Fetele din America (94)
Raspunsuri - Pagina 13
liris spune:
Andrada, sa-ti traiasca Marcu! La multi ani!
Baietelul meu are 13.5 luni.
multumesc ptr raspunsuri. pare ca s-a mai linistit, de ieri asa. am stat maimult cu el in casa,nu i-am mai schimbat peisajul,nu l-am mai carat prin magazine (noi avem multe de cumparat in perioada asta de aia iltot luam cu noi).
miine la 8.30pm mergem la pediatru. cred ca nu e indian, dupa nume, nu'sh cum l-a gasit barbate-miu ca in zona asta ma simt ca-n asia, cred ca mai bine de 90% din populatie e formata din chinezi si indieni. pare ca doar ei programeaza sau ingineresc...
sinzi_ana spune:
Andrada, my turn
Eram in Frankfurt schimbam avionul sa vin in US...io cu David...
In sala de asteptare NUMAI indieni...dar din aia cu valize de lemn, imbracati traditional si care miroseau...
Nu stiu ce s-a intamplat...dar dupa ce am intrat in avion, ne-au scos pe toti afara (cred ca eram peste 300 de oameni), ne-au pus la coada sa ne verifice actele!!!!
Am stat 8 ore!!!!! la coada, intre indieni care se freaca si se imping intre ei, si miros, si se lipesc practic de tine, si te calca in picioare ca am crezut ca ma plec pe jos in US!!!!!
M-am dus de n ori din nou la coada cozii numai sa nu se mai lipeasca de mine (se freaca efectiv de tine) si sa nu imi mai calce copilul in picioare (care era nervos, obosit si sictirit...) si tot degeaba!!!!!
A fost cosmar!!!!!
Eram sigura ca o sa ne arunce in aer avionul intentionat si nu am mai vazut niciodata atatia indieni intr-un singur avion!!!! (eram doar 7 "albi"!!!!!) i-am numarat...ca in alea 8 ore ce sa fac????????
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
sinzi_ana spune:
Ah...am uitat...
Pe cuvant ca nu am nimic cu ei...dar de fiecare data cand aud de ei mi se face pielea de gaina inexplicabil
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
uta_ciun spune:
quote:
Originally posted by cenia
iese o varza cu purcel yamyy: tai varza 2 buc. o freci cu sare si o lasi cica sa scurga. in timpulasta undesti carnea de purcel in putin ulei
ce inseamna "a undi" ? cred ca e regionalism din moldova, desi si eu sunt din iasi dar nu l-am auzit pina acum...in orice caz banuiesc ca inseamna a cali...si varza te cred ca a iesit o nebunie
quote:
mai fac: ardei umpluti, sarmale, mazare, pastai cu carne si usturoi
draga cenia mi s-a facut gura apa :)...acuma tre sa dai retele, sau de fapt timpul si setarea de la slow cooker
pofta buna
uta_ciun
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
cenia spune:
DA, Bre, ai dreptate a undi= a cali produsul fara a-l praji.
hi! hi! nu mi-e frica sa folosesc regionalismele, imi sunt familiare si dragi! aici nu sunt moldoveni deloc in toata biserica romaneasca si nu am cu cine vorbi in limbi straine: chiftele=pirjoale; piftie= racitura;!
mai, de obicei gatesc la 4 ore toate, mai putin varza, ca imi place sa fie moale, moale(e buna daca pui si niste afumatura....
retele? cu cea mai mare placere. dar la ardei umpluti fiecare face umplutura ca la mama lui(mie nu imi plac morcovii in compozitie, cum se pun la Oradea)si de asta fac des ca nu muncesc la ei(umplutura:orez, ceapa neprajita,carne, piper,sare acoper cu capac din rosii, ii fierb in suc de rosii la 4 ore.
Sotul a stat multi ani aici si a mincat fast food incit refuza sa il vada, vrea numai mincare facuta acasa. Nu am ce face, trebuie sa ma conformez.
va las vroiam sa mai urez si eu MULTI ANI SI MULTA SANATATE lui Marcu a lui Andrada, o urare in plus nu strica.
uta_ciun spune:
da cenia, te inteleg perfect cind e vorba de "dulcili grai moldovinesc"..pe aici desi mai sunt romani, nu stiu cum i-a adunat dumnezeu numa de prin alte zone...si sa vezi cum incearca toti sa vorbeasca moloveneste, ca mine...e distractie mare pe la adunari sa-i auzi cum ma imita
am sa fac sarmale de craciun ca pina atunci nu am timp, deci tot la 4 ore le lasi? le fac cu frunze de vie ca am gasit la un magazin arabesc, sa pun frunze pe fundul oalei si deasupra?
imi pare bine ca ai amintit de mincarurile astea, mi-ai dat curaj sa folosesc slow cooker-ul si la mincaruri de-a noastre.
uta_ciun
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
Ramona J spune:
Mai, cit ati scris!
Eu azi am fugit de la story-time la balet, la kung-fu, la inot... Am obosit de atita sport!
M-am trezit cu e-mail de la teacher ca Alexandru viseaza si nu-si termina lucrul din lasa. Eu cunosc ce am la casa, mincarea o maninca sleita si deseori il las cu homework-ul in fata si il gasesc uitindu-se pe pereti, cam tot in faza in care l-am lasat.
Ma lasa nervii, nu stiu ce sa-i mai fac. Isteriile nu-l mai impresioneaza...
Invatatoarea a intrat putin in el si a zis ca a terminat lucrul in trei minute. I-a dat inca o foaie cu nu stiu ce, aia i-a luat un minut! I-a dat extra work pentru acasa, cred ca nu stie nici ea ce sa-i mai faca.
Ne-am vorbit sa-i puna timer. Deocamdata nu se mai joaca de-a "family " cu mindruta, n-am stiut cum sa-l pedepsesc sa-l doara mai tare.
Cum bag viteza in el? Dati-mi idei va rog, ca ma lasa puterile. Lui ii place la computer, m-am gindit sa-i spun ca are voie la computer pina la ora patru, sa zicem. Deci daca termina lucrul la trei jumate, are timp jumatate de ora la computer, daca termina la patru - adio computer.
Sau sa-i dau un anumit timp pentru homework si daca nu e gata il trimit asa la scoala. Vad ca teacher e dispusa sa ia masuri si la scoala. Ea a zis ca-l pune sa termine in pauza, ca tare-i place sa alerge cu copiii.
L-a laudat pentru toate cele, nu greseste, e popular printre copii, mereu a zis ca-i cel mai politicos etc. O fi prea usor, e plictisit?
Daca aveti ceva idei, solutii, spuneti-mi please!!!! Stiu ca ne-am mai vaitat ca sint visatori copiii, dar se pare ca al meu ii intrece pe toti.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Andrada spune:
Multumesc Liris, si voua toate cele bune si piticului adaptare rapida.
Cenia, multumesc, sa ai un bebe sanatos, stii ce e, sau mai ai vreo luna pina afli, nu?
Ramona, acum am inceput un nou program, sa vedem cum merge. Aduna minute de gameboy sau calculator pentru weekend (ca numai atunci are voie), din timpul pe care il facem impreuna cu exercitii...sa vedem cum iese, parea tare entuziasmat ca poate sa adune cum vrea el si cite vrea el, i-am zis ca are voie sa roll-over minute de la un weekend la altul...isi facea planuri, calcule (aici e rapid).
Va spun cum merge.
Dar eu una refuz sa cred ca el e cel mai fitiit din toata clasa aia...
N-or fi numai ai nostri...
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
corinadana spune:
Ramona daca termina lucrul si BINE atunci are voie la computer. presupun ca n are teme de 3 ore sau ca nu merge la nani la 7. Da i si lui acolo 30 min de pc dar cu conditia de mai sus.
Nu l grabi!
Raluca, pasiunea ei e tv ul, dar in timpul saptamanii nada tv!Daca face pe smechera i se taie tv ul dar ala din weekend...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Andrada, nu-i fitiit. Sta pur si simplu... El e genul mai artist... Cu activitatile astea sportive m-am gindit ca bag un pic de viteza in el. Sper sa mearga.
Corinadana, nici el nu e cu tv-ul. La computer ii place. Sa vedeti ce weird e, nu prea il intereseaza jocurile. Ii place sa faca design de tot felul de semne (cu Click-Art de exemplu), face prezentari Power-Point, te miri ce-i trece prin cap...
Incep sa cred ca-i genul de copil destept, dar dezinteresat de scoala. Ii place totusi sa mearga... Nu stiu!
Sa va spun o chestie tare. Ne-am mutat in casa asta de vreo sase luni si abia aseara am facut pentru prima data baie in jet tub-ul (cred ca asa-i zice!) din dotare. Eu tot cu showers...
Ce bine e, cred ca mi s-au reparat discurile herniate, a fost ca la spa!
The best thing you can do for your children is to love your wife.