Strumfi de iulie-august 2007 (23)
Raspunsuri - Pagina 5

Luna1 spune:
Stati ca m-am ambalat si eu cu diversificarea asta si ma duc sa iau cartea ce mi-au dat-o din spital sa nu va zic prostii.
Clau ma bucur ca suntem de acord.
Dana nuuuu, nu am vrut un soc, imi dau seama ce soc ar fi fost scurt rau, asta urmeaza in viitor.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

ddanagh spune:
Alina tu sti ca eu ascult ce imi zici.
Hai ca te sun
Oricum cred ca e bine ca s-a si scris sa vada si fetele. Sunt sigura ca primesc multe astfel de 'consilieri' de la pediatri
Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)
poze cu Dariuta mea

claucia spune:
Alina, Luna, sa stiti ca "ascult" mereu ceea ce spuneti, Alina in cunostinta de cauza profesionala de-a dreptul si Luna cu sfaturi foarte pertinente si logice, desi cateodata am luat-o pe langa.
Dana, nu te prosti, iti sta foarte bine, ti-am admirat si acum pozele. Si sa stii ca daca vrei cu adevarat sa fie mai lung...o sa creasca. , nu are ce face. Insa mie imi place mult, chiar imi spusese Andreea inainte sa vad pozele ca ai o noua tunsoare frumoasa, si avea dreptate. Ne placi.
Editez ca am uitat sa spun ca Luna are o familie frumoasa cu 2 baieti asortati (intre ei, la culori)
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia

Luna1 spune:
Asaaa....
Scrie aici : ideea de diversificare este de a introduce gradat diferite gusturi, texturi astfel incat obiectul final este ca bebele sa poata sa se alature meselor in familie (repet, in ideea ca familia manaca sanatos fara sare, spices asta ca sa nu auzim maine ca da cineva sarmale copilului)
Se face cum am zis mai sus, lichidele (succuri sau apa) se dau dupa masa, insa mai tarziu, initial se da lapte din titi sau din biberon dupa masa fara a forta insa bebele.
Se incepe cu legume galbene si verzi (nu stiu de ce mai studiez) de genul brocoli, cartofi, cartofi dulci, conopida, si se continua cu restul legumelor dandu-se o mare varietate pentru a nu dezvolta un copil mofturos.
Nu se dau: cereale cu gluten sau orice contine gluten, alune, seminte, oua inainte de 6 luni, peste inainte de 6 luni, citrice inaite de 8-9 luni, branza nepasteurizata.
Mai citesc si revin
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Luna1 spune:
Dana eu ti-am admirat tunsoarea mai demult esti foarte frumoasa.
Clau eu vorbesc din ce citesc, mersi ca citesti. Ma bucur ca sunt de ajutor.
Anya

ddanagh spune:
Ei, hai sa pun si concluziile ca sa nu ramanem in aer.
Alina, m-a convins. Pot sa mai astept o luna ca nu o fi foc. Are fata timp destul sa manance portocale. adevarul e ca astea de pe la noi zici ca sunt stoarse de dinainte, asa sunt de uscate. Se vad de la posta ca sunt tratate.
Deci, asadar si prin urmare: Luna a zis mai bine.
Incepi cu cereale, apoi si supica insa ideea e sa fie piure ca sa aibe si ceva calorii in ea.
Alina, face sa para totul asa de simplu. De fapt cred ca si este numai ca ma ambalez eu ca nebuna. De cate ori vorbesc cu ea ma linistesc. E un adevarat balsam sufletesc.
Macar ati retinut retetele.
Clau esti o dulce. M-ai facut sa ma simt frumoasa, asa ca ma duc peste sot sa vad ce parere are
Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)
poze cu Dariuta mea

Anya20 spune:
hai ca pe dana am rezolvat-o.
cine mai pofteste, cine mai doreste?
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Luna1 spune:
Asa mai zice aici ca obiectivul final este de trei mese pe zi. Se pot da dupa ce sunt introduse toate legumele si fructele aproape orice mancare a adultilor dupa ce a fost pasata (in Romania insa ma indoiesc caci toate mancarurile sunt cu sos si sarate, aici de obicei se mananca de ex carnea cu legume fierte si cu piure de cartofi, sau orez fiert, legume fierte si carnita etc).
Dupa sase luni ideal se da lapticul dupa masa din canita cu mot. Stiti la ce ma refer. Asta in cazul formulei, cine alapteaza lax san continua cu sanul.
Cu timpul mancarea poate fi doar pasata cu furculita fara a fi bagata in mixer ca bebele sa se obisnuiasca cu bucatelele mai mari. Si tot pentru a se obisnui cu bucatile mai mari si pentru a roade aici exista ideea de finger food, adica fructe, morcovi feliati, pasta, toast pe care le dam bebeului in mana ca sa rontaie cand sta in fund si ce reuseste sa desprinda le va inghiti. Nu se dau biscuiti pentru nu a obisnui copilul cu gustari dulci.
Maine daca vreti si daca e cineva interesat va dau si ideei sugerate de mic dejun, pranz si cina in cartea asta a mea.
Daca am spus vreo prostie Anya corecteaza-ma.
Va pup

Luna1 spune:
Clau am uitat sa-ti raspund: cu baietii... i-am pus la colt la botez, tematica camasi roz si cravate asortate caci doar era botez de fetita. Al mare n-a zis nimic al mic a fost mai greu de convins ca cica el nu poarta roz dar cand l-a vazut pe al mare a acceptat.

Luna1 spune:
Intrebare: de ce scrie aici ca se gateste marul dar nu si alte fructe?