Strumfi de iulie-august 2007 (23)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Hopa si io sa va zic ce mi s-a zis si mie de diversificare de tanti doctora care ne vede.
Pai a mea fata peste fix o saptamana face 4 luni si mi s-a zis cama asa (asta acum o saptamana - deci la 3 luni juma).
Incep prin a spune ca Daria mananca 4 mese pe zi a cate 150 ml lapte praf Humana 1. Foarte putin - atat ca varsta cat si ca greutate, dar nu pot forta copilul daca asa vrea ea. Mai rau e ca are numai 4 mese si cica nu o sa o pot diversifica ca la carte.

- sa incep sa ii dau suc de fructe astfel (in prima zi o lingurita de suc de mere, a doua zi 3 lingurite, a 3 zi -5 lingurite, a 4 zi 5 lingurite de suc de mere + una de citrice, a 5 zi 5+3, a 6 zi 5+5 adica undeva la 50 ml)

- sucul se da inainte de masa de la ora 10

- ideal ar fi sa manance 5 mese (6,10,14, 18, 20)

- dupa ce se introduce sucul, se scoate masa de la 14 si se introduce supa crema de legume.

Supa se prepara asa: in 500 ml de apa se fierb 2 morcovi, o ronde a dovleac, radacina patrunjel, o coaja de ceapa, ardei gras (incercat inainte sa nu fie usturat) + un sfert cartof + un sfert rosie + o floricica conopida + 2 linguri ulei de masline

In prima zi se da 150 ml zeama supa + 1 sau 2 masuri de lapte
A doua zi se adauga 2 lingurite de morcov si dovleac
a treia zi adaug si conopida si rosia
A 4 zi si cartoful

Supa nu se tine dupa o zi pe alta.

Dupa zece zile se incepe si cu branzica preparata astfel:

1 litru de lapte caldut (pasteurizat)+ o cutie iaurt fara fructe (nu Danone pentru ca e foarte pasteurizat). Vasul se inseminteaza seara, se lasa acoperit. Can s-a cuagulat se incalzeste pe foc. Se strecoara. Se tine la frigider max 5 zile.

In plus mi-a zis sa incep sa-i dau fluor pentru dintisori (nu ma duc acum sa vad cum se cheama ala ca o trezesc).

Pup, si sper sa va fi fost de folos (macar retetele).

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

AndraZ bine ai mai revenit printre noi.

Dana retetele imi sunt de folos mie (mai putin cele de suc caci eu am rezolvat problema, nu ii voi da suc ci fructul respectiv direc caci nu vad de ce trebuie suc, de sete va bea apa).

Adela seamana cu tac'su leit.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Am reincercat sa citesc ce am scris si imi dau seama cate greseli de ortografie am facut, insa imi e prea lene sa stau sa corectez.
Doamnele profesoare va rugam retineti fondul nu forma

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Am uitat sa zic ca nu se paseaza niciodata patrunjelul, ceapa si ardeiul gras.

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

AndreeaC hai ca iti dau o floricica pt.ca esti printre putinii care vad la Adeluta si samanta de la mine si-apoi eu stiu ca ea seamana f.bine cu tac'su dar chiar nika de la mine? numa' pasarika?

merci de complimente si cu asta iata cum NU respect eu codul bunelor maniere!

Luna ai rabdare ca o sa creasca fata! e bine ca face antrenamente... adeluta n-a ras nici pe bucatele pana acum, doar zambete largi fara sonor! dar ieri, parca a apasat cineva pe vreun buton! ne-a uimit pe toti!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Frumusica frumusica Adeluta, am admirat si am tot admirat poze cu un tati mandru si vesel ca tine o papusica de salopetica. Mi-au placut pozele.

Andreiuta ce rau imi pare ca am citit iar despre operatia ta! Nu e vesel, insa cu siguranta va fi mai vesel cand scapi de toate alea si de toate stresurile legate de ceea ce se poate intampla.
Maine bagam un vaccin? Ha, ha? Te bagi?
Raducu cel scumpic, la cele 4 luni si ceva ale lui , sa inceapa sa foloseasca acele cremute specifice, o sa vezi ca vine pielea lui finuta inapoi.

Steluta, nu prea am ce sa zic, eu nu sunt pentru chestiile absolute in general, mai ales ca vorba aia, cate bordeie atatea obiceie, insa sincer...lapte de vaca? Stiu ca altii au crescut si cu mazare la varsta asta dar nu as risca. Dar stiu ca deja au scris fetele mai mult, nu te simti atacata, doar sunt pareri, si par plauzibile atata timp cat sunt totusi atat de apropiate in aceasta privinta.
Sanatate multa piticei tale si ia-o incetisor ca nu ne grabeste nimeni.

Eu as vrea sa incep sa ii dau cereale ca prima diversificare piticei mele, de la Humana, fara zahar sau gluten, speciale pentru dupa 4 luni. Si inca nu am inceput dar ma gandesc cand si cum sa incep. Si nici nu stiu daca se fac mai lichide la inceput sau model piure. insa, am achizitionat o lingurita cu varf de silicon.

Jadi si Alina, sper sa treaca durerea din locurile sensibile.

Nikole, diagnosticul pus dupa ochi ar trebui sa nu te impresioneze deloc! Of, of, ce-ti mai spuneau tie japonicii astia ca o sa-ti faca o cezariana pe tot corpul si alte nebunii. Lasa-i, sau ia-i asa cum sunt dar tu nu te stresa ca nu are nici un sens. Doar sa slabesti si sa devii cum ai spus si tu, transparenta. Nu merita, mai ales ca nu ai nici o analiza in acest sens.

Noi suntem bine, raportez copil bun si dragut, nu mai are fitele cu care m-a gratulat saptamana trecuta. Si ne si mutam! Sper sa iasa ce vrem noi, ne mutam la 3 camere si vindem apartamentul nostru cu doua camere. Noul apartament gasit e chiar vis-a-vis, asa ca nu schimb vecinatatile si nici zona. Sper numai sa nu se suprapuna mutarea cu inceperea serviciului, sa mut copilul in casa noua si fara mamica ei in timpul zilei ci cu o bona, sa nu o srtesez prea tare. Of.

Luna frumoase poze la botez, frumoasa papusica si familie, felicitari pentru rezidenta.

Valen te asteptam sa ne ghidezi in ale cerealierelor, ca m-a impresionat pitica ta care gata, e mare.
Si bebele surorii mele are 5 luni si jumatate si papa cereale. Acum stie sa si inghita, sa duca papica in fundul guritei si sa nu dea afara. Bineinteles ca da mult pe afara, dar cu rabdare papa tot.

La multi ani pentru toti piticii aniversati pe 13 si pentru pitica mea too.

Scuze pentru placinta mare, va pup si noapte buna

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput

Draga Luna, ca tot te-am prins sub clar de luna, da si mie la 'botul calului'o poza cu tine tunsa ca tot ma invart pe aici

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami07 spune:

Buna mamici!

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pediatrul meu mi-a spus azi ca Matei al meu are "limba geografica". Voi ce stiti despre asta? Eu am gasit numai informatii contradictorii pe net si nu stiu ce sa cred, cert este faptul ca de vreo saptamana , de cand i-au aparut acele "dungi" albicioase pe limbuta nu mai are deloc pofta de mancare . Medicul mi-a spus sa-i dau nistatin, bicarbonat dizolvat in apa si tantum verde... oricum imi fac griji, ma puteti lamuri voi daca va pricepeti?
Multumesc mult!

Oana, mami de Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

eu cand vad ca vorbiti despre diversificare, ma ia cu fiori, ca mi se pare ca noi mai avem taaare mult pana acolo . daca s-ar putea sa o tin asa cateva luni bune, ce bine ar fi. fara batai de cap si complicatii. in fond, diversificarea nu e deloc o chestie complicata. trebuie sa stim anumite coordonate, restul e...improvizatie. adica se poate incepe, in functie de fiecare copil, cu supa de legume, cereale sau piure de fructe. eu sucuri nu recomand,caci prefer piureul, care contine mai multe vitamine si fibre. la fel si cu supa de legume...zeama chioara nu ajuta la nimic, ci umple burta degeaba, cu apa si cateva minerale. in schimb, fibrele din piure ajuta la digestie.

bafta lui ines la cereale!!

aylin, leucocitele in urina, in acest caz, nu au nici o semnificatie patologica. cel mult poti sa-i repeti o urocultura, dupa un timp. nu exista nici o asociere cu leucemia.

alina si deni, voi v-ati vorbit? sper sa nu fie probleme. puneti-i pe aia mici sa suga in diferite pozitii.
adeluta, o cunostinta de-a mea mai veche, ...frumoasa ca de obicei.

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

dana multumim pt. retete. Eu nu prea am inteles cu branzica...adica ai zis ceva de iaurt cu fructe fara fructe .
Eu ma gandeam sa-i dau prima data cereale avand in vedere ca are si reflux. Apoi i-as da supa si sucurile ultimele. La humana am vazut ca exista cereale care se dau de la 4 luni. Am de gand sa incep de acum pt. ca in ianuarie trebuie sa ma intorc la serviciu si vreau sa-i incep eu diversificarea.

Andreea de www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput