Contractii nedureroase(4)
Raspunsuri - Pagina 15
ralu_t spune:
salutare
asfalt sper ca sunteti bine si ca au trecut contractiile, bine ar fi ca sotia sa stea mai linistita, fara efort, stres, suparari. Succes!
alice, daca simti intaritura doar intr-o parte e probabil bebe care se cuibareste. nu are legatura cu placenta jos inserata. eu cand am contractii mi se intareste toata burta de la buric in jos, deasupra buricului ramane moale.
pentru fetele care mai au probleme cu contractiile, vreau sa va dau o veste incurajatoare. dupa aprox 2 sapt. in spital cu perfuzii si inca o saptamana acasa in pat, colul meu a revenit la dim. de 4.3 cm, tare si inchis. eu maine implinesc 34 de saptamani si mi s-a zis sa mai stau cuminte pana la 35 de saptamani. sper sa fie totul ok si bb sa mai rabde macar pana la 36, 37. desi contactiile mele n-au disparut, sunt zile in care am destul de multe, repausul se pare ca mi-a facut f bine.
sarcini cat mai decontractate la toata lumea
ralu
a venit toamna...cu un bebe albastru
tudor
!!!
33+
AMR 6 saptamani pana vine bebe si 7 zile pana ma ridic din pat!!!
drumul lui bebe
poze
Alice987 spune:
Ai dreptate ralu_t,se poate sa se cuibareasca bebe pentru ca se intareste ori partea dreapta ori stanga in momentul in care mangai burtica.si cand se intareste,se vede si mai umflata partea respectiva,parca as avea burta deformata![]()
In rest ma mai chinui si cu o durere de un rinichi,se poate oare sa fie de la statul prea mult pe scaun,sau dormitul doar pe o parte?ma doare si cand pasesc cu piciorul drept,sper sa nu fie ceva grav.
Viviannie spune:
Buna,
Nu stiu care din mamici mai are contractii false, dar cert e k nici eu nu prea le-am recunoscut. Primele le-am avut in sapt 20, am primit 5 zile de nospa 1x3/zi, mi-am revenit, dar din sapt 28 le am frecvent.
acum suntem in sapt 33 si le am zilnic, dar parca mai putin dureroase ca in sapt 30. e normal, am terminat agitatia cu apartamentul si am cam luat in mare ce ne trebuia pe bb, asa k si interior sunt mai linistita. de cand am luat 1x2/zi magneb6 si stau la pat mai des pe o parte, ma simt mai bine. dar durerile sunt mari uneori caci efectiv simt cum impinge bb cu piciorusele tare si lung in burtica de mi se deformeaza... e friky! dar sper sa ducem pana la capat ok sarcina. oricum dr mi-a zis k sa-mi fac bagajul si la fiecare consult facem si o cardiograma la bb. conteaza mult sa stii respiratiile de travaliu.
alte simptome: insomnii, greutate intre picioare k la ciclu, mers de ratusca, dureri de spate, oboseala, nevoia de a ma intinde des la pat, gingivita mai accentuata, pofte, urinat si mai des etc.
voi aveti asa ceva in sapt 33?
denisamada spune:
Noi am implinit azi 26 saptamani, dar contractiile nedureroase au aparut demult, am avut si OI al uterului deskis... Acum iau antispastice si stau cat mai cumintica si speram ca totul va fi bine. 
Denisa-Madalina
26+
cu Adela
Grishca spune:
Eu am de 2 saptamani contractii si dureroase si nedureroase. Ieri am aflat ca mi s-a deschis colul la interior putin. Experiente ca cele ale lui danonique imi dau speranta ca se poate ajunge la termen si cu colul deschis. sper sa reusim
29+
Tudor
Melisa_30 spune:
Buna, sunt noua pe forum. Si eu am contractii inca de la 17 saptamani. Am avut colul deschis pe interior 6mm si mi s-a facut cerclaj..mai mult preventiv. Dupa cerclaj a inceput dansul cu contractiile. De la 25 de sapt stau in pat, ca mi se scurtase colul la 1 cm si era moale. Acum e mai bine, dar e tot scurt, iar contractille sunt mai puternice si mai nou, insotite de palpitatii. Sper sa ajung pana la termen. Se pare ca si in mileniul III, cand medicina teoretic a evoluat, singura solutie pt majoritatea probl in sarcina este...statul la pat. Iau no-spa cu sacul si Gynipral, insa cand e sa am contractii, nimic nu ma ajuta .
Melisa 29+ 
Grishca spune:
Buna Melisa. Avem doi baietei cu dpn apropiat sau poate chiar identic si din pacate avem si contractii. Eu iau no-spa forte, uscosin si gynipral. am uneori contractii dureroase alteori nedureroase. azi am avut 9-10pana la ora asta . la mine sunt ceva mai dese dimineata. eu nu am avut probleme cu colul pana acum asadar nu am cerclaj si ma rog sa reziste pana spre 36 saptamani. eu stau toata ziua la orizontala, singurele momente in care ma ridic sunt cele in care merg la baie, in rest inclusiv mananc la orizontala. sper sa ne treaca si sa avem bebei sanatosi.sper ca tonele de medicamente pe care laiau plus statul in pat sa opreasca afurisitele de contractii si sa se faca bebelusul meu mare.
de unde esti Melisa?
29+
Tudor
Melisa_30 spune:
Eu azi sunt ceva mai bine pana la ora asta, am avut doar vreo 2 pe care le-am simtit. Ale mele sunt nedureroase in general si cateodata nu le simt, ci doar cand pun mana pe burtica o simt ca un pietroi. Pentru mine dureroase inseamna cele pe care le simt asa..cu tot corpul, cu palpitatii si chiar si durere lombara,si ma strang tare,tare, dar acestea sunt rare. Cele nedureroase in schimb...am zile cand le pierd sirul si ma apuca disperarea. Am observat ca am transe de cateva zile in care am multe, indiferent cate pastile iau si zile in care se domolesc si am doar 5-6...Eu din pacate iau 20 de pastile: 4 magne b6/zi+ 2 no-spa la 4 ore+ juma' de gynipral la 6 ore+ elevit si mai nou fier...deci sunt o farmacie ambulanta..Numar si eu zilele pana la 36 de sapt. Azi am implinit 30 de sapt, si am DPN 31 iulie. Dar dc nu ai probl cu colul de ce stai la orizontala total? Preventiv, sau nu mai poti face nimic de atatea contractii? Eu sunt in Buc.
30 cu
Casian
Grishca spune:
si eu iau si magne si elevit si tardiferon fol. eu nu am avut pana marti probleme cu colul. marti am aflat ca orificiul intern s-a deschis in urma contractiilor pe care le-am avut. eu ar trebui sa nasc pe 3 august dar ...
29+
Tudor
Melisa_30 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Grishca si eu iau si magne si elevit si tardiferon fol. eu nu am avut pana marti probleme cu colul. marti am aflat ca orificiul intern s-a deschis in urma contractiilor pe care le-am avut. eu ar trebui sa nasc pe 3 august dar ... 29+ Tudor |
Grishca, stai linistita si gandeste pozitiv, pt ca vom ajunge la termen cu siguranta! Mie mi s-a inchis orificiul intern in 2 sapt de la control desi nu am stat atunci la pat, dar am facut trat. cu no spa si gynipral si atunci; poate ca si cerclajul facut atunci a aveut vreun rol...desi..incep sa ma indoiesc de utilitatea cerclajului sincera sa fiu. La 25 de sapt mi s-a spus ca s-a scurtat f mult colul (la 1 cm), ca e moale si dr ar putea atinge capul copilului dc vrea, eu avand totusi cerclaj...datorita contractiilor firul a fost fortat si cedase intr-un loc, sau ceva de genul, nu mai tin minte exact ce mi-a explicat pt ca am crezut ca pic...Apoi a urmat indicatia de repaus la pat si dupa 3 sapt colul se inchisese, firul era ok, situatia era mult mai buna, desi colul tot f scurt (nu stiu exact cat ca a fost tuseu, dar in orice caz, dupa cum imi arata dr, sub 2 cm cert). Deci se poate regla treaba, dar trb sa stam cuminti...in pat, nu e alta solutie. Eu stiu ca atunci cand incerc sa ma gandesc la lucruri frumoase ma trezeste la realitate cate o contractie, dar am invatat sa traiesc cu ele...nu am ce face..trebuie sa ne gandim ca totul va fi bine. Si va fi, ca asa trebuie!
30 cu
Casian