Strumfi de iulie-august 2007 (23)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by ddanagh

Hopa si io sa va zic ce mi s-a zis si mie de diversificare de tanti doctora care ne vede.
Pai a mea fata peste fix o saptamana face 4 luni si mi s-a zis cama asa (asta acum o saptamana - deci la 3 luni juma).
Incep prin a spune ca Daria mananca 4 mese pe zi a cate 150 ml lapte praf Humana 1. Foarte putin - atat ca varsta cat si ca greutate, dar nu pot forta copilul daca asa vrea ea. Mai rau e ca are numai 4 mese si cica nu o sa o pot diversifica ca la carte.

- sa incep sa ii dau suc de fructe astfel (in prima zi o lingurita de suc de mere, a doua zi 3 lingurite, a 3 zi -5 lingurite, a 4 zi 5 lingurite de suc de mere + una de citrice, a 5 zi 5+3, a 6 zi 5+5 adica undeva la 50 ml)

- sucul se da inainte de masa de la ora 10

- ideal ar fi sa manance 5 mese (6,10,14, 18, 20)

- dupa ce se introduce sucul, se scoate masa de la 14 si se introduce supa crema de legume.

Supa se prepara asa: in 500 ml de apa se fierb 2 morcovi, o ronde a dovleac, radacina patrunjel, o coaja de ceapa, ardei gras (incercat inainte sa nu fie usturat) + un sfert cartof + un sfert rosie + o floricica conopida + 2 linguri ulei de masline

In prima zi se da 150 ml zeama supa + 1 sau 2 masuri de lapte
A doua zi se adauga 2 lingurite de morcov si dovleac
a treia zi adaug si conopida si rosia
A 4 zi si cartoful

Supa nu se tine dupa o zi pe alta.

Dupa zece zile se incepe si cu branzica preparata astfel:

1 litru de lapte caldut (pasteurizat)+ o cutie iaurt fructe fara fructe (nu Danone pentru ca e foarte pasteurizat). Vasul se inseminteaza seara, se lasa acoperit. Can s-a cuagulat se incalzeste pe foc. Se strecoara. Se tine la frigider max 5 zile.

In plus mi-a zis sa incep sa-i dau fluor pentru dintisori (nu ma duc acum sa vad cum se cheama ala ca o trezesc).

Pup, si sper sa va fi fost de folos (macar retetele).

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

poze cu Dariuta mea

nu ne-ai zis parerea ta despre asta. adica asa vei face sau doar ne-ai povestit ce zice d-na dr? ca n-am inteles. nu de alta, dar sa-ti dau un telefon si sa te iau la puricat
tie si dariei

editez ca sa-ti spun ca daca ii dai citrice de la varsta asta si fluor, chiar te bat cu mana mea.

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dana caut acum o poza si pun o secundica doar.

Mami07 eu am limba geografica, din pacate nu scapi de ea insa este mai mult o problema de estetica. Eu nu am scapat nicioadata cel putin. Asaaaa... Limba geografica inseamna acele raulete albe pe limba. Daca indoi limba se vad niste santuri pe alocuri care pe mine nu ma deranjeaza cu nimic. Singurul lucru e ca am sezoane adica sunt momente cand devine mai iritata si atunci simt orice gust mai picant cum ar fi...rosiile ma ustura la limba, si simt toate gusturile mai pronuntate insa nu deranjant. Pot manca orice. Sper ca te-a ajutat.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Alina, perfect de acord cu tine. Asta i-am zis si eu pediatrei (dar cu alte cuvinte) si mi- a dat ca explicatii:
- sucul il dau doar pentru vitamina C, cu piure de fructe sa incep pe la 4 luni juma cand o sa icep si cu morcovel in supa.
- iar in supa, chiar ea a recunoscut ca e mult mai putin calorica, tocmai de aceea sa ii adaug 2 masuri de lapte
Spun si eu ce mi s-a zis.
Sincer, eu am inceput si i-am dat suculet de mar si azi i-am bagat si portocala. Sa vedeti ce urla ca mai vrea, ca eu ii dau putin, putin.
Insa m-am hotarat sa mai astept inca o saptamana (sa faca 4 luni fix) si apoi sa incep si cu citrice. Mi se pare prea mult.
Am citit si in Capraru si am vazut ca spune cam acelasi lucru

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Alina, d-aia te sunasi azi.

Andreea, am rectificat - e iaurt fara fructe

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dana uite asa http://www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3995

E mai lung in fata si mai scurt in spate din pacate n-am poza si cu spatele.

Andreea si restul fetelor aici e foarte simplu totul aidca diversificare inseamna asa :intai cereale facute groase de dat la lingurita, apoi legume fierte pur si simplu apoi fructe pasate facute piure. Nu se dau sucuri ci apa dupa masa daca e nevoie si nu se dau supe din acelasi motiv spus de Anya, de ce nu i-as da direct leguma? Apoi cand am introdus totul (fara retete complicate) se dau practic mancarurile pe care le mananca si restul familiei in conditiile in care familia mananca sanatos si fara sare. Daca nu se prepara special pt bebe mixand olegumele intre ele, adaugand laptic, maxand fructe etc.

Inca nu m-am interesat de fructe daca trebuiesc coapte sau pot fi date crude, aflu si va zic.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami07 spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Dana caut acum o poza si pun o secundica doar.

Mami07 eu am limba geografica, din pacate nu scapi de ea insa este mai mult o problema de estetica. Eu nu am scapat nicioadata cel putin. Asaaaa... Limba geografica inseamna acele raulete albe pe limba. Daca indoi limba se vad niste santuri pe alocuri care pe mine nu ma deranjeaza cu nimic. Singurul lucru e ca am sezoane adica sunt momente cand devine mai iritata si atunci simt orice gust mai picant cum ar fi...rosiile ma ustura la limba, si simt toate gusturile mai pronuntate insa nu deranjant. Pot manca orice. Sper ca te-a ajutat.

Multumesc mult, Lunitza, m-ai mai linistit , gasisem tot felul de grozavii pe net si nu stiam ce sa cred.
Scuze fetelor daca am fost putzin off-topic , vad ca voi discutati despre diversificare, eu cu Matei vrem sa incercam dupa luna a patra, deocamdata ne-a zis medicul sa mai asteptam .

Oana, mami de Matei (29.07.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Dana uite asa http://www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3995

E mai lung in fata si mai scurt in spate din pacate n-am poza si cu spatele.

Andreea si restul fetelor aici e foarte simplu totul aidca diversificare inseamna asa :intai cereale facute groase de dat la lingurita, apoi legume fierte pur si simplu apoi fructe pasate facute piure. Nu se dau sucuri ci apa dupa masa daca e nevoie si nu se dau supe din acelasi motiv spus de Anya, de ce nu i-as da direct leguma? Apoi cand am introdus totul (fara retete complicate) se dau practic mancarurile pe care le mananca si restul familiei in conditiile in care familia mananca sanatos si fara sare. Daca nu se prepara special pt bebe mixand olegumele intre ele, adaugand laptic, maxand fructe etc.

Inca nu m-am interesat de fructe daca trebuiesc coapte sau pot fi date crude, aflu si va zic.

Luna bravo, foarte clar si succint. Asa ma gandeam si eu, asa face deja sora mea. Bebele ei mananca dimineata si seara laptic (adica la 6-7 si 21-22) si cele 3 mese din timpul zilei: piure de fructe, piure de legume si cereale. Fara supe, sucuri si altele, totul cu lingurita si cu veselie la masa - cu aruncat piure pe mami etc. A inceput de la 4 luni cu cele de mai sus, pe rand bineinteles si acum are 5 luni si jumatate.
Asa ma gandesc si eu sa fac, e mai simplu si respect si cele spuse de Luna si de Alina (cu suculete si supica fara aport caloric).

Pupici tuturor

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput

pai hai sa-ti zic, ca m-am ambalat.
- citricele sunt alergene. pana la 8 luni nu prea au ce cauta, indiferent de cata vitamina C contin. or fi ele bune pt diversificarea copiilor de prin tarile calde, unde portocalii sunt autohtoni. dar la noi exista fructe minunate precum: mere, pere , piersici (chiar daca sunt de import!). si acestea contin muulte vitamine si sunt mult mai bine tolerate. daca doresti, ii poti da mar dat prin razatoarea de sticla. abia se obisnuieste cu lingurita. defapt asta este si ideea cu diversificarea, ca bebelusul sa treaca de la supt la masticatie si lingurita.
- compromisurile gen:"lapte in piureul de legume" sunt de evitat. poti face asta doar daca bb nu accepta piureul decat f greu si esti nevoita sa-l pacalesti un timp cu gustul de lapte, apoi il scoti treptat. valoarea supei se imbogateste cu ulei de masline, iar in piure poti pune ulterior unt sau smantana.
- capraru nu mai recomanda diversificarea la 4 luni, decat poate in editiile mai vechi.
-daca un bebelus nu creste f bine, incepi diversificarea cu cereale, amestecate cu lapte. apoi, in jur de 5 luni si jumatate, poti introduce piureuri de fructe/legume, apoi branzica, carne, ou etc. sucurile de fructe si apa vor putea fi consumate intre mese, pentru a satisface setea.
- daca daria mananca putin si evident ia prost in greutate, in nici un caz nu va creste cu suc de fructe. din contra.

as putea sa-ti spun sa faci cum crezi, dar imi esti draga si as vrea mult sa reflectezi la ce ti-am zis. daca nu te-am convins,cauta pe net, pe site-ul OMS, unde crezi tu ca gasesti informatii de actualitate.

Mergi la inceput

Lunita m-ai dat gata. Frumoasa familie. Ce mai baiat smecher. Asa sta si nepotul meu cu mainile in buzunar, ca un adevarat cuceritor. Despre tunsoare - nu te-ai scimbat radical, asa cum am facut-o eu. Eu m-am dus la un stilist care mi-a luat 2 mil si a zic ca ma face dupa ultima moda si eu, ca fraiera am stat. Bretonul mi l-a taiat in diagonala si la spate mi-a facut un V intors, trecand de la par lung la par scurt. Acum ma pieptan de n ori pe zi poate, poate creste la loc

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

dana, pai ia suna-ma maine. daca nu dormi, chiar si acum.

luna, claucia, multumesc pentru sustinere. suntem pe aceeasi lungime de unda.

Mergi la inceput