Mamici de mai-iunie 2008 (16)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Scuze Laura , am probleme cu conexiunea la net - iti tin pumnii la test, si te pupic si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

dragi burtici, am o alta 'problema existentsiala' cu tati. Ne uitam prin ecografii si nu pricepem mare lucru.... si ne intrebam: vom ghici singuri vreodata ce e acolo, daca e fata sau baiat? sau mergem pe mana a ce zice dr. pt ca...pt noi, afonii, ce se vede acolo e ca ghicitul in cafea: daca ne arata dr-u... zicem ca el. De nu...putem interpreta outsele ca pe fetitsa si invers....

15+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Dana vorbesc in cunostinta de cauza cand spun salariile la voi sunt mai mici dar taxele la noi mai mari .
Simonix daca e vorba numai de asigurarea de sanatate atunci e ok, aia poti sa o ai in belgia fara sa platesti integral taxele, platesti doar asigurarea. Daca nasti in Belgia musai sa iti intrebi firma daca ai asigurare integrala de spitalizare, altfel sa ti-o faci tu. In rest sistemul sanitar aici este exceptional nu o sa fie probleme.

La noi maternitatea e 15 saptamani, maxim una trebuie luata inainte de nastere. Avem si noi concediul parental de x luni, nu stiu daca nu cumca e 6, pe care foarte multe mame il iau...libera miercurea pana face copilul nu stiu ce varsta si doar dupa ce intra in sistemul scoala.
Daca va vine sa credeti, dupa ce ma plangeam ca nu am loc de cresa, azi am refuzat una, la care am fost inscrisa automat de institutia mea dar care e muuult prea departe de noi. Asta inseamna insa ca am urcat pe lista. Sper din suflet sa se mai arate locuri sa nu trebuiasca sa imi smulg parul ca nu am acceptat-o pe asta.

o seara faina,

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:

La noi maternitatea e 15 saptamani, maxim una trebuie luata inainte de nastere. Avem si noi concediul parental de x luni, nu stiu daca nu cumca e 6, pe care foarte multe mame il iau...libera miercurea pana face copilul nu stiu ce varsta si doar dupa ce intra in sistemul scoala.
Daca va vine sa credeti, dupa ce ma plangeam ca nu am loc de cresa, azi am refuzat una, la care am fost inscrisa automat de institutia mea dar care e muuult prea departe de noi. Asta inseamna insa ca am urcat pe lista. Sper din suflet sa se mai arate locuri sa nu trebuiasca sa imi smulg parul ca nu am acceptat-o pe asta.

o seara faina,

esme

Esme, bine ca ai reaparut ca ma intrebam ce e cu tine. Toate bune?
Noi am incercat la fel mai intai la cresele de stat si erau toate ocupate pana la sfantu asteapta. Am si vizitat o cresa de stat si nu mi-a placuuuuttt Incearca la persoanele private (dagmoeder, opvanggezinnen) poti fie direct, daca ai cunostinte care merg asa, sau poti prin asociatii
- http://www.kindengezin.be/KG/ - sunt cei care ulterior iti vor veni acasa sa masoare copilul si sa iti dea sfaturi gratis si apoi fac vaccinuri gratis, se ocupa si cu crese. eu ii consider foarte interesanti caci au asistente cu care poti vorbi si hotline pentru intrebari
- http://www.leuven.be/showpage.asp?iPageID=609
- http://www.gezinsbond.be/ - astia sunt cei de la care ai revista primita de la medic si care iti trimit lunar reviste cand vine bb. ei au serviciu de babysitting ieftin, eu il folosesc pt iesiri seara

Sfatul meu e sa iei legatura cu o astfel de asociatie care iti va recomanda familii care tin cresa, urmand sa vizitezi cateva. Se zice ca in momentul in care intri acolo iti dai seama daca e de copilul tau sau nu, la mine asa a fost. Insa ai grija, am auzit povesti si povesti. Ideal e sa ai recomandari.

Concediul de care vorbesti se cheama ouderschapverlof si nu e 6 luni ci 3 si e platit cu suma fixa. Il poti lua fie bulk ori cate o luna, nu neaparat consecutiv, poti lucra jumatate de norma timp de 6 luni sau 4 zile pe saptamana timp de 15 luni. Trebuie sa anunti la servici cu 2 luni inainte sa il iei.

Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

fetelor, sexul e format si se vede clar dar tb sa fie si echograul performant. la mine s-a vazut la 3D. daca voi va duceti la 2D..se va vedea mai tarziu, peste vo 2 luni. Dar intrebarea e: voua v-a masurat pliul nucal, translucentza la echo 2D?

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Silvia, la mine la prima sarcina mi-a masurat in 2D translucenta nucala. Iar la eco de trimestrul 2 am fost la un ecograf 4D, dar absolut toate masuratorile le-a facut ecografistul in 2D.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza77 spune:

Buna tuturor!

Am fost si eu la primul eco aseara, bb e bine, are 10 sapt fara 1 zi asa ca o sa va rog sa-mi modificati si mie DPN pe 10.06.2008. Totul este ok cu el, are aproape 3 cm, translucenta nucala 1 mm. I-am ascultat cateva secunde si inimioara. Am fost asa fercita!!

Sarcini usoare in continuare!!

Daniela 10+

Daniela 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna dimineata fetelor! Ce zi frumoasa, cu soare!

Noi dimineata am avut mici probleme, o durere in partea dreapta jos (acolo unde am si chistul) si apoi bebe parca luase un ac in manutza si ma intepa cu el jos de-abia puteam sa mai merg. Acum vad ca m-au lasat.....Off, experimentez tot felul de senzatii noi!

Cleo, tre sa avem incredere in dr in privinta sexului copilului, nu avem de ales. Si eu ma gandesc cu groaza sa nu greseasca, mai ales ca vreau sa ma apic de cumparaturi si n-as vrea sa gresesc culoarea lucrusoarelor. Oricum pt inceput, pana se clarifica 100% treburile ma axez pe culori neutre, care sa mearga la ambele sexe.

Alina 14+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by SilviaPop

fetelor, sexul e format si se vede clar dar tb sa fie si echograul performant. la mine s-a vazut la 3D. daca voi va duceti la 2D..se va vedea mai tarziu, peste vo 2 luni. Dar intrebarea e: voua v-a masurat pliul nucal, translucentza la echo 2D?

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

niatsa burtici,
la mine, culmea, medicul a vazut ceva (a zis S-AR PUTEA sa fie baiat) la 2d(sapt 12, ecograf la Medicover), la 3d (sapt 15 ecograf la Medsana)nu a stat bb nicio clipa sa ii prinda putsulica in vizor ,bb a facut toate tumbele si miscarile numai ca sa ne arate ca NU NE ARATA. Atat la 2d, cat si la 3d, mai mult intuiam, functie de ce zicea medicul si din miscarile lui bb. Din poze...nu pricepem mare lucru.. ca arata mai mult ca un negativ. Ne uitam ca pisica in calendar. Mergem pe okyul medicului si incredere,da? Nu ca am fi f. panicati,ne dorim copil sanatos, fie flacau, fie printsesa, dar... vorba fetelor...deja incep sa ma gandesc sa cumpar lucruri. Pe de alta parte....si fetitsa pot sa o imbrac in bleu si verde si maro si crem

La ambele ecografii, a fo masurat: osul nasului, diametrul cranial, translucentsa nucala, lungimi si diametre la abdomen etc. Absolut identice, doar dimensiunile un pic mai mari (fiind clar o diferenta de 3 sapt, aproape 4).

Eu cu tati, ne amuzam: ecografia... e o treaba super tare. Medicul tre sa aiba si imaginatie, dar si experientsa medicala ....sa fie un bun ecograf! Niciun novice nu are ce cauta in bransha. Si ne mai uitam o data la pozele de la ecografiile de acasa... si ne minunam ca oricum nu pricepem nimik. Si ne mai minunam o data.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danutza77

Buna tuturor!

Am fost si eu la primul eco aseara, bb e bine, are 10 sapt fara 1 zi asa ca o sa va rog sa-mi modificati si mie DPN pe 10.06.2008. Totul este ok cu el, are aproape 3 cm, translucenta nucala 1 mm. I-am ascultat cateva secunde si inimioara. Am fost asa fercita!!

Sarcini usoare in continuare!!

Daniela 10+

Daniela 7+

Daniela, nu iti schimb :) Pana la sf sarcinii...o sa mai ai muulte date... asha ca, mai bine pastram de referintsa cea calculata functie de UM. Ecografele estimeaza functie de statisticile inregistrate. Exista o marja de eroare, o modificare de cateva zile e normala, plus ca, si bb, ca si orice fiintsa, are pedioade cand creshte mai repede, apoi mai putin accelerat... asha ca..lasam asha.

Mergi la inceput