cezariana si ce urmeaza dupa ea

cezariana si ce urmeaza dupa ea | Autor: cylyche

Link direct la acest mesaj

Salutare fetelor.Ma bucur tare mult ca este un forum unde putem vorbi noi intre noi.Problema mea este urmatoarea ,am nascut prin cezariana acum 3 luni.Operatia sa vindecat foarte frumos si totusi sunt lucruri care ma deranjeaza:cicatricea este rosie,si ma inteapa din cand in cand.Pe langa asta nu stiu cand as putea sa incep sa fac sport nu cumva sa-mi fac rau singura cu manuta mea.Eventual daca puteti sa-mi povestiti dupa operatie cat timp va luat sa revenit la greutatea initiala . Am uitat sa precizez ca am operatia transversal facuta.Va multumesc mult siPA!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Eu am 2 ani de la cezariana si tot nu arata bine,sunt locuri unde e rosie cusatura.Si inca ma mai inteapa,dar eu am avut o problema cu firele din interior,cele care se resorb.Despre sport,eu zic sa-i ceri parerea medicului tau.De fapt orice problema legata de operatia ta,cel mai bine o rezolva medicul.Si am ajuns la greutate.Daca nu alaptezi si ai vointa, de revelion poti sa arati super,daca nu,cautam impreuna un concurs "Miss xxl" si cu putin noroc cistig eu.Glumesc.Inainte de toate sa fie bebe sanatos,apoi tu dupa care urmeaza kilogramele.Gasesti aici si retete de slabit si suport moral.Timp sa ai sa stai pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaflo spune:

Dupa 7 ani de la cezariana inca ma mai inteapa cateodata la schimbare de vreme .Cat despre greutate o sa-ti revii in 6 luni ,maxim un an dar nu vei mai fi ca inainte vb despre mine care am ramas cu cateva kg in plus nu multe vreo 5 .Am vazut mamici mai slabe ca inainte de nastere dar nu foarte multe.Eu ridicam doar fetita si ligheanul cu haine dar nu plin.In rest m-am abtinut de la efort un an.De sport nu m-am apucat.
Simona ,mami de Oana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

La mine au trecut 5 luni de la cezariana.Uneori e rosie alteori se albeste.Atunci cand pun lotiune de corp se albeste.Cand il i-au pe bebe in brate si ma impinge cu picioarele in burta e rosie rosie.
Intepaturi nu am avut.Operatia mea arata excelent,s-a vindecat bine fara complicatii.
Despre sport...ce mi-a spus medicul meu pentru mine...
Dupa o luna poti incepe aerobic,dupa 4 luni poti incepe sport cum ar fi tenis,volley,...
Eu am ridicat baxuri de apa,copilul,care acum are peste 8 kg,....
Depinde de fiecare organism,si de cum simt tu operatia.Daca te doare mai bine sa nu ridici nimic.Actual uit ca am o operatie doar bebe are grija sa-mi aminteasca...impungandu-ma cu picioarele!
Personal cu kg nu am avut probleme,acum arat ca o varga,desi am luat 20 de kg pe timpul sarcinii,10 le-am pierdut in 3 zile in spital.
Parerea mea:cred ca poti incepe sa faci putin aerobic,asta daca simti tu ca e bine.
Succes

Edit

P:S=eu am incizie orizontala!(tot ce am scris mai sus este in cazul meu).Pentru incizie transversala nu cred ca e la fel ca si orizontala.
Uite aici un linkhttp://www.desprecopii.com/info.asp?id=46

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eu am 1.4 ani de la cezariana. Operatia se mai vede foarte vag, este o linie subtire chiar unde incepe parul pubian. Nu ma doare, nu ma tine nimic. Am avut liber la abdomene dupa 6 saptamani.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Eu am nascut in 2003, prin cezariana, insa nu am avut nici un fel de probleme, operatia nici nu se mai vede, e facuta foarte jos.
M-am refacut foarte repede, e drept nu sunt o fire sportiva si n-am facut prea mult sport insa nici nu pot spune ca m-am menajat foarte mult. Singurul lucru mai neplacut sau de fapt o senzatie neplacuta am simti-o vreo 6 luni, cand atingeam zona respectiva parca simteam furnicaturi sau o stare de amorteala, insa a trecut dupa aproximativ 6 luni.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

la mine au trecut 9 luni de la ultima cezariana si taietura (verticala)e frumoasa, rozalie, nu ma doare,nu ma deranjeaza decat din punct de vedere estetic, eu fiind grasa si taietura pe verticala, se vede urat, imi imparte suncile in doua. am vrut sa ma apuc de abdomene acum cateva zile, dar m-am speriat ca atunci cand incordez burta se vede o ridicatura de la buric in sus, ca o hernie. pt asta tot cu ginecologul ar trebui sa vorbesc?

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Eu am cezariana de un an si 7 luni, este aproape invizibila cicatricea, ca o ata subtire, fara aspect de cusatura si albicioasa.
Nu m-a durut niciodata insa dupa 3 luni am incercat sa fac abdomene si ma cam intepa in zona inciziei. Eu nu recoman nimanui sa faca abdomene inainte de 6 luni si asta e parerea multor medici. Mie medicul meu mi-a dat voie dupa 3-4 luni. Riscul este acelasi ca la ridicarea unor greutati mari, de eventratie, aderente dureroase in portiunea taiata, hernie sau vindecarea defectuoasa a plagii. Simptomele difera de la caz la caz, in functie de tehnica chirurgicala si de cat de mult s-a menajat fiecare. Kilogramele se duc cam dupa un an, poate si mai devreme, sau deloc daca papi mult si esti foarte sedentara. Multa sanatate!

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu79 spune:

mai fetelor, dar menstruatia dupa cezariana cand ati avut?ca la mine au trecut 3 luni si jumatate de la operatie, nu mai alaptez de 2 luni si tot nu am ciclu.

Crisu + Alex-22.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Originally posted by crisu79

mai fetelor, dar menstruatia dupa cezariana cand ati avut?ca la mine au trecut 3 luni si jumatate de la operatie, nu mai alaptez de 2 luni si tot nu am ciclu.

Crisu + Alex-22.07.07

Deci in cazul meu:am nascut in iunie am alaptat 2 saptamani iar in luna august a venit Cm.Cred ca inca organismul tau nu s-a reglat .Deocamdata nu iti face griji,parerea mea

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Eu am 7 luni si jumatate de la cezariana.Am alaptata pana la aproape 5 luni si in perioada asta am stat cuminte.Nu am facut sport,nu am tinut nici o cura.Dupa ce am terminat de alaptat m-am apucat de sport,am mers si la sala putin dar fiindca timpul ma preseaza in momentul de fata am renuntat si fac acasa aerobic cand si abdomene si altele.De kg ce sa-ti spun,am tinut 2 cure de slabire care nu mi-au facut bine si kg care le-am dat jos le-am pus si atunci mi-am facut singura dieta care mi se potriveste.Mananc cat mai sanatos si slabesc in fiecare zi cateva grame.
Am luat 24 de kg in greutate,aveam 81 de kg inainte de nastere,dupa nastere aveam 72 si pana la 5 luni si ceva atat am avut in permanenta,la 6 luni mi-am facut dieta mea si am acum 62 de kg.Nu am restrictii la nimic,mananc orice dar moderat iar seara doar fructe si legume nimic altceva.
Operatia inca ma mai deranjeaza uneori si sunt parti inca rosii,parti care sunt albe dar tinand cont ca au trecut doar 7 luni si jumatate nu am pretentia sa arate foarte bine.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput