Juniori de iunie-iulie 2003 (3)
Raspunsuri - Pagina 18
Cornelia spune:
La multi ani!
Sper ca sunteti sanatosi cu totii, ca nu prea am reusit sa citesc din urma.
Am revenit acasa acum doua zile. Suntem intregi si in momentul asta sanatosi. A fost aventura vietii noastre pe care nu o vom repeta ... curand .
Poate reusesc sa va povestesc cate ceva zilele astea. Am facut un maraton si am vazut cate ceva din Brugge, Bruxelles, Paris, Disneyland si Luxemburg (in cea mai mare parte a timpului am vizitat toaletele si despre asta va pot spune cele mai multe lucruri )
Pana atunci, am pus aici poze: http://picasaweb.google.ro/cornelianis/VacantaDecembrie200702
Calatoria cu trenul, cu toate ca a fost acceptabila ca si conditii (mai ales de la Viena incolo ), a fost foarte greu de suportat si copiii au fost teroristi. Dupa ce ca ne iesise pe nas, am venit si din Bucuresti tot cu trenul, ajungand exact cand nu se circula intre Bucuresti si Constanta. Asta ne-a pus capac, marcandu-ne din nou, toaleta infioratoare .
Obositi rupti am sperat sa ne odihnim acasa, dar abia azi ne-am revenit. In prima noapte Maria a inceput sa verse si a tinut-o asa pana aseara, cand a facut si febra foarte mare. Timp de doua ore a avut febra peste 39,5 (ma uitam cum cresteau gradele la temometru si la 39,9 i l-am scos, de frica sa nu vad o temperatura infioratoare). Nu stia ce e cu ea si canta. Nici la spital nu am putut sa plecam pentru ca exact in perioada aia se blocase din nou drumul spre portul Agigea. Cu impachetari, nurofen si Novocalm am reusit intr-un fnal sa ii scadem febra.
Si ca sa fie tabloul complet, Stefan, ramas nesupravegheat a baut jumatate de sticluta de Cipcal, asa ca intre timp am sunat si la Toxapel (foarte draguta doamna care mi-a raspuns, mi-a cerut toate detaliile si m-a sunat de doua ori pentru intrebari suplimentare). Stefan nu are nimic, dar si-a luat doza de calciu si vit. D pe vreo doua luni .
Acum suntem bine. Maria e doar slabita, dar se joaca si nu pare a mai avea nimic.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze
anamaria spune:
cornelia, bine ca v-ati intors teferi... cat despre peripetii, era de asteptat! asa ca dupa experienta ta, eu raman fidela... avionului si concediilor peste hotare fara copii (cel putin pt urmatorii cativa ani, cred)
sper sa fiti sanatosi de acum inainte!
mare belea cu siropelele astea, si tudor ar bea nurofen non-stop!!! daca e racit bogdan, de ex, cu maaare chin il fac sa inteleaga de ce nu primeste si el nurofen...
ca sa raman in aceeasi ordine de idei, sa va povestesc ca ieri am fost cu tudor la 2 spitale, la urgenta. el se tot plangea de dinainte de craciun ca il doar o ureche; am fost cu el atunci la 2 medici, ambii au gasit urechea resp perfect ok si au zis ca are decat foarte putin rosu in gat. parea o raceala banala, n-a avut febra, nici tuse, nasul poate un pic infundat si ganglionii mariti, atat!
a, sa nu uit, dimineata ii colecta un pic urechiusa, un fel de graunte de ceara, asa.
ieri am fost la socrii la pranz, decisi sa il lasam acolo inca cateva zile, pana se mai potoleste frigul. la masa a mancat cu pofta doar ciorcita, felul 2 n-a vrut neam sa ia, nici macar o inghititura. de dormit n-au vrut nici unul din ei, tudor zicand ca nu poate dormi pt ca il doare capul.
durere de cap care a devenit power-play-ul zilei, el e un vaicaret de felul lui...
asa ca dupa ce ne-am cam ciondanit cu socrii (super-prapastiosi de felul lor ) pe motiv ca nu ducem copilul la dr, in final l-am imbracat si am ajuns pe la 6pm la spitalul de copii, la urgente. acolo il consulta, ii gaseste un pic rosu in gat si cand l-a pipait la ureche el a zis ca il doare. asa ca i-a scris o reteta si ne-a trimis la sp judetean, la ORL.
aici dam peste un dr tembel, care tipa la pacientul diaintea noastra pt ca vezi doamne el nu auzea prea bine si tipul (bolnavul) vorbea prea incet... apoi s-a intrerupt din consultatie, l-a scos pe hol pe pacient, si el a plecat; pentru a se intoarce peste vreo 5 minute cu tigara in coltul gurii
pe tudor l-a consultat cu oarecare rabdare, dar cand i-am descris simptomele si a auzit ca ii colecteaza urechiusa ne-a spus ca e musai sa il internam pt ca are otita (asta inainte sa il consulte); ce sa zic, ne-a speriat de mama focului... inclusiv tudor, care auzise de internare; eu ii tot sopteam la ureche sa aiba rabdare, sa vedem, sa nu fie speriat... a fost super-cuminte si nu a plans, curajosul mamei
in final diagnosticul a fost de otita, cu timpanul spart, caz foaaaarte grav dupa spusele dlui dr, care a vrut chiar sa ne dea banii inapoi...
asa ca am inceput tratam cu augmentin, si seara am vb cu dr nostru din bucuresti; azi s-a dus adi cu el la budimex, sa vedem ce parere obtinem de acolo!
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
gabitz78 spune:
neatza.
in primul rand vreau sa urez la multi ani sarbatoritilor zilei, multa sanatate, fericire si noroc.
cornelia, anamaria - multa sanatate puilor.
claudya - scuze de intrebare, dar mai aveai de unde sa slabesti?vreau si eu!!!!pupici si spor la lucru!
pupam pe toata lumea.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
Kehleyr spune:
Anamaria, Sofia a avut de doua ori otita cu timpanul perforat si au vazut-o medicii la Budimex, dar m-au asigurat ca nu e nimic grav si nici nu a fost vorba de internare. Otita e mereu cu febra mare si cu durere. E mai bine daca a perforat, altfel daca se acumuleaza puroiul inauntru trebuie sa perforeze medicul in spital timpanul si e mai dureros. Si noi tot Augmentin am luat, 10 zile, si a fost OK.
Cornelia, asteptam detalii despre peripetii. Pana la urma ce a avut Maria, o viroza?
Claudya, iti dau eu din kg mele daca vrei :). Ca am acumulat tare multe, am ajuns sa citesc anunturile despre slabire fulger poate imi vine vreo idee .
Maadi spune:
Buna fetele,
Va doresc un An Nou cu multa sanatate, bucurii si realizari.
La multi ani sarbatoritilor de astazi!
Pupici dulci,
Maadi si Calin (19.07.2003)
anamaria spune:
multumesc de incurajari...
am vorbit cu adi: medicul a confirmat diagnosticul, tudor are otita cu timpan perforat. dr ne-a explicat ca odata perforat timpanul nu il mai doare urechea, insa pot aparea tulburari de echilibru/ dureri de cap.
i-a dat tratament cu augmentin, 7 zile, dupa care sa mergem sa ii scoatem polipii. eu una as fi asteptat pana in primavara/ vara dar dr insista pt a evita astfel de probleme pe viitor...
(si cand ma gandesc ca in vacanta scolarilor de la inceputul lui februarie planuisem sa mergem cateva zile la munte...)
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Cornelia spune:
La multi ani Ioni si Ioane!
Anamaria, sanatate multa lui Tudor!
Dana, se pare ca a fost o viroza respiratorie (incepuse de cateva zile sa tusesca si ii curgea nasul) care s-a manifestat in final cu varsaturile alea oribile. Vad ca Stefan e ok. Sper sa nu fi luat si el.
Despre vacanta, ma asteptam sa fie greu, dar a fost inspaimantator . In mare parte a fost vina noastra pentru ca trebuia sa stam cu ei intr-un loc, nu sa ii taraim atata dupa noi.
Cel mai mult le-au placut caruselele de peste tot. Am gasit unul prapadit in Paris (era gratis cu ocazia sarbatorilor din parea primariei Parisului ) si toti copiii se dadeau o tura, numai noi tot stateam la coada de ma luase pe mine ameteala.
In Paris am fost pe 29 decembrie si nu ne-am propus sa facem nimic special. Am luat autobuzul care face turul Parisului cu intentia sa nu coboram decat pt. masa si la Turnul Eiffel, dar in final mai mult am mers pe jos, ca vroia Stefan intr-una la toaleta. Am stat 10 minute la coada la una publica cu Stefan urland ca face pe el si cand ne-a venit randul nu s-a mai deschis usa Asa ca, in ciuda ororii mele de a face copiii pipi pe strada (chiar si la noi, unde se poarta) Stefan a udat Champs Elysee-ul. La Notre Dame a reusit, tot Stefan sa goneasca porumbeiii, de i-a facut sa planga pe alti copii, care incercau sa ii hraneasca.
Disneylnd-ul mi-a placut foarte mult, dar ar fi fost mult mai bine daca eram doar cu Maria. Pe Stefan nu l-a dat pe spate exceptnd caluseiii si "covorul lui Aladin" in care ne-am dat. A fost si foarte aglomerat, plus ca am inghetat serios. Acum, cu vasta mea experienta nu l-as recomanda iarna, mai ales familiilor cu copii mici. De fapt, intreaga noastra vacanta ar fi fost mult mai reusia dca nu era iarna.
Mi-a plact mult Brugge-ul. Orasel mic, linistit. Ne-ar fi prins bine sa stam toata vacanta aici. Si Bruxelles-ul (ce am vazut din el: Atomium si Grand Place - in care se auzea un fel de concert de Craciun si superb iluminata) mi-a placut.
In Luxemburg nu am vazut mare lucru, pentru ca pur si simplu nu am mai putut . Plus ca aici am stat pe 31, 1 si 2 si nu prea era nimic deschis (vroiam sa mergem cu trenuletul prin orasul vechi etc). E foarte frumos orasul si iti inspira liniste si bunastare . Am perturbat linistea din blocul in crelocuiste sora mea, de am crezut ca o sa ne trezim la usa cu politia (cat am stat acasa, copiii cad nu dormeau, ori urlau, ori plangeau, ori tropaiau si ciocaneau ).
Asta pe scurt .
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze
romana spune:
LA MULTI ANI!
NUMAI BUCURII SI SANATATE IN 2008.
La multi ani si pentru Ioana! ( Romana_74)
Cornelia: Multe aventuri si peripetii. Bine ca sinteti bine acum.
SI eu consider ca e un act de mare curaj sa pleci cu copiii la drum fara sa-ti iei masina . Adica cu avion sau tren e cumplit. Mai bine stai acasa.
De altfel nu stiu cum va fi cind eu, ca incepatoare, o sa fiu la volan si sotul in spate cu trei nazdravani??!!
Gabi: N-am inteles ce era cu urarea pentru mamicile de baieti(???)
Claudia: Felicitari pentru faptul ca esti implicata in mai multe activitati. Daca mai vrei sa te ingras poti minca crema de ciocolata in borcan, un borcan in doua zile, cum am facut eu si mi-am creat o dependenta de ciocolata ingrozitoare si m-am ales cu nenumarate kg in plus. Dar am inceput sa iau masuri ca nu se mai poate.
Santate copilasilor bolnavi.
Va sarut pe toate.
gabitz78 spune:
romana - ma laudam si eu...sa ne admire baietii!
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
pitzinuca spune:
buna fetelor
imi e dor de voi dar nu mai am ragazul sa ma adun si sa va mai scriu cate ceva.
ce sa va spun, a mai trecut un am prin noi... si daca nu ar fi andi care e misto rau din toate punctele de vedere, simt ca nu am realizat mai nimic. adica parca nu mai fac nimic altceva decat casa, servici, copil, barbat (nu neaparat in ordinea asta)
bine, poate ma pling degeaba ca am un servici bun care nu imi amorteste creierul, fac o facultate care imi place, am un barbat deosebit adica foarte deosebit de mine si cu care nu stiu cand o sa fiu pe aceeasi lungime de unda, asa, in rest, nu mai mai vad cu prietenele, au disparut toate, nu ies si eu din tara asta sa mai vad si eu alte locuri, nici macar aici la munte nu am fost, acelasi concediu in 2 mai de ani de zile. daca e sa fac vreo promisiune, promit ca anul asta nu mai duc acolo in concediu. macar la greci!
vreau si eu o casa cu mai mult de o camera, o masina, dar "nu sunt instare sa fac sacrificii" asa ca nu sunt sanse. ma oftic, uite am venit sa va plicti pe voi...
andi e ok. e destept, frumos, dasnsator, face mutre, scoate perle, aseara mi-a zis: "budinco ce esti! esti o budinca care nu e buna, din aia cu paste si branza, care nu imi place mie"
a avut o serbare super, a avut 2 roluri: mag si pastor, o sa pun poze si poate chiar un filmulet sa vedeti ce frumos danseaza rock'n'roll.
nu a mai tusit. e prima iarna in care nu mai tuseste, Doamne'ajuta!
gradinita este super de super, se simte excelent acolo.
dana - a propos de pian, eu iti pot recomanda pe cineva, o profa tare draguta. insa ea mi-a spus ca se incepe de pe la 5 ani uma, chiar 6. eu personal am inceput la 6.
romana - felicitari pt carnet!
ma lasa bateria la laptop, va pup si vca mai scriu
b