Contractii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Draga Daiana,
Acum 4 ani jumate am pierdut o sarcina, avort iminent. Peste inca un an, eram insarcinata cu fetita, iar acum astept din zi in zi sa nasc al doilea copil. La ambele sarcini, am avut contractii si riscul de avort. Recomandarea mea este chiar sa iei in serios repausul la pat cat poti tu de mult si in cazul in care ti se propune internarea in spital sa nu o refuzi. Ca tratament, eu am folosit supozitoarele cu Scobutil o data sau de doua ori pe zi, bleah, creeaza disconfort, dar relaxeaza uterul la nevoie si mai ales, Gravibinon, fiole injectabile intramuscular, foarte eficiente, cel putin in cazul meu. Oricum, intreba medicul despre ele. Sunt destul de scumpe, dar m-au ajutat enorm.
Sarcina usoara si copii sanatosi!
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

Draga Hannen, multumesc pt impartasirea experientei tale, tocmai am fost preluata de un medic bun, seful de sectie de la Municipal, Dr.Anca si mi-a dat sa fac o gramada de analize printre care si testul de toxoplasmoza. Te pup si-ti multumesc mult, Daiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Daiana, iti doresc sa poti duce sarcina la bun sfarsit si sa ai parte de doua fetite sanatoase. Ai grija de tine, protejeaza-te cat poti mai ales daca asta va fi singura ta sansa de a avea copii. Stai in pat, fa totul posibil sa duci cat mai mult sarcina. Fiecare zi in burtica este un castig pentru ele. Relaxeaza-te cat poti. Banuiesc ca atunci cand stai mult in pat mai mult te gandesti la toate cele, dar alunga-ti gandurile ascultand muzica sau citind.
Noi iti tinem pumnii de aici, asteptam numai vesti bune de la tine.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorinaMihaescu spune:

Buna!
Intai vreau sa-ti multumesc pentru ca foarte putine femei sunt atat de altruiste. Empatia la tine este foarte dezvoltata ceea ce este un lucru rar intalnit astazi.Faptul ca te-ai gandit sa faci si o alta femeie fericita prin a-i dona ovocite este o dovada ca vei fi o mama buna si meritoasa. Si inca ceva nimeni nu mi-a raspuns atat de repede. Iti multumesc. Datorita varstei mele inaintate ma cam grabesc sa am un copil, deci am sa incerc sa mai caut si daca nu gasesc pana nasti tu si mai trece un timp pana te refaci ,o sa apeles la tine si la marinimia ta. In ceea ce priveste donarea este simpla, nu te speria, se practica in mod curent. Este un site (Google, apoi donare ovocite si mai cauti) care iti explica cu lux de amanunte totul.
Trecem la problema ta. In mod sugur medicul care te consulta nu este bun. Concret: iti recomand sa mergi la Maternitatea Dr.Sarbu (fosta Giulesti) unde sunt cei mai de baza medici din tara, iar ministerul aloca fonduri mari pentru specializarea medicilor la clinici mari din occident. Deci, la aceasta matrenitate este un medic care se numeste Mihai Niculescu si care aproape ca face minuni. Este foarte meticulos si un lucru important nu te "tapeaza" de bani. Accepta ceva de la tine dupa ce iti rezolva problema. Are o singura meteahna: nu suporta grasele. Daca nu faci un tratament RAPID risti sa pierzi sarcina. Prietena mea cea mai buna a pierdut o sarcina la 5 luni si jumatate pentru ca si-a ascultat medicul, nu prea bine pregatit si a stat in pat linistita pana cand s-a intamolat nenorocirea a nascut. Acum dupa ce a fost la dr. Niculescu are un Baiat sanatos de 6 ani. Un sfat: cea mai periculoasa pozitie pentru tine este statul in sezut, adica in fund.
Iti urez mult succces si mai astept vesti de la tine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Si eu am avut contractii si dureri de spate.Dr meu mi-a facut cerclaj la 3 luni.Nu ti-a iesit decolaj la eco?Mie pt contractii imi dadea utrogestan,duvadilla,scopantil supoz...nu ti-a dat nimic?Dr tau asteapta sa pierzi sarcina si apoi mai vede el?

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Daiana,

si eu am nascut 2 fete si am avut contractii tot cam din luna a 5 a.
Mie mi s-a scurtat f tare colul, la 25 de sap era 1,9 cm, moment in care am facut cerclaj, apoi dupa o sap au inceput contractiile si am fost internata de urgenta in spital. Se pare ca am avut si o mica infectie si din cauza asta am avut contractii. Este f important sa stai numai in pat lungita (nici macar rezemata sa nu stai), dus o data pe sap si nu mai mult de 10 min (dupa dus cresteau tot timpul contractiile). Eu cand am fost internata nici la baie nu aveam voie sa merg, imi faceam nevoile in pat. Mi-au administrat in continuu infuzie cu partusisten (tot ceva impotriv acontractiilor) si magneziu, si antibiotic din 6 in 6 ore. Am fost f aproape sa nasc la 28 de sap.
Acum ma grabesc dar am sa-ti mai scriu.
Eu zic sa insisti sa te interneze.
La mine au reusit sa-mi opreasca contractiile numai cand mi-au pus perfuzie. Nu ai voie s afaci nimic, nici la calculator sa nu mai stai.
Stiu ca e groaznic dar trebuie sa faci tot posibilul.
Te pup,
Manu

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=manu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Buna,
Si eu am avut ontractii si la 19 saptamani si la 25 de spatamani si la 28 si in fine. Acum mai am o zi si intru in 35 de saptamani si crede-ma ca numar orele si zilele pana la nastere si nu stiu ce sa mai fac sa fie bine. De la 19 saptamani stau in pat si nu e usor. Dar e singura solutie. Si nu merita sa risti pt nimic in lume.
Eu am un fibrom de 10 cm care a aparut in luna a 2-a si a cresut ca nebunul pana in luna a 4-a. Apoi au inceput problemele.
Am mai avut unul cu 2 ani in urma si am scapat de el cu tratament naturist.
De asta si sarcina mea e cu risc si sincera sa fiu nimeni nu prea ma incuraja cu toata inima la inceput. Si uite ca de maine intru in 35 de saptamani. Tratamnetul trebuie sa ti-l dea un doctor adevarat cu experienta, care sa mai aiba si suflet si sa lupte alaturi de tine. Eu am avut norocul asta si iti urez din tot sufletul si tie sa gasesti un astfel de doctor.
Ce operatie pe uter faci?
Bafta si rabdare multa.
Carmen

Mergi la inceput

Draga Carmen, am pe uter o leziune precanceroasa, bucata din colul uterin care era afectata mi-a fost deja excizata cu ansa. Pt.conizatie uterina doctorita a zis sa maia steptam putin sa fac bebei si ppe urma o operam. Unei femei normale nu i-ar creea probl. o astfel de operatie dar eu am uterul infantil si nu prea mai are ce sa-mi ramana din el dupa operatie.

Mergi la inceput

Draga Manu, multumesc mult pt sfaturi, sewcpare ca am incaput pe mana unui medic bun(dr, Anca de la MUnicipal)Inca nu mi-au venit toate rezultatele de la analize asa ca miercuri abia va hotara ce tratament imi da si daca ma interneaza sau nu. La eco(MORFOLOGIE FETALA)mi-au iesit rezultate bune,adica- col inchis,4 cm (in conditiile in care eu am o bucata din col excizata.Fetitele sunt bine, eu m-am mai linistit. Contractii am dar sunt usoare, stau in pat.Ai dreptate, statul in sezut e al naibii de rau, e pozitia in care ma apuca imediat durerile.Asa ca stau cumintica si optimista si-ti multumesc pt ca esti alaturi de mine.Daiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorinaMihaescu spune:

Buna!
Un filosof, pe care nu mai stiu cum il chema spunea ca nu forma conteaza, ci continutul. Ce conteaza cum te exprimai la 12 noaptea, cand ceea ce tu transmiteai era atat de minunat??? Ma pregatesc de o viata sa-i ofer copilului meu o educatie aleasa, un mediu sanatos de crestere si o familie iubitoare acum, chiar de nu voi reusii in scurt timp, stiu ca exista cineva nu numai acolo sunt care ma are in grija, ci si aici jos pe pamant prin faptele gandurile tale bune. Eu am 42 ani, iar sotul meu 53, daca nu voi reusii in scurt timp sa gasesc o tanara care sa-mi doneze ovocite, sper ca odata cu nasterea celor doua minuni ale tale sa ma pot bucura si eu de un posibil titlu de viitoare mama. Tot procedeul, incluzand si punctionarea foliculilor din care se extrag ovocitele, in ceea ce te priveste dureaza maxim 2 saptamani, nici macar o zi in plus. Multe, multe multumiri din adancul inimilor noastre: si Florin.
Odaiana nu lasa timpul sa treaca! Va trece numai in defavoarea ta si a sotului tau. Du-te la un medic care-ti va prescrie tratament pentru sarcina in iminenta de avort. Utogestanul se da numai pana la 3 luni, supozitoarele cu scobutilul oricand, de celelalte nu stiu, nu am ajuns pana la nivelul lui Gabi, dar stiinta a inventat atatea medicamente, incat paleta de posibilitati de a mentine sarcina este multipla. Dupa cum spunea si Gabi:”Doctorul tau asteapta sa pirtzi sarcina si apoi mai vede el?” Gabi are perfecta dreptate. Du-te la un medic responsabil, nu la imitatii de doctori carora putin le pasa daca tu mai poti avea sau nu alt copil.
Inca o data mii de multumiri si mai vorbim,

Mergi la inceput