ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-23
Raspunsuri - Pagina 15
unducthable spune:
cand te duci prima oara la un doctor , mi se pare normal sa te puna sa faci prolactina cel putin, pentru ca nimeni nu stie daca ai endo sau nu ai endo.
Daca ai prolactina marita si afli asta de la inceput , altfel iei problema, eu de exemplu , cu endo cu tot, am facut tratament si am reglat-o, iar alta femeie care nu are endo , mi se pare aiurea sa dea milioane pe monitorizari , degeaba, pana nu se repara cu prolactina.
Eu am inteles ca tu zici ca eu oricum nu ramaneam. Dar sti ceva , eu cunosc care au ramas si cu endometrioza gravide, nimeni nu poate controla totul, si nu poate explica totul.
prima ora cand mergem la doctor, toate suntem la fel, nu se stie ce avem, dar puten sa stim dinainte daca avem aceste hormonale OK, daca sunt in neregula, cauzele sunt multe , printre care si endo , dar pot fii si alte cauze
si daca esti curatata de endo si am prolactina marita , uite , de la stres prelungit sau metroclopramid folosit des , de exemplu , nu poti sa incepi sa ramai gravida pana nu te faci ok cu prolactina
Fericirea te indulceste ,
Incercarile te intaresc ,
Tristetea te face mai uman ,
Greselile te smeresc,
Succesul te te mentine in forma ,
Dar numai Dumnezeu te face sa mergi mai departe !
unducthable spune:
Lucia, oricum ce mi-ai zis tot m-a inseninat pentru ca la mine a fost dubla si dupa tratamentul din iunie a ramas , de la val max de 24 , eu cu 17,07 ..., am facut din nou , am 15,32 .
deci inseamna ca stadiul bolii la endo la mine ,atunci cand era dubla, nu inseamna ca era prea avansat
Greselile te smeresc,
mada23 spune:
Buna iubitele, intru si eu o fuga, am o multime de treburi de rezolvat la munci.
Multumesc de incurajari, dar controlul nu a mai venit, o sa vina altadata cica , asa ca m-am stresat degeaba.
Uca...bine ai revenit, mie mi-a venit cm-ul la 81 zile de la ultima injectie, dar nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi, inseamna ca la tine inca ma-i lucreaza medicamentul, cea ce este foarte bine curata tot raul .
Lucia mai lasa fata dragalasha tigarile alea , ca iti dauneaza la sanatate, gandestete ca deja esti cu bebica in burtica si nu vrei sa iasa afumat ca o scrumbie,trebuie sa le reduci macar, daca nu sa renunti la ele. Imi este usor sa vb ca nu fumez
Aerlilian...eu am luat doua luni la rand clostil, in prima luna m-a intepat burtica in zona outzelor si cateva bufeuri slabute, dar luna aceasta nu am mai simtit nimic. Bafta multa.
Si apropo, nici cu tine nu imi este rusine, esti super dragutza ,ce tot zici ca esti invidioaza, te incadrezi perfect in tiparul frumoaselor din album
Alexa...te incurajez
..e bine? te pup iti tin pumnii
Boo.. si eu depind de vreme, azi a fost mohorat si m-a durut capul toata ziua, sunt . Poate maine este soare
Dienutza...pup fetitza , sa te gandesti si la noi cand te rogi, putin asa
am nevoie de un miracol...madutz
http://tt.lilypie.com/lS6Op3.png
lucialu spune:
Noi aici avem norocul ca ne povestim una alteia ce si cum.Tu vorbesti la nivel de doctori care sunt resposabili si fac o pasiune din meseria lor.Iti dau si eu in scris ca un an de zile am luat tratamente hormonale fara nici o analiza hormonala (prolactina am facut-o ca am fost fata desteapta si am mers la endocrinolog din proprie initiativa si degeaba).Am luat antibiotice pentru anexita,neavand anexita si fara antibiograma.Am fost la doctori de m-am acrit.In 2 zile am fost la trei.Toti considerati mari si tari.La cel curant la care mergeam aruncam 500000 in fiecare saptamana,asigurata si cabinet de stat.La ceilalti cate 1 milion pentru o ecografie, nu monitorizari.Unul nu mi-a facut monitorizari sau hormonale si stiau ca am probleme si stiau ca imi doresc copil.
Da.Medicina nu este o stiinta exacta.Dar atat cat se stie despre endometrioza unii,putini stiu tot ce se poate stii,iar majoritatea nimica.Si da sunt exemple clare ca au ramas unele femei gravide chiar si cu endometrioza.Poate au fost minuni,poate aveau stadii mici de boala.Tu vrei copil mai presus de orice.Eu la nivelul la care am ajuns in zilele astea de suferinta vreau doar sa nu mai sufar.Prin ce am trecut ieri nu doresc nimanui sa treaca.Nimanui.Am fost umilita pe banii mei om bolnav si cu dureri peste puterea de suportare.N-are sens sa va spun,ideea e ca daca nu ma ajuta Dumnezeu sa dau in final peste un OM o doctorita cu ochi de mama care sa ma ajute(vorbesc de problema cu gatul)nu stiu ce as fi facut.Sincer.Saptamana asta am fost chinuita si nu vreau sa ma victimizez.Eu de obicei incerc sa rad sa fac haz de necaz.Sa vad partea plina a paharului.Dar si pe mine m-a depasit tot. Cred ca ma voi retrage o vreme de pe forum.Trebuie sa imi revin si sa ma gandesc la pasii urmatori.
Va pup pe toate si va iubesc!
KISSES
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
unducthable spune:
nu
nu vreau copil mai presus de orice
nu vreau copil mai ales cu pretul vietii mele sau al sanatatii mele, vreau copil, dar nu in orice conditii, si eu , si el , sa fim sanatosi, altfel, nu multumesc
deaceea eu nu voi mai face in afara de diphereline , alt tratament hormonal
Omul propune , Dumnezeu dispune, las pe Dumnezeu sa decida, eu am grija ce mananc si cum traiesc , atat .
va pup
Mada , ma voi gandi la voi azi , acolo unde ma duc.
Greselile te smeresc,
uca75 spune:
Buna fetelor
lucialu, mada23..multumesc frumos pentru raspunsuri si incurajari; imi doresc din suflet sa fie asa cum spuneti voi...si eu m-am gandit ca asta trebuie sa fie (mereu incerc sa vad partea plina a paharului)....dar dupa 2 operatii de endo si un FIV nereusit..parca nu mai am rabdare....ma gandeam ca vine mai repede si apuc sa fac FIV2 anul asta....dar cred ca nu am sanse prea mari...mai ales ca dr pleaca de sarbatori si mai vine in februarie ...dar asta e ...acum nu am ce sa fac....decat daca vine CM in cateva zile sa incep protocolul .....
O sa merg marti la control sa vedem cum mai e pe acolo si daca mai e vreo urma de endo...prin septembrie mi-a spus ca e curat, curat
Of ....abia astept sa vina ziua in care sa fim cu toate bine si sa ne povestim de bebei si nu de boala, tratamente.....
va pup si o sa fiu aici langa voi cu vesti (cand o sa am) si cu ganduri bune
ancaoradea spune:
GianaMaria Nu, eu nu merg la puscas, e din cluj? Eu merg la dr Tutunaru, si merg la monitiorizari aici in oradea. Deci monitorizari tot fac, ma gandeam la o IA, care nu se face aici si intrebam daca pt IA se cer doar foloculi care se sparg sau se mai cer si hormonal
Lucia si Diana Eu am facut prolactina, dar acum 2 ani, cu ea am inceput din propie initiativa, desi nu s-a recoltat in conditiile cerute era normala. La fel si progesteronul si totusi am insufic de faza luteala ( dureaza prea putin).Nu stiu ce sa zic, daca poti ramane gravi cu prolactina marita, dar cert e ca endo creste prolactina.
Lucia Imi pare tare rau de exudat, din pacate aproape nicaieri nu se recolteaza cum trebuie, eu il fac tot timpul la sanepid, acolo sunt bine instruite asistentele de un biolog exceptional. Sper ca iei antibiotic cu spectrul larg, pt ca sigur e inf bacteriana.
Imi pare rau, de asemenea ca esti asa dezamagita si eu sunt de medicii din oradea. la debrecen am incercat initial pt laparo si mi-au cerut 40 milioane, eu neavand posibilitati financiare am preferat la Bucuresti, mai ales ca medicul ungur nu mi-a inspirat inceredere.Asa ca nu stiu daca sa fac IA sau sa o las balta, nu stiu incotro sa o iau.
De medicamentul de care vorbeam, iar am uitat cum se numeste nu stiu sa-ti spun daca e indicat in endo, aici nici medicii nu stiu de endo.... Pot doar sa deduc ca si tine ca ar fi cam riscant deoarece e contraindicat in bolile autoimune, ca si lupus. Sa nu uiti sa-l intrebi pe Tutu
Boo Asistentele medicale nu prea patesc ce ai patit tu cu acele, pt ca au experienta mai mare cu acele proaste, se descurca si apasa mai tare la un ac mai prost ascutit.Eu te sfatuiesc sa iti hidratezi mai bine pielea si va fi mai usor, bea multa apa si foloseste un lapte de corp. Imi pare rau ca trebuie sa ti le faci singura
unducthable spune:
"Prolactina interfereaza cu revenirea la normal a functiei ovariene si actioneaza astfel ca un anticonceptional natural (majoritatea femeilor nu ramān īnsarcinate īn perioada īn care alapteaza -> au prolactina marita ). "
despre prolactina , si pentru cele care nu au endo , puteti sa dati voi mai departe :
http://www.synevo.ro/ro/news_op.asp?id=13
Greselile te smeresc,
mada23 spune:
Lucica..vrei bataitza, e randul tau la butoi?
mada23 spune:
Lucia..avem nevoie de tine aici, si tu de noi , cred ca fiecare dintre noi a avut cel putin o experienta neplacuta cu asa zisi "medici", cati bani cheltuiti aiurea si cat timp pierdut de pomana. Niciunul nu e perfect adica si bun profesionist si sufletist, fiecare are si o parte negativa, ori bun profesionist dar nu iti explica prea multe, ori cu cunostinte limitate, dar un bun ascultator, important este sa invatam din greseli si din experientele altora, problema e ca toate se desfasoare pe banii si sanatatea noastra
Uneori suntem depasite de toate problemele, de toate informatiile pe care le cautam singure, dar nu trebuie sa renuntam, darul de la final merita tot efortul.
Te inteleg perfect ca simto nevoie de cateva clipe de singuratate, dar nu prea multe,cu noi e mai bine , eu am o vorba am mai spus-o, da este adevarata rau: in doi suferinta este mai usoara. Cand esti pregatita te asteptam