cezariana si ce urmeaza dupa ea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Eu am 2 cezariene: in martie 2003 si in aprilie 2006. este o singura dungulita, subtire si alba.ff rara ma mai inteapa. muschii au fost sectionati asa ca deasupra e f putin 'valurita' burtica adica mai pronuntata intr-o parte. dupa cea de-a doua cezariana am intrebat medicul cand pot incepe exercitiile si mi-a zis ca nu mai devreme de 6 luni deoarece a vazut in timpul operatiei ca muschii au fost putin fortati. dupa prima cezariana m-am refacut complet cu putin efort (am alaptat 1 an si 2 luni, apoi sport, fara kg in plus si cu tonus muscular bun), dupa cea de-a doua am ramas cu ceva burta si doar 1,5 kg pe care ma chinui sa le dau jos: merg la sala, dar cred ca trebuie sa iau in considerare si faptul ca acum va merge ceva mai greu:am deja 38 ani si un eveniment total nefericit (am avut in luna a sasea o fractura urata de glezna cu operatie si imobilizare in pat si carje timp de mai multe luni timp in care tonusul muscaular a tins spre zero) .cat timp am alaptat nu am slabit deloc (11 luni la bb nr 2).
dupa prima cez, menstruatia mi-a venit la 7 luni (alaptam) iar la nr 2 la 5 luni.

spor la slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by crisu79

mai fetelor, dar menstruatia dupa cezariana cand ati avut?ca la mine au trecut 3 luni si jumatate de la operatie, nu mai alaptez de 2 luni si tot nu am ciclu.

Crisu + Alex-22.07.07

Eu dupa 8 luni am avut prima menstruatie, si dr. mi-a spus ca e normal, depinde de organism, dar nu ai de ce sa-ti faci probleme. Dar sa te protejezi, pt. ca poti ramane insarcinata, si nu e indicat cel putin in primul an.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu79 spune:

multumesc pt raspunsuri.asa mi-a zis si doctorul acum o luna:sa am rabdare ca o sa vina....atunci mi-am zis ca intr-o luna maxim vine, dar uite ca mai am de asteptat.

va pup

Crisu + Alex-22.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Mie nu mi s-a inchis cezariana decat la 10 luni dupa operatie, cica am facut o intoleranta la ata chirurgicala, mai exact organismul nu a absorbit firele din interior asa cum era normal sa se intample. La 9 luni mi s-a inchis pt prima data, foarte repede in decursul a catorva ore. In 2 saptamani nu se mai vedea nimic decat o dungulita alba, apoi s-a deschis iar tot in decurs de cateva ore si atunci am avut impresia ca ma inteapa ceva acolo i-am aratat sotului, el a zis ca nu e nimic totusi cand stateam intr-o anumita pozitie parca iesea ceva inchis la culoare afara, l-am rugat sa aduca o penseta am prins cu curaj de chestia aia(marturisesc ca la un mom dat mi se facuse rau) si am tras incet de ea si ce credeti ca a fost? o cusatura, asa arata ca o spanzuratoare si era tare nu ca un fir de ata ci ca o sarmulita.Pana dimineata s-a inchis la loc si am fost happy ca am scapat dar din pacate nu...........la o sapt aceasi poveste si am mai scos o cusatura. Acum sunt ok, am 1 an si 5 luni de la operatie. Un sng lucru ma deranjeaza si anume faptul ca in mom cand trec cu degetul peste locul operatiei simt toate cusaturile ramase in interior si imi da fiori.
Atunci am fost la mai multi medici sa ma vada si toti imi spuneau ca e ceva normal ca se intampla la multe pers.
E ceva ce trebuie sa spun, de la iesirea din spital nu am stat o clipa, nu am avut ajutor asa ca am facut de toate ca si cum nu as fi fost operata, deci nu m-am menajat deloc.

Mergi la inceput