Contractii

Contractii | Autor: odaiana

Link direct la acest mesaj

Este prima data cand scriu si ma bucur ca in sfarsit am sansa sa aflu si din experienta voastra cate ceva.Sunt insarcinata in 5 luni si o sapt. cu sarcina gemelara(2 fetite) si sunt foarte stressata de faptul ca deja am contractii.Doctorul spune ca daca nu stau numai la pat, pot pierde sarcina in 2-3 saptamani.Am mai pierdut o sarcina(8 sapt) exact cu o luna inainte de a ramane insarcinata cu fetitele. Sarcina asta a cam fost cu probleme.(sangerare si 5 infectii urinare)Fac tratament cu no-spa la nevoie. As vrea sa stiu daca am sanse chiar si cu contractii sa ajung cu sarcina macar la 7 luni.Mai am si alte probleme(rh negativ, excizie de col uterin cu ansa, suflu sistolic, etc.)Stiu sigur ca nu pot naste normal si ca mi se va face cezariana.Sunt tare speriata ca nu cumva sa pierd si fetitele, mai cu seama ca nu voi mai putea avea apoi copii din cauza ca trebuie sa fac o operatie la uter care nu mai poate fi amanata.Astept vesti de la voi, poate mai prind putin curaj.Daiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Odaiana,

cred ca trebuie sa mergi de urgenta la un medic bun (exista multe fete din Romania care iti pot recomanda pe cineva) si sa te internezi de urgenta, sa stai in pat si sa primesti medicamente pentru oprirea contractiilor. Mai bine te internezi din timp la un doctor bun si primesti medicamente si stai cateva vreme in pat, decat sa ai necazuri.
Mult noroc si Doamne ajuta! Si bine ai venit printre noi!

Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Daiana,daca doctorul ti-a spus sa stai numai in pat,atunci asa sa faci.Incearca sa fii calma si nu stresa pentru ca nu le faci bine bbilor.Incearca sa gindesti pozitiv si ai sa vezi ca totul va fi bine.
Sanatate multa si bbei sanatosi.
Te pupam,Corina si bb Anna

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

[quote]Originally posted by Corina

Daiana,daca doctorul ti-a spus sa stai numai in pat,atunci asa sa faci.Incearca sa fii calma si nu stresa pentru ca nu le faci bine bbilor.Incearca sa gindesti pozitiv si ai sa vezi ca totul va fi bine.
Sanatate multa si bbei sanatosi.
Te pupam,Corina si bb Anna

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve. ( Paolo Coelho)
Mii de multumiri pt. incurajare si gandurile bune.Va pupam, Daiana si bebelusele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

Draga Mirunda, ma bucur mult ca v-am descoperit si ca am cu cine ma sfatui,iti multumesc mult pt raspuns, esti o draguta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Aceleasi probleme le-a avut si a mea nevasta.. si tot prin luna a 5-a... nu stiu daca a mai raspuns cineva la fel caci nu am avut timp sa citesc toate raspunsurile...
Medicul nevestei i-a dat NO SPA... cate 1 pastilutza / zi sau la nevoie... si a fost ok.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Daiana,
In primul rind felicitari si sarcina usoara in continuare!!
Este pe forum o mamica de tripleti- Andreia- care te-ar putea ajuta cu sfaturi,poti sa-i trimiti un mail de la profilul ei personal.
Trebuie sa mai ceri neaparat parerea unui medic,care sa-ti dea un tratament adecvat si care sa te supravegheze foarte atent pentru ca in mod normal ar trebui sa-ti dea ceva pentru mentinerea sarcinii.
Eu nu sint din Bucuresti,dar fetele de aici te pot ajuta cu un medic bun!
AI GRIJA DE TINE SI DE MINUNINILE TALE SI AI SA VEZI CA TOTUL VA FI BINE!!!MULTA SANATATE!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga Daiana
Si eu am patit acelasi lucru cand am fost insarcinata cu fetita mea,pe la sase luni de sarcina m-au luat de dimineata niste dureri ingrozitoare de burta.Fiindca era prima mea sarcina nu m-am gandit ca acestea sunt contractii,dar cand pe la ora 13:00 pm durerile se intetisera am plecat la dr,la un cabinet ginecologic,doctorita era chiar sefa sectiei de obstretica -ginecologie din cadrul spitalului judetean.Mi-a zis ca astea sunt contractii si sa merg de urgenta la spital,mi-a recomandat tratament(injectii de oprire a contractiilor) si mi-a zis sa astept pana vine dumneaei seara la contravizita.Am mers la spital,m-au internat pe loc si in intreval de doua ore mi-au facut doua injectii si au pus-o pe mama sa-mi cumpere tratamentul de la farmacie ptr ca ziceau ca ei nu au in spital.Toata sarcina am tinut-o cu DUVADILAN pastile,luam de cateva ori pe zi,nu mai retin exact.Abia cand am ajun in Japonia am aflat ca aveam toxicoplasma un fel de alergie la animale de unde si contactiile.
scuza-ma ptr asa lunga poveste,in concluzie du-te la un medic bun.
I-ti doresc sanatate sa ai bb-ei sanatosi si tine-ne la curent.
Te pup,Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Draga mea,
Prin luna a 5-a am inceput si eu sa am contractii, din care cauza mi s-a scurtat si colul. Desi eu nu eram in situatia ta cu sarcina gemelara si celelalte probleme, tot am stat in pat 2 saptamani neintrerupt pana si-a revenit colul cat de cat, apoi pana in luna a 8-a cand am nascut, cel putin toata dupa-amiaza si seara stateam numai in pat. Am luat in fiecare zi No-Spa si catre sfarsit Duvadilan. Eu am reusit sa o duc pana in saptamana 35. Tie iti doresc sa ma depasesti. Ai un doctor bun? Ai incredere totala in el? Daca ai nevoie de un alt medic, spune-ne si-ti vom da cateva sugestii.
Te pup si ai grija de tine si de fetitele dulcitele,

Ruxi si Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tamara spune:

Draga Daiana bine ai venit si mult curaj!

Si eu sunt mamica de gemeni, baiat si fetitza, care pe 15 impinesc 3 luni. Ca si tine, m-am confruntat cu problemele impuse de o sarcina gemelara, e drept nu cu atatea. Nimic nu e imposibil, mai ales daca iti doresti mult sa reusesti. Si eu am avut contractii, am avut cerclaj, iar din luna 5 am stat numai in pat. Am nascut la Giulesti la 35 saptamani, fara probleme, copii au fost bine si totul a fost ok.

Iata cateva lucruri pe care ti le pot impartasi asa, in fuga... :-) sunt tare ocupata cu bebeii vei vedea si tu la randul tau

1. Inima sus si credinta in Dumnezeu cre niciodata nu ne lasa la greu atunci cand ne punem toate sperantele in el.
2. Informeaza-te, informeaza-te si iar informeaza-te... 2 batai strica, dar 2 intrebari niciodata... medicul la care esti trebuie sa fie prietenul tau cel mai bun (la mine asa a fost dr. Puia, un superdoctor)
3. Gandeste-te sa mananci sanatos pentru ca puiutzele tale sa creasca cat mai mult, si in cazul in care nasti la 7 luni sa nu ridice probleme majore... informeaza-te daca maternitatea la care vei naste are sau nu incubatoare, respectiv medicamente pentru maturarea plamanilor bebeilor (daca nu, reorienteaza-te si vino in Bucuresti, in cazul in care nu esti din Capitala)
3. Tratamentul meu pentru intretinerea sarcinii a inclus no-spa si duvadilan, un medicament anticontractil. Am fost spitalizata cu 2 luni inainte de a naste, deci din luna 6, cu tratament amestec litic (diazepam, papaverina, scobutil si blegomazin), injectii la 6 ore. Numai cu tratamentul acesta am reusit sa duc sarcina la bun sfarsit. Tine cont ca tratamentul l-am luat din luna 2, inclusiv progesteron pentru fixarea sarcinii, dat fiind faptul ca am avut initial tripleti.
4. Rabdare maxima, optimism
5. Nu baie , ci numai dusuri rapide si nu foarte calde, nu constipatie, nu nervi,stat in pat si mers "ca pe oua" si vei reusi

Nu mai stiu ce-am scris, am facut aici o varza... te rog daca ai intrebari/nelamuriri, scrie-mi un mail si-ti voi da si nr. meu de tel sa putem vorbi.

Si pe mine m-au sustinut tare mult fetele de pe DC (multam fain fetele!), si mai ales o mami de gemeni, Teodora, care a fost alaturi de mine si pe care o salut si-i multumesc inca o data.

Te rog ai grija de tine si de burtik si nu face nimik in casa

Te pup si s-auzim numai de bine.

Tamara si bebelushii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tamara spune:

Spune-ne te rog la dr. mergi si la ce spital, poate iti putem da detalii despre el.

Mergi la inceput