FOLOSITI ULEI DE PALMIER LA PRAJIT ?
Raspunsuri - Pagina 2
manumanu spune:
eu am citit intr-o carte despre dieta Montignac ca singurul loc unde vrei sa folosesti uleiul de palmier este pe piele...... acuma nu stiu daca e altceva, dar il cam vad pe etichetele unor produse cosmetice...
elyda spune:
quote:nu stiu daca tenul meu o sa fie catifelat dupa folosirea uleiului de palmier dar va dati seama ca intestinele...nu mai inteleg nimic! e bun sau nu e bun?!
Originally posted by manumanu
eu am citit intr-o carte despre dieta Montignac ca singurul loc unde vrei sa folosesti uleiul de palmier este pe piele...... acuma nu stiu daca e altceva, dar il cam vad pe etichetele unor produse cosmetice...
dana
printesa_roz spune:
Uleiul de palmier si uleiul de cocos, desi sint uleiuri vegetale, contin grasimi saturate. Grasimile saturate sint cele raspunzatoare de cresterea nivelului colesterolului care se depune pe interiorul vaselor de singe. In cantitati nu foarte mari uleiul de palmier nu face rau organismului. In cazul in care insa aveti valoarea colesterolului marita, mai bine evitati acest tip de ulei.
PS: Eu incerc sa imi mentin scazut nivelul colesterolului, asa ca m-am documentat putin.
Luna75 spune:
vad pareri care se bat in cap in legatura cu uleiul de palmier,greu sa ma decid sa-l incerc sau nu.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
elyda spune:
pe la emisiunile despre alimentatia sanatoasa aud ca uleiul de palmier este cel mai bun pentru prajit,am auzit acelasi lucru si de la cativa medici nutritionisti,acum aflu ca nu este bun ca are grasimi saturate...sunt in ceata ....eu de unde aflu daca este intr-adevar bun?
dana
printesa_roz spune:
http://dieta.romedic.ro/diete/Principii_nutritive_0612/Grasimile_saturate_01991.html
elyda spune:
quote:deci m-am convins ca uleiul de palmier contine grasimi saturate ,mai ramane o singura calitate ,aceea ca poate fi incalzit la temperaturi inalte fara sa sufere modificari care ar provoca aparitia cancerului asa cum se intampla la cel de floarea soarelui.asta cel putin este adevarat?
Originally posted by printesa_roz
http://dieta.romedic.ro/diete/Principii_nutritive_0612/Grasimile_saturate_01991.html
POZE
dana
roxicucu spune:
Si eu folosesc acest ulei pentru prajit cam de doua luni si sunt multumita, in afara de faptul case intareste ca o untura daca il tii la racoare nu prea am ce sa-i reprosez. Plus ca pe sticla scrie ca poti praji peste si poi gogosi fara sa schimbi uleiul si nu vor imprumuta gust sau miros de la una la alta. Asta nu am verificat-o....
ciuf spune:
Stiam ca uleiul de palmier si cocos au cele mai multe grasimi saturate.
Nici pentru piele nu e nemaipomenit pentru ca pielea nu-l prea absoarbe. Ramane la suprafata ei sub forma de un film.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
noni930 spune:
Uleiul de palmier si de cocos sint cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit la temperaturi inalte. Iar la salate ulei de masline presat la rece si nerafinat (extra virgin) si uleiul de seminte de in. Si uleiul de floarea soarelui e OK daca e presat la rece si nerafinat.
Eu iau ulei de cocos zilnic (cu lingura) si nu am probleme cu greutatea. Din contra, uleiul de cocos ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase.
Mai multe informatii aici (in engleza):
http://www.coconutoil.com/