copilul meu bate alti copii,heeeeelp

copilul meu bate alti copii,heeeeelp | Autor: honey

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu are 1,10 ani, este un copil atragator, buclucas, activ, inteligent atat cat imi pot da eu seama, dar are un obicei foarte prost: bate copii si uneori chiar si pe noi. L-am batut si eu, l-am pedepsit, am plins, insa nu stiu ce sa mai fac. acum merge la cresa si binenteles ca am reclamatii permanente. Ajutati-ma va rog. A fost un copil dorit si chiar am avutproblemedin cauza nasterii, dar toate astea nu cred ca l-au afectat ca ne-am ocupat de copil.
ma numesc dana si sunt disperata.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Hai, mai, honey, ce sa bati si sa pedepsesti....e un bebelus aproape. Al meu are 1 an si musca.....rau. Mai imi arde si cate una. Cum ar fi sa-l caftesc si eu in schimb. Imi vine, nu zic, cand ma musca de aproape tasneste sangele, sa-l musc si eu, dar ma controlez, ca-s ditai adultul si il iubesc de nu mai pot. Probabil e o faza....poarta-te frumos cu el, explica-i ca e urat ce face, ignora-l cand o mai comite....dar imediat, cum loveste, ignore un sfert de ora. E cea mai mare pedeapsa pt el. Nu-l pedepsi insa pt ce a facut la cresa, cu cateva ore in urma. N-o sa faca legatura, si o sa se razbune...ghici cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Are o faza, o sa-i treaca. Nu-l bate si nu tipa la el, dar fii consecventa in a-i spune de fiecare data calm dar ferm ca nu are voie sa bata. La gradinita, educatoarea trebuie sa procedeze tot asa.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

cum adica il bati....... doar nu e campion la centura neagra ,sa-i nenoroceasca pe altii,al meu are 6 ani cand era mic i am explicat ca nu e frumos si bine sa dea in alti copii ...daca o sa continui sa l bati o sa ai tu de suferit pt ca micutul o sa repete si o sa experimenteze pe altii ce -i faci tu iar daca da in voi tu esti omul rational care tre sa- i zica NU .acum la varsta asta nici pedepsele nu s prea folositoare cel mai bine sa l ignori sa pleci de langa el daca sunte ti in casa sa i zici ...ai dat in mami nu e frumos mama s-a suparat ...mimeaza ca plangi ca te doare, trebuie rabdare ca doar e puiul tau...dar apropo cu ce ocazie se apuca de lovit ?cand nu-I convine ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu-l mai bate. E o faza o sa-i treaca, asa a fost si Filip al meu. Degeaba dai in el si-l pedepsesti acum ca nu pricepe. Trebuie sa-i explici de mii de ori ca nu trebuie sa bata alti copii, ca nu e frumos, ii doare bla bla. Al meu stie poezia pe de rost si cand plecam in parc nu mai trebuie s-o spun eu c-o recita singur SI e asa de dulce cand termina cu degetul in sus: "Ai inteles?". Dar chiar si acum mai are "scapari". Tot asa ne bate si pe noi, o bate si pe sor-sa mai mica. Nu ai ce face. Ingrijitoarele de la cresa trebuie sa aiba mai multa rabdare cu el si sa stea mai atente la el cand interactioneza cu alti copii. Al meu incepea sa dea daca un copil ii smulgea jucaria din mana, dar daca eram pe faza si-i distrageam atentia cu altceva conflitcul nu mai avea loc.
Asta e cheia succesului: multa multa rabdare! Si nervi tari!

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nu inteleg logica ta: cum sa invete copilul ca nu e bine sa loveasca alte persoane cand tu il lovesti pe el?
Nu mai bate copilul! Are doar un an si zece luni, ce pretentii ai de la el?

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Baietelul meu are 1,10 ani, este un copil atragator, buclucas, activ, inteligent atat cat imi pot da eu seama, dar are un obicei foarte prost: bate copii si uneori chiar si pe noi. L-am batut si eu, l-am pedepsit, am plins, insa nu stiu ce sa mai fac. acum merge la cresa si binenteles ca am reclamatii permanente.
quote:

Copilul tau nu face nimic anormal pentru un copilas de aproape 2 ani. Cand ceva nu-i convine, loveste sau musca, ca un mic animalut. Pentru ca un copil de 2 ani asta si este: un mic animalut.
Cand te loveste nu te mai scandaliza, nu mai plange si mai ales nu-l mai bate. Asa nu faci altceva decat sa-ti cauti necazul cu lumanarea.

Ramai calma, prinzi manuta care te loveste si spui ferm "NU". Va incerca din nou, iar "NU". De o suta de ori faci la fel daca el repeta gestul. Nu-i arati ca esti suparata pe el pentru ca poti sa-l sperii si sa-l faci si mai constient de gest. Sub nici o forma sa nu accepti sa fii lovita. Iar daca vrea sa loveasca pe altcineva cand esti de fata opresti manuta hotarat "Nu".

La gradinita nu poti tu sa contraolezi situatia. Deci nu-ti mai face griji aiurea. Copilul nu are varsta la care daca se poarta urat la gradinita sa ai "discutii" cu el acasa. Educatoarele ar trebui sa fie pe faza si sa preintampine astfel de manifestari. Tu nu poti decat sa fii mai ferma acasa in privinta lovitului si sa nu-l lovesti la randul tau SUB NICI O FORMA.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

bb a mea are un anisor... si ea loveste - ne loveste si pe noi, si copiii, rupe florile cind le vede...rupe cartile... stii de ce?
Pentru ca ea asa isi manifesta entuziasmul fata de ceva.
Pentru ca vrea sa interactioneze dar nu stie cum. Si e rolul nostru sa o invatam.
De 1000 de ori am luat cite o frunza sa-i arat ca e "mai-mai" si e frumoasa, si asa se mingaie, nu se rupe... cind imi trage cite una, la fel; ii iau manutza si ii arat: uite asa o mangai pe mama... "mai mai".... si sa stii ca, incet-incet, intelege.

Da' daca urli si tipi la el chiar o sa creada ca asa e normal sa se poarte, asa se poarta oamenii intre ei - daca la tine asta vede....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Multi copii fac asa la 1 an -doi,si al meu batea,ma zgaria,credeam ca n-o sa-i maitreaca vreodata. Si-a trecut. Eu zic sa nu-l bati,ca nu stie ce face. Am aflat ca o metoda buna de lecuit e sa-ti manifesti durerea,chiar mai mult decat te doare.Deci,daca iti trage unaoricat de finutza),reactionezi tare AU! sau Ma doare!,sau te faci ca plangi sau faci/spui ceva sa-i arati ca nu e bine,ca doare. ii tii manutzele si ii spui raspicat NU! Nu e bine,ma doare..Fara sa i-o intorci sau sa tipi la el ca mai tare il sperii. El trebuie sa inteleaga ca provoaca durere,nu sa-i fie frica de tine,fara sa inteleaga ce face gresit. La noi a mers si crede-ma ca am crezut ca innebunesc la vremea aia si am scris multe pagini pe forum legat de necazul asta,am incercat si eu de toate cu cupilu'
Mai rau a fost ca pe la 3-4 ani a intrat in alta faza batausarci,dar Slava Domnului,a trecut si asta.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput