mamici din TELEORMAN sunteti active?(4)
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_cc29 spune:
Multumesc frumos pentru primire!Aka sunt nascuta pe 29 .11.1978.OFFFFFFsunt suparata ca bb al meu e deranjat la burtica si nu stiu ce sa-i mai dau..Voi ce le mai dati la puii vostri pentu kk.Va pupam dulce de tot!
violetamaria spune:
LAMULTI ANI DORY sa fii sanatoasasi tot ce iti doresti sa tii se implineasca

si aici este frig ninge din cind in cind dar nu apuca sa se depuna
eu astept sa ma contacteze angajatorul sa vedem ce rezolv cu angajarea
Dory232002 spune:
Fetelor, sunteti niste dragute, va multumesc la toate mult, mult de tot.
Mihaela, esti mai marre decat mine cu un an .Poate avem chiar prieteni sau cunoscuti comuni.
mihaela_cc29 spune:
Dory,daca tot am aflat ca a fost ziua ta iti spun si eu La multi ani,multa sanatate,si tot ce iti doresti!Astept sa mai vorbim si sa imi spui ce prieteni ai in Turnu.Te pup!
Dory232002 spune:
Merci mult Mihaela, tocmai ti-am trimis un mail ca am vazut ca pm-ul nu-l ai activat.
aka spune:
Mihaela la "fulguleti" avem cateva sfaturi in cazul in care bb are diaree. vezi si tu ce poti aplica.
Diaree
Cel mai comun antidiareic ce poate fi folosit inca de la varsta de sugar este praful de diosmectita, adica SMECTA. Se poate folosi si HIDRASEC.
Pentru copiii sub un an, se administeaza 1 plic/zi, pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani - 1-2 plicuri /zi, iar dupa 2 ani, 2-3 plicuri/zi. Pentru copilul mai mare poti folosi si un chimioterapic cu tropism digestiv, precum Colistinul, Furazolidonul sau Ercefurylul. Nu se folosesc decat cu avizul medicului metoclopramidul ca antiemetic [ nr. antivomitiv ] sau loperamidul ca antipropulsiv, in cazul acestor medicamente efectele adverse la copii fiind mai mari.
Observatii:
La diaree primul si cel mai important pas ce tb adoptat inainte de a incepe sa-l indopam cu medicamente este regimul alimentar. Regulile ar fi cam urmatoarele:
- daca si vomita => repaos digestiv; in schimb se insista pe hidratare
- de preferat ca in primele 24 ore bb sa nu primeasca decat morcovi+orez fiert
- apoi reintrodus treptat lapte HN, carne fiarta, banana, paine prajita, mar copt, telemea desarata, etc.
Hidratarea de asemenea este cruciala!
Daca bb are si febra combinata cu diaree nu se folosesc anti-termice supozitoare, ci numai orale.
Si fiindca ele se administreaza numai la sfatul medicului => as scoate din lista acele medicamente. Sa nu se faca abuz, administrandu-se nejustificat.
Observatie generala:
In orice boala conteaza f mult starea generala a copilului si tb urmarit: daca este prezent (nu apatic), este cat de cat vioi, respira bine, are dureri, etc.multa sanatate
.
Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)
doinabita spune:
Buna fetelor!eu nu mai stiu ce e de actualitate la copii mici pentru diaree, au aparut multe medicamnete noi.
Eu sunt cu bucatareala.Dan e racit 

si nu stiu cum???unde???ca a stat numai in casa, la caldura 

Va pup pe toate!Va doresc o zi cat mai buna!!!
Doina Bita
mihaela_cc29 spune:
Doina ,sa stii ca puiul meu a racit de doua ori intr-o luna si tot in casa a stat si ce il mai scoteam eu pe afara neluand contact cu alta lume.Asta e.Sanatate multa!
violetamaria spune:
da mihaela si eu tot cu HIDRASERC am mers la fetita mea si a fost eficient ,bine eu nu am avut mari probleme cu diareea