ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-23
Raspunsuri - Pagina 14
Boo spune:
Eu sunt aici dar am vazut ca e liniste si pace asa ca am tras cu ochiul si la alte subiecte
Eu m-am convins : sunt meteo dependenta ! Nu mai am nicio sansa .. Zau, ieri stiti cum a inceput ziua mea. Ma rog, noroc ca a fost cat de cat ok pe urma. Dar azi totul mi se pare roz .. doar e soare afara
Tot incerc sa ma dumiresc ce zic fetele alea pe la FIV si mi-e asa de greu sa le urmaresc.. prolactina, progesteron injectabil, utrogestan, analize, foliculi.. ma ia ameteala !! Nu inteleg decat jumate si retin jumate din ce am inteles Cred ca ar trebui sa incep sa iau notite
unducthable spune:
OLEEE OLE OLE OLAAAAA !!!
UNDE E ??? ELODIAAA ???
ma scuzati, am glumit si eu, nu va suparati pe mine ...
Fericirea te indulceste ,
Incercarile te intaresc ,
Tristetea te face mai uman ,
Greselile te smeresc,
Succesul te te mentine in forma ,
Dar numai Dumnezeu te face sa mergi mai departe !
unducthable spune:
DACA SUNT STELISTA ... o iau si io ca steaua , cand cu victorii , cand pe aratura ...
Greselile te smeresc,
unducthable spune:
Da, nu stiu cand ajungem, din cauza traficului, dar sigur apucam Slujba.
Greselile te smeresc,
lucialu spune:
Mai da bine dispuse mai sunteti azi!
Boo dragule iti sugerez sa arunci un ochi si la Pcos sau sa vorbesti cu Psj asa are o fata denumirea care acum este gravi si este destul de bine bagata in tema cu Fiv si stimulari.Stii ca si la ele chisturile le fac probleme de la stimulari si nu nuamai,chiar daca chisturile sunt de un alt tip.Tot pe baza de surplus de estrogen,dar si de glicemie au probleme.Si mai este Gudinde care stie multe si de investigatii si de doctori si de clinici.Oricum fetele de acolo sunt in tema cu muuuulte.Si mie mi se pare stufos la FIV.
Alexa cat mai ai pana pleci la Bucuresti si scapi de grosul problemei?
Diana hai sa-ti spun ceva cu prolactina.Inainte sa aflu ca am endometrioza si mergeam de nebuna la doctori in oras...in fine majoritatea mi-au spus ca sunt varza hormonal.Eu copil nestiutor,fara forum,fara nik de nicaieri mi-am spus:de ce nu ma trimite sa imi faca analize hormonale?Nestiind cu ce se mananca una macar.Dar stiam ca endocrinologii se ocupa de asa ceva.Mi-am intins antenele sa aflu si eu la cine as putea merge cu incredere.Am ajuns la un domn care m-a ascultat si ma trimite sa imi faca prolactina.Care se face in anumite conditii(adeca odihnita cu 30 de minute inainte,nestresata,bla)Aveam un chistulet mare de 6 cm operabil si primeam Diane.Mie mia- iesit prolactina in limite normale.Deci...Si mi-a spus omul sa continui cu Diane.Alte analize nici nu mi-a spus sa fac.Sunt curioasa cat imi va iesi acum cand voi face analizele pentru ziua 21 dar pe care le voi face in ziua 23.Ca asa vreau eu.
Daca mergi pe pagina dl dr T pe infertilitate ai sa dai peste "mecanismul aparitiei infertilitatii in endometrioza"unde sunt detaliate foarte bine toate cauzele inclusiv cele endocrine.Si acolo ghici ce apare?Hiperprolectinemia, una din ele.Cred ca mai curat cum este explicata endometrioza cata sa intelegem si noi oameni de rand eu una nu am gasit decat acolo.Vreau sa spun dpdv medical.Si 100% romaneste.Pe mine pagina aia m-a ajutat enorm cand am auzit pentru prima oara in viata mea de endometrioza ac am fost diagnosticata.Asa am ajuns de fapt la dl dr T.E destept!
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
unducthable spune:
Lucialu, nu te contrazic, eu te iubesc atat. Pot fii femei care nu au endometrioza dar au prolactina marita , eu cunosc destule.
prooactina marita -> nu ramai gravida in veci (cu sau fara endo)
deci :
monitorizare pe prolactina marita = FRECTIE LA PICIOR DE LEMN
lasam subiectul endo, ci subiectul prolactina care poate fii marita fara sa ai endo , sunt femei care nu au endo si au prolactina marita si nu o sa faca monitorizari, cand ele au prolactina peste interval, ca fac degeaba
nimeni nu e perfect , tocmai deaceea ca acuma am vazut anumite greseli din trecut , doresc ca voi sa luati ce e mai bun din experienta mea , nu ce e mai rau
gata, va pup ca tre sa plec
Greselile te smeresc,
lucialu spune:
Diana si eu te ubesc.Dar bre esti tare incapatanata.Pai pe mine bolnava de endo ma intereseaza alte chestii la alte femei care nu au ce am eu?Pentru ele exista tratament sa micsoreze prolactina.Dar la noi la cele care prezinta hiperprolectinimie este data de endometrioza.Monitorizarile sunt primul lucru de baza care se pot face cand un dr cum trebuie le cere.Pentru ca se vede clar endometrul in toate fazele dar mai ales daca ovulezi au ba.E o metoda de investigatie rapida si cat mai putin stresanta,nedureroasa. Citez de acolo de pe infertilitate.ro doar atat: "s-a remarcat ca aceste valori(prolactina)sunt crescute proportional cu stadiul bolii".La tine endometrioza a bulit prolactina.Alte fete au alte belele de la endo.Endometrioza este o boala fff complexa si grava,daca dai de ea tarziu si intre timp pici pe mana unor doctori de ...Investigatiile sunt complexe si justificate pana la urma.Crezi ca ce a spus dna dr este batut in cuie?Pe mine dansul ma convinge mai mult.De ce?Pentru ca si-a facut timp si a explicat endometrioza asa cum altii nici nu cred ca viseaza macar.Sunt doctori care nici nu stiu ce-i aia.Sau bagatelizeaza.Dansul o explica la nivelul cel mai complex.Asta denota ca a studiat mult pe tema si a inteles.Chiar si psihologic ce dezastre poate face.Eu am invatat sa respect boala asta.Cand vrea isi bate gioc de mine si ma joaca cum vrea ea.
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...