Meniul de ziua lui Stefan
Raspunsuri - Pagina 6
Hildegard spune:
Matiz, la rulada rulezi cu folie de aluminiu, normal ca se lipeste ca e cruda carnea dar dupa ce carnea s-a copt se ia usor folia de pe carne.Deci, nu vine folia inauntru in carne ci doar o rulezi.
La ciorba de fasole de refri? Prima apa se arunca adica apa in care a dta in clocot fasolea. Nu arunc apa in care a fiert afumatura. O las asa. E afumatura de casa.Este sunca,ciolan de porc afumat.Eventual inainte poti lasa un pic sunca in apa.
La galuste nu separ nimic, frec tot odata.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
matiz spune:
Am postat un subiect nou la parintii intreaba parintii raspund.se numeste Ganglion Inflamat si tuse productiva.CIne poate sa-mi dea un sfat il rog sa scrie cat mai repede!!!!
Merci mult veronica!
Iza&Matei 21-09-2004
matiz spune:
Abia astept sa incerc rertele tale.Azi am prestat o foccacia cu masline si rosii..o sa ii fac niste poze.as face si o supa de ciuperci maine ca nu mai am in casa..asta e buna si cu carne de pui si fara.Acu in post fac fara.
Iza&Matei 21-09-2004
Hildegard spune:
Matiz,la noi la catolici postul nu se tine zilnic. E o tampenie asta! asa c amai pot gati cu carne si face prajituri. unde sunt pozele la ce ai facut? Vreau sa vaddddd!!!!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
matiz spune:
SCuze vero ca am nu am fost asa promta ca tine,dar zilele astea am lipsit de pe dc pt ca copilasul meu e bolnavior si sincer numai la el mi-e gandul...am cerut un sfat si nu mi-a raspuns nimeni...dar cu Dumnezeu inainte....PLus ca acum ne mutam si suntem in pline pregatiri.Din pacate nu am reusit sa mai pozez foccacia pt ca s-a mancat. sorry !!dar pot sa-ti dau reteta .e exctrem de simpla s de gustoasa.:
Jumatate de kg de faina,se framnata cu drojdia de marimea unei nuci dizlovata in apa ,sare suficienta ,uloei de masline si condimente.(oregano,busuioc sau herbes de provence).se lasa la dospit si se intende o foaie care se aseaza in tava unsa tot cu ulei de masline.se poate lasa asa sau daca o faci cu masline poti taia o manuta de maslione verzi fara samburi marunt si le amensteci in aluat iar pe deasupra,dupa ce ai asezat foaia in tava infingi in ea cateca masline intregi.se poate face si cu rosii(pui flii de rosii deasupra sau amestecat(masline cu roSIIentionez ca la framnataa se pune cam juma cana de ulei de masline!!!trebui sa-mi fac o lista cu meniul de craciun.Tu ce pregatesti?vreau idei!!!
DAca vrei reteta cu supa de ciuperci o scriu.
Iza&Matei 21-09-2004
TOMALAVINIA spune:
In sfarsit am reusit sa fac eclere dupa retzeta ta, Veronica!
Au iesit superrr, eu le-am umplut cu budinca de vanilie(am tarnspirat un pic, am crezut ca nu vor creste, dar au crescuuuut mult).Merci ptr retzeta inca o data si
Hildegard spune:
Lavinia, ma bucur ca ti-au iesit eclerele
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
TOMALAVINIA spune:
Veronica, au iesit super toate bucatele facuta dupa retzetele tale:eclerele(iarasi:)), salata de chips,,checul cu masline, rulada de carne.Retzetele le-am trimis deja, inclusiv in Budapesta(am un var bucatar acolo care le va prepara fiindca i-au placut).Sper sa nu fie vreo problema.
Multzumim mult ptr retzete, inca o data!
JARMO spune:
Veronica, nici nu stii ce ma bucur ca te-am descoperit! Pe 28 decembrie baietelul meu face 2 anisori si eram in pana de idei, caci avem musafiri ... si in zile diferite , ca nu pot toti sa vina in aceeasi zi . Sa stii ca m-ai scos dintr-o maaaaaaaaaaaaaaaaare incurcatura si iti multumesc din suflet, la capitolul " bucatarie", esti super tare!