniciri.
Un alt taximetrist din oras m-a tras in piept in mod absdolut grosolan.
Cel mai placut loc a fost libraria Carturesti - absolut incantator totul, de la carti, ceaiuri si dulceata de trandafiri, pana la atmosfera si muzica.
In rest, multe cladiri noi dar si multe blocuri din ce in ce mai urate. Lume destul de placuta si amabila in general. Trafic infernal.
Bucurestiul nu l-am gasit prea mult schimbat fata de acum 4 ani, nimic atragator. Desi am iubit mult acest oras, am simtit ca nu mai este locul meu si aceasta concluzie m-a intristat. Nu stiu ca e vorba de oras in principal, nu cred, poate ca eu m-am schimbat.
Maria
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by laiquote:
Initial creeata de Marox
- M-am obisnuit sa nu ma mai intereseze politica; toti sint la fel.
eu de cand cu strainataturile m-am obisnuit sa ma intereseze politica; nu toti sunt la fel
Lai
Si pe mine a inceput sa ma intereseze politica, inclusiv cea din RO. Sunt la curent cu tot ce se intampla in RO si in lume. Mai am putin si ajung ca bunica pe care nu poti s-o smulgi de la televizor cand sunt stirile.
copiloi spune:
Pacat ca un subiect interesant a deviat tot in directia RO vs. restul lumii. Era vorba despre cum ne-am schimbat noi, ca persoane, nu despre cum arata blocurile, cainii comunitari, vanzatoarele, traficul din Bucuresti, etc.
Alina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
As dori sa-i raspund si eu Valentinei: am fost si eu in tara anul trecut in vara, dupa 4 ani. Am fost fff dezamagita; de la vanzatoarele din magazine , am intrat intr-un magazin, vazusem pe un manechin o rochita de vara superba, am intrat in magazin si am fost absolut ingorate! Nici macar nu si-a ridicat privirea din carte; i-am spus ca sper ca e platita la comision! Zau daca nu sunt mai saritoare vanzatoarele din piata decat cele din magazine. (Am fost la o piata in Constanta.) In afara de asta ce m-a innebunit au fost banii! Schimbam bani si-mi dadeau si noi si vechi, de nu mai stiam ce e cu ei; de-aia nu mergeam nici unde fara sora-mea! Ca, sincer, pe mine ma puteau prostii cum vroiau!!! sa-mi continui ideea: de la vanzatoare pana la peronalul de hotel, de la Mamaia, unde a refuzat categoric sa ne schimbe prosoapele o saptamana!!! Asa ca am iesit si am cumparat prosoape! Si daca ar fi sa compar cu (,) comunistii de cubanezi, unde am fost in vacanta in ianuarie... venea zilnic, ne schimba prosoapele, spala gresia pe jos, curata si dezinfecta zilnic baia, cu tot ce includea ea: dus, vana, wc, ghiuveta...
Asa ca am decis sa nu mai imi irosesc banii si concediile in Romania, ci de-acum o sa mergem tot undeva in Caraibe! Si nu din snobism, ci din dorinta de a ne simti bine si a ne relaxa in concediu! Si unde in loc sa iesim sa cumparam prosoape, iesim sa inotam cu delfinii!
_ http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
Gabitza1977 spune:
ati deviat de tot de la subiect, care se numeste "cum v-a schimbat viata in strainatate"....
Victoria_mami spune:
Ok, hai sa raspund si eu la subiect: pe mine m-a facut mai calma, mai intelegatoare, mai amabila, pentru ca ti-e rusine, efectiv sa nu fii amabil, cand toata lumea in jurul tau e amabila si civilizata. M-a invatat ("strainatatea") sa tin usa deschisa pentru cel/cea din spatele meu, m-a invatat sa ma opresc si sa zambesc pe strada unui/unei necunoscut/e, doar pentru ca mi-a zambit sau pur si simplu ptr. ca ni s-a intalnit privirea, cand trecem unii pe langa altii; am invatat sa fiu draguta, sa spun unei femei necunoscute "I love your dress/shoes/coat"... pentru ca imi placea. Am invatat ca atunci cand cineva imi spune mie ca ii place o rochie/bluza/geaca/pantofi ce le port eu, iti lumineaza ziua! "Nu stiu altii cum sunt..." dar mie imi face placere sa imi spuna cineva pe strada asa ceva. Am invatat ca doua persoane diferite, ca si cultura, mod de crestere, pot fi fericite impreuna; am invatat ca un alb si un negru pot fi prieteni, pot sa NU vada culoarea pielii, am invatat ca un hetero si un homo-sexual pot fi prieteni sau pot lucra impreuna fara sa se vorbeasca pe la spate; AM INVATAT SA FIU MAI TOLERANTA cu cei din jurul meu; am invatat sa nu mai judec oamenii dupa cum se imbraca, dupa culoarea pielii sau orientarea sexuala, dupa religie, rasa, sau origine; am invata sa-mi iubesc vecinul si aproapele pentru ce sunt ei.
_ http://bd.lilypie.com/klQFm4.png