Strumfi de iulie-august 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 10
dsteluta91 spune:
am mai incercat si alt fel de lapte dar nu vroia de nici un fel .si eu cand am fost mica nu am baut nici un fel de lapte , nici acum nu beau lapte
dsteluta91 spune:
am luat lapte la dorna . la inceput am luat cu 0% grasime, si acum luam cu 1,5% grasime.Pe cel de la vaca de la tarani nu vroia cred ca iera prea gras
dsteluta91 spune:
apropo de diversificare .Mar cu biscuite - in prima sap. manca 1 mar ,iar acum 2mere. Pot sa spun ca e o mancacioasa ,e rea de mancare . IAR supica nu mananca decat 2-3 lingurite
Luna1 spune:

Shamadi m-ai socat. Nikole as vrea sa fii aici langa mine sa vorbim si sa mergem impreuna la toti doctorii posibili. Sunt sigura ca japonicii tai de doctori au luat-o razna. Nu vrei sa vii sa ne povestesti ce s-a intamplat, poate totusi venim cu ideei mai multe. 
Pupici pentru Sheherezada si Maia si nu in ultimul rand pentru Sandrituza cu bebita ei succes la luat in greutate.
Acum Steluta iti raspund tie desi am dorit sa ma abtin. Nu mama mea nu m-a crescut ca l-a carte insa m-a alaptat pana la un an jumate, mi-a dat mar cu biscuite ca nu stia ce este acela gluten, mi-a dat alimente devreme etc. Insa tine cont ca alimentele primite de mine au fost nemodificate genetic, in plus intre timp stiinta a evoluat, s-a descoperit ca glutenul e periculos (si se afla in biscuitii pe care ii dai tu fetitei tale) ca nu exista nicio baza reala a diversificarii precoce.
Daca tu preferi sa fii ignoranta in privinta asta e ok. Pt tine. La fel de bine s-ar putea sa fie ok pt fetita ta. Insa la fel de bine s-ar putea sa devina alergica la o multime de alimente (ia gandeste-te cum ti-ar fi tie sa fii alergica la lapte? sa nu poti manca toata viata o portocala, sau mai grav sa nu poti mirosi o floare?) s-ar putea sa te trezesti cu probleme de greutate (glutenul din cate stiu poate duce la obezitate) asa ca eu zic pentru binele fetitei tale sa te informezi si apoi sa decizi. Sanatate multa va doresc.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
samadhi spune:
LUNA: eu sunt in soc de ieri, si mai mult ca nu imi raspunde la emails, ma pune pe jar ca nu stiu ce e cu ea...stiu ca plange si se consuma, iar cu un bebe mic, nu iti arde sa afli asa ceva... de aceea consider ca japonezul acela a facut o mare gafa, punand un diagnostic fara analize complecte. De aceea am intrat la voi sa va spun ca poate stiti vreun dr. bun in Romania, cu care poate ea sa vorbeasca.
Am vazut si pozele cu micuta ta e tare frumoasa si rochitele ei la fel, ca o papusica.
Va multumesc dinainte pentru raspunsurile voastre!
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007
aylin_tarcan spune:
nikole, multa putere si rabdare. japonezii aia chia ca au luat-o razna. iar daca ei eu putut confunda o mastita cu meningita!!!! cum sa ne mai incredem in ei. stai linistita, du-te si fa papanicolau la mai multe centre, vino in romania, sau du-te in alta tara si fa si acolo. eu nu cred ca este posibil. mai ales daca ai facut inainte de sarcina. sarcina protejeaza impotriva cancerului, la fel ca si alaptatul. eu zic sa nu te impacientezi prea tare (desi imi dau seama ce e in sufletelul tau acum) pentru ca eu cred ca sunt aia pe dinafara.
multi ca sa iti dam curaj. scrie-ne, poate ca reusim sa te ajutam cumva.
steluta, nici eu nu am vrut sa raspund, dar luna zice bine. s-au inmultit cazurile de boli, au aparut noi boli, intr-o frecventa mai mare decat erau pe vremuri. alimentele sunt modificate genetic, noi mancam mai multe prostii decat mancau parintii nostri (vezi numai cata cola bem, cata ciocolata si jeleuri mancam, prajituri din comert, chipsuri, legume si fructe modificate genetic etc). iar virusii s-au inmultit, au suferit si ei mutatii. ziceau ieri la televizor (vorbea o pediatra) ca la spital sunt atatea cazuri de leucemie ca pentru ei e o stare de normalitate. si s-a descoperit ca pot fi copii bolnavi de leucemie din burta mamei.
plus ce zicea luna, de alergii, obezitate etc.
sigur ca este decizia ta, dar doctorii nu recomanda diversificare precoce.
multa sanatate, si sa iei decizia cea mai buna pentru fetita ta!
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Carmena spune:
Steluta s-a mai discutat de diversificarea precoce la acest subiect, cu cateva capitole in urma. Si-au spus parerea fetele si atunci, nu cred ca e cazul sa ne lansam din nou in polemici. Parerea unanima a fetelor de aici este ca diversificarea nu se incepe inainte de 5 luni ale bebelusului.Acum, evident ca fiecare face cum crede de cuviinta cu copilul lui. Ideea este ca inainte de a-i da un aliment ar fi bine sa te informezi, sa nu-ti para rau mai tarziu...
Personal 2 mere la un bebelus de nici trei luni mi se pare mult....De laptele de vaca, no commnent, stiu ca pana la un an nu se da nicicum, si oricum, aportul in vitamine in special in calciu, fata de unul formula este atat de mic...
Nu vreau sa te sperii, cunosc personal un caz a unui copil care la 2 ani a avut colonul perforat din cauza "diversificarii dupa ureche"...Nu voi spune mai multe... Si apropo de cum ne-au crescut parintii nostrii...Eu sunt unul din copiii alaptati pana spre 2 ani care pana la intarcare nu am acceptat alte alimente decat asa "de gust"...Multumesc lui Dumnezeu si mamei mele sunt un om sanatos acum!
Sanatate multa!
http://www.flickr.com/photos/10678611@N07/?saved=1
Carmen si flacaii Stefan
si Bogdan
Luna1 spune:
Aylin mi-am adus aminte, vroiam sa-ti spun ca ma topesc dupa ochii Almei, sunt superbi. 
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
aylin_tarcan spune:
shehe, se spune ca o cafea mica si nu foarte tare poti sa bei pe zi linistita. eu in general beau fara cofeina, dar am mai facut si mixta, un pic cu, un pic fara, si iese ceva numai bine. si nu am observat nicio diferenta, desi am copil agitat in general.
broscuta gargarita
aylin_tarcan spune:
luna, dulcica ca totdeauna
. eu ma topesc dupa rochitele adelicioasei. noi nu avem rochite, abia am cumparat una sa o imbrac cu ocazia botezului. si mor de dragul adelicioasei in rochite.
ieri a fost ultima zi de netacin, ochiul nu a tecut, dar sper sa treaca cu ser fizilogic de acum. si sper sa isi revina la normal, sa nu mai fie asa de micut, fata de celalat. si mai sper sa ramana ALBASTRI.
broscuta gargarita