afara din patul nostru!
Raspunsuri - Pagina 2
Siminna spune:
vai, fetelor, deja asta va trebui sa se intimple. Tocmai am venit de la prima ecografie, si am sarcina gemelara. ce ma faac? :(
april spune:
felicitari Siminna! o sa ai 3 prichindei in total!
Sarcina usoara!
Cat despre dormitul in acelasi pat cu copilul iti spun din experienta proprie ca, cu cat amani mai mult cu atat e mai greu. A mea mandra face 8 ani in dec si nici nu concepe sa doarma singura, desi i-am aranjar camera ei in asa fel incar sa o atraga. Degeaba. Am gresit ca am dormit de la inceput cu ea, mai intai din comoditate pt ca imi era mie mai usor cu alaptatul noaptea, si uite asa nu stiu cand o sa vrea sa doarma singura. Poate cand o avea prieten
Andrada
coraly spune:
Supeeeeeeeeeeeer! Felicitari!
Iti cumperi un pat mai mare sa incapeti toti 5
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by Siminna
vai, fetelor, deja asta va trebui sa se intimple. Tocmai am venit de la prima ecografie, si am sarcina gemelara. ce ma faac? :(
Siminna si Maria (1 nov 2004)
Uraaaa !! Felicitari ! Eu am gemeni si ma consider cea mai norocoasa.
Va fi si greu, dar ai deja experienta cu un copil.
Maria
hcclara spune:
Felicitari! sa fiti sanatosi si sa ai o sarcina usoara!!!
Si eu am doi baieti, cel mare 4 ani si 2 luni, cel mic face 2 in februarie. Pe cel mare l-am mutat pe cand eram eu gravida cu al doilea in camera lui, si de atunci in ficare noapte se trezea, isi aprindea veioza si pas-pas venea la noi in camera. Altadata eram asa obositi ca nici nu il simteam, il gaseam dimineata intre noi. Cel mic, dormea in patutul lui, la noi in camera, pana acum vreo 3 saptamani cand le-am cumparat pat etajat si i-am mutat pe amandoi in camera lor. Ei, dar de doua nopti, ne trezim ca vin amandoi la noi in camera...dar azi dimineata le-am spus ca nu-i mai lasam, la noapte daca se trezesc si au tentative sa vina, ii ducem inapoi la ei in camera. Sper sa reusim si noi pana la urma!
Claudia
lorelaim spune:
Simina - felicitari si sarcina usoara in continuare!
Noi avem o gugutza de 3 ani si 4 luni care de la 14luni (de cand a inceput gradi si se scula disperata in toiul noptzii de vreo 3-4 ori/noapte si plangea sa o iau in bratze) doarme cu noi. Acum vreo 2 luni, singura a vrut sa doarma in patul ei (are camera separata - cu pat, cu tot dichisul... dar patul il foloseste doar ziua cand sare pe el ca pe trambulina :-))... dar minunea nu a tzinut decat 3 zile (mai precis 3 noptzi)... in care noi (eu si sotzul) ne-am sculat de vreo 3 ori si ne-am dus sa verificam progenitura sa vedem daca totul e ok :-) Dupa 3 noptzi, la fel de brusc si neasteptat a spus ca ea vrea sa doarma cu noi... asa ca am revenit la formatzia de 3 in patul "familial" (fost "conjugal") :-)
Multa bafta!
Lorelai
Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
nelia spune:
Si noi mai dormim inca cum apucam, dar diferenta este ca la noi ar putea fi cel mult o problema de confort fizic pentru toti, nu psihologic sau de alta natura. Pe Agata, fetita cea mare, care are acum 6 ani si jumatate, am culcat-o cu noi in camera, din cauza conditiilor in care locuiam pina la doi ani cind ne-am mutat intr-un apartament mai mare si am putut sa-i facem camera ei. A acceptat relativ usor, era incintata de camera, de pat si a dormit acolo pina pe la patru ani, se mai trezea, mai mergeam unul dintre noi linga ea sau venea ea in pat la noi... dar in mare dormea in camera ei, in patul ei. Cind am ramas gravida cu Tudora si a inceput sa se vada burtica si sa inteleaga ce va urma, a inceput sa ceara mai des sa dormim cu ea sau sa vina linga noi, nu am respins-o niciodata, desi tot timpul ii spuneam ca patul este al meu si al lui tati, dar ca o iubim mult si de aceea o primim cu noi. Cind s-a nascut Tudora, eu m-am mutat pina la urma in camera Tudorei (mie mi-a fost frica sa las copiii singuri in camera pina la doi ani, atitea cazuri am auzit ca mai bine sa stiu ca-i aud si ca sint linga ei, nu zic ca e bine, ci doar ca asa am simtit eu, asa am facut) si pina la doi ani mai mult pe acolo am dormit. Cu putin inainte de a implini doi ani, i-am aranjat si celei mici o camera de fetita si citeva luni a fost foarte bine, ambele fete dormeau in camera lor, in patul lor. Woau!!! Dar... am aflat ca sint gravida cu al treilea copil, cind au aflat si ele sau chiar inainte au inceput din nou sa ceara sa doarma cineva cu ele... a urmat o vacanta de doua luni in care am dormit cum am putut si pe unde am putut... Cind ne-am intors din nou acasa, am reamenajat camerele, am mai schimbat mobila si am reusit cu cea mare sa o culcam in camera ei, dar cu cea mica inca mai muncim, nu mai vrea... vrea intre noi, ca e mai bine. Sincera sa fiu, nu sint prea stresata de acest lucru, pentru ca ma uit la Agata, e sarbatoare cind primeste pe cineva linga ea sau vine ea in pat la noi, e atit de independenta!!! Are camera ei si cere intimitate, respectind-o si ea pe a noastra! Acum va veni al treilea, sper sa reusim sa o culcam pe Tudora in camera ei, mai mult pentru confortul tuturor decit ca asa trebuie, noua ne place sa dormim cu copiii, daca vrem sa fim singuri, ii luam adormiti si ii ducem in camerele lor si citeva ore sintem liberi! Daca baietelul va dormi, atunci vom pune patutul in camera noastra si fetele vor dormi fiecare in camera lor, cu migrari temporare (boala, sperieturi, visuri urite etc.), daca va fi un bebelus care nu doarme noaptea, cum au fost fetele, atunci ma voi muta eu in camera noastra cu cei mici si voi fi musafir in camera sotului, actuala a Tudorei! Pentru ca nu sint de acord sa ne chinuim amindoi, el are servici, eu nu, deci macar unul dintre noi trebuie sa doarma. Nu ma impiedica nimeni sa ma duc linga el, daca toti copiii sint bine si dorm dusi, nu!?! Numai ca fetele mele stiu sigur ca locul meu e linga tati, nu linga ele, asta le-am spus tot timpul si stiu ca foarte bine ca dormim cu ele sau ele cu noi pentru ca sint mici si vrem sa le fie bine, si ca ne place sa le simtim linga noi.
In concluzie, eu zic ca nu e o problema atit de mare, daca sotii se inteleg si nu devine o problema pentru cuplu (in acest caz se impun masuri urgente) sau pentru copil, in sensul ca dezvolta o dependenta care ar putea sa-l afecteze. Cred ca dupa 6-7-8 ani, cu un efort mai mic sau mai mare sau deloc, toti vor voi sa doarma singuri. Oricum, anii trec atit de repede... si copiii nostri cresc atit de repede!!! Eu inca ma mai bucur de caldura trupurilor lor linga mine, sa le simt minuta pe fata, sa-i stiu in siguranta si nu cred ca acest lucru ne-a afectat relatia in vreun fel, ca pentru amindoi e la fel. Si cind vrem sa fim singuri, sintem, ca nu e chiar atit de greu de a scapa de piticute...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 13 zile!
columbiana spune:
quote:
Originally posted by april
felicitari Siminna! o sa ai 3 prichindei in total!
Sarcina usoara!
Cat despre dormitul in acelasi pat cu copilul iti spun din experienta proprie ca, cu cat amani mai mult cu atat e mai greu. A mea mandra face 8 ani in dec si nici nu concepe sa doarma singura, desi i-am aranjar camera ei in asa fel incar sa o atraga. Degeaba. Am gresit ca am dormit de la inceput cu ea, mai intai din comoditate pt ca imi era mie mai usor cu alaptatul noaptea, si uite asa nu stiu cand o sa vrea sa doarma singura. Poate cand o avea prieten
Andrada
Fiul meu are sapta ani si jumatate; a dormit cu noi in camera dar in patul lui pina la trei ani, cind am emigrat; aici i-am amenajat camera proprie, dar in fiecare noapte la 3-4 se trezea si venea la noi in camera; intre timp ne-am mutat de vreo doua ori si am incercat mereu sa-i decorez camera cit mai placut, sa se simta bine; acum citeva luni a inceput sa ma oboseasca plimbatul asta de noapte: el venea, unul dintre noi se muta in patul lui, etc, si intr-o seara l-am luat in brate si i-am explicat pe un ton cit mai serios ca daca mai vine, eu il duc inapoi in patul lui, pentru ca e obositor sa tot umblam noaptea intre camere; spre surprinderea mea...n-a mai venit vreo saptamina; apoi a gasit alta metoda: dimineata cind il aude pe barbatu'meu ca se pregateste de plecare la job (pe la 5-6) vine totusi linga mine; i-am spus ca sunt de acord cu asta, dar in weekend cind suntem toti, sa ramina la el, in schimb i-am oferit ca in weekend sa se culce seara in patul nostru, iar noi il mutam ulterior cind mergem la culcare, si a fost de acord; de obicei ma intreaba daca nu vreau sa stau linga el si son toutou, si povestim citeva minute inainte de culcare, asa reusesc si eu sa aflu ce nazdravanii a mai facut pe la scoala;
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
eryteea spune:
Noi dormim toti trei in acelasi pat.Este asa bine cind ne cuibarim seara la culcare toti trei si ea (Ingrid,2 ani si 10 luni)ne ia de dupa git si spune :si mamy si taty si Ingrid... si mamy si taty si Ingrid si mai spune :ne iubim toti trei.A aparut cu greu dupa 14 ani de casnicie si sintem super fericiti sa dormim toti trei.Are camera ei aranjata ca-n povesti dar nu s-a pus niciodata problema sa doarma acolo.Poate gresim dar sintem prea fericiti sa dormim impreuna .Citeodata ,asta se intimpla o data la citeva luni,Taty mai capituleaza si spune ma duc in camera cealata ca nu-i mai tace gura dar dimineata ne trezim cu el in pat .Cind il intreb ce si cum imi spune ca nu reusea sa adoarma si s-a intors inapoi.Sau citeodata ne lamentam dimineata ca nu am dormit bine deloc ptr ca printesa tot ne-a dat la picioare toata noaptea si ne indemnam unul pe altul....dute si te culca in cealalta camera daca te lamentezi....dar nici unul nu o face.Sintem bucurosi si fericiti sa dormim impreuna si cred ca o sa o facem pina la adinci batrinete....important este sa vrea ea.
Simi ,multe multe felicitari ptr sarcina gemelara.Intr-un fel sau altul o sa rezolvi problema
Ingrid amore di mama
nelia spune:
N-o sa vrea! Ai sa vezi cum isi va construi si limita teritoriul...
Siminna, am uitat sa te felicit pentru cei doi simburei!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 7 zile!