Dorul de casa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:

Apropo, o intrebare: spuneai mai sus ca vine mama ta de Craciun. Ii faci asigurare? Daca da, de care? Sunt intr-o dilema. Si mie imi vine mama pentru o perioada mai lunga, si e absolut necesara o asigurare (ea fiind si mai in varsta si bolnava). Cea la o banca e prea "subtire", prin casa de asigurari dureaza 6 luni pana devine activa.

Mama e acum la mine, are cardul de sanatate primit de la Casa de Asigurari, cu o zi inainte de a veni aici. E valabil timp de 6 luni, pe al ei asa scrie. Insa atentie, nu acopera tratamente de boli care nu intra in categoria urgente, apropo de faptul ca mama ta e bolnava.
Succes!

Mihaela si fetele mele
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by maru

mi-e dor de cei lasati acasa
nu mi-e dor de cotidianul romanesc
sotul rade si spune ca daca am merge in ro acum sigur:
1. ma manaca cainii comunitari
2. ma calca o masina, chiar si pe trecerea de pietoni
3. imi fura poseta sau mai stiu eu ce, stit voi cine, la cat de relaxata sunt

mi-e dor de covrigii romanesti

Doamne'ajuta!

POZE

Si mie tot de cei dragi lasati acasa mi e dor!!!! sa stii ca sotu' mareeeeeeeeeeeeeeee dreptate are!(noi am fost in vara in RO).

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Maria sa stii ca nu esti defecta. Noi de ex mergem anul asta de sarbatori acasa numai pt ca bunicile mele, ca bunici nu mai am, nu au vazut fata si vor si ele sa o vada ca ma omoara cu ele mor si nu apuca sa vada copilul. Si pt faptul ca sotul nu a mai fost acasa deloc de cand a plecat din Ro adik de vreo 6 ani.
In rest nu ma omor, am mai fost in 2005 in dec cand a murit unul dintre bunici si dupa doua zile abia asteptam sa vin inapoi aici.
Mi-e dor de unele lucruri cum ar fi zapada iarna, masa de craciun de la bunici de acasa si covrigii, astia chiar aici nu am gasit asa buni.
Dar in rest nu imi este dor am plecat pt ca vroiam sa plec in alta tara asta de la vreo 14 ani tot vroiam sa plec si pana la urma am reusit si o ducem bine aici asa ca nu am motiv sa vreau inapoi in ro.
Numai cand ma gandesc ca mergem si ce preturi sunt in ro si cum se uita vanzatoarele la tine si deja ma ia cu pandalii. Nu mai zic traficul si comportamentul unora...

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Daca mi se face dor de Romania, in perioada Craciunului se intampla. Mi-e dor de atmosfera de acolo, de familia mea si de cm stim noi sa sarbatorim.
Dar cam atat...
In rest, mi-e dor de parinti foarte tare, si de restul fam,iliei, insa m-am obisnuit. Aici e sotul si fetita mea si sora mea geamana, asa ca aici e viata mea.
Ai mei vin in ianuarie, si in general ne vedem de 2 ori pe an, e putin...dar sunte ocupati toti, ei sunt inca tineri si lucreaza.
Insa la anul de Craciun, vom mergem cu totii acasa la Bacau si vom face sarbatorile acolo dupa 5 ani!! Abia astept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

quote:
Originally posted by mihaela_s
Mama e acum la mine, are cardul de sanatate primit de la Casa de Asigurari, cu o zi inainte de a veni aici. E valabil timp de 6 luni, pe al ei asa scrie. Insa atentie, nu acopera tratamente de boli care nu intra in categoria urgente, apropo de faptul ca mama ta e bolnava.
Succes!

Tocmai ca mama vine cu o boala cronica, si stiam cum e cu asigurarea rom....Mersi mult oricum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu
Tot taur, sa-ti traiasca ! Ai mei sunt de aprilie 2005.

Eu i-am facut asigurare la o societate de asigurari din Romania, tu vrei s-o asiguri in Austria ?

Mersi. Sa-ti traiasca si tie!
Da. Daca are nevoie de spital...ar fi mult, mult mai ieftin cu o asigurare decat daca as plati din buzunar.
Deci e clar...merg pe casa de asigurari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu imi e dor de Ro pt ca mama vine mereu la noi.APoi cand plecam inapoi in State o luam cu noi.Sora mea e mai salbatica, nu e asa de atasata de mine asa ca o vad mai rar dar totusi nu ma mai intorc de curand in RO.
In primul rand pt ca ultima data Aidan a dat intr-o diaree severa ce a tinut 4 saptamani si m-am stresat atat de tare ca am crezut ca mor(saracul avea 10 luni si a slabit 2 kg, ne-am intors cu el in Germa ca o matza).Numai de asta nu mai vin, nu as mai putea suporta un repeat.Poate cand va fi el mare, daca vrea sa vina...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ma gindesc la România ca la o tara care imi place si in care imi petrec vacantele. Pentru mine, acuma, România e sinonima cu vacanta, cu voiajul, cu relaxarea...

Imi este dor de România de pe vremea cind locuiam acolo...diminetile in care mergeam la facultate, bunicii mei, zapezile copilariei, colegii din scoala generala (si care peste 2 zile se reunesc pt a sarbatori 20 ani de la absolvire si-mi pare rau ca nu pot sa fiu cu ei ), Marea Neagra, pepenii murati, ultimul serviciu, covrigii din Piata Amzei, teatrele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

[quote]Originally posted by Ira

Mie nu mi-e dor, cand am plecat am pus Romania intr-un sertar al mintii mele care apartine trecutului si am continuat. Am emigrat pt. o viata mai buna si nu pt. a regreta sau a-mi baga singura bete in roate.

E ca si cand as divorta si dupa aia as boci dupa ex-sotz. Ce-as rezolva ? Toate sentimentele astea sunt dirijate si la nivel cognitiv si la un moment dat trebuie sa fim maturi si responsabili de alegerile facute. Fa-ti un plan de viata, gaseste un job, citeste o carte, du copilul la activitati, fa-ti hobby-uri, prieteni, decoreaza-ti casa. Daca si dupa toate astea-ti este mult prea dor, intoarce-te de tot, iti va fi mai bine.

Offfff Ira, am impresia ca esti putin cam prea rece . Bine pun Romania "intr-un sertar al mintii" si uit de ea dar ce sa fac cu familia , prieteni , pisica... sa-i pun si pe ei in borcanele si apoi in sertar? Nu imi pare rau cam am plecat din Ro caci aici am o familie , un sot pe care-l iubesc si ma iubeste si o prichindica de 7 luni dar asta nu inseamna ca trebuie sa uit de unde am plecat ca am parinti , bunici si prieteni . Cum sa uit de toti? Tu asa ai procedat?

AliVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mihaela_s

quote:

Apropo, o intrebare: spuneai mai sus ca vine mama ta de Craciun. Ii faci asigurare? Daca da, de care? Sunt intr-o dilema. Si mie imi vine mama pentru o perioada mai lunga, si e absolut necesara o asigurare (ea fiind si mai in varsta si bolnava). Cea la o banca e prea "subtire", prin casa de asigurari dureaza 6 luni pana devine activa.

Succes!

Mihaela si fetele mele
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mihaela,
Eu cred ca cardul asta de la Casa de asigurari,Cardul european de asigurat e...un praf in ochi,ma rog,cam asa ceva .Mama mea a fost cu noi in Italia si a avut o urgenta:intr-o seara i-a intrat praf in ochi(batea vintul),a doua zi ochiul rosu,lacrima asa ca am mers la un cabinet medical normal dar era si pt turisti.O dr a vazut-o si ne-a prescris niste picaturi,am platit 20 de euro,a scris pe foaie ca e urgenta plus chitanta.In Ro mama a trimis foaia respectiva la Casa de asigurari(jud Bacau)si a sunat-o un domn cam certaret ca ea nu trebuia sa plateasca banii in Italia si ca doctorita trebuia sa trimita cerere pt a-si recupera banii de la ei...ceea ce mi se pare o prostie.In fine,ideea e ca banii sunt pierduti,nu-s multi dar e o invatatura de minte sa nu ma mai incurc cu carduri romanesti ,mai bine le fac aici o asigurare serioasa.

Sa revin la subiect...Mi-e dor de parinti in rest...mai putin.

Alina

Mergi la inceput