Modificari in apartament

Modificari in apartament | Autor: _giulianna_

Link direct la acest mesaj

Ati facut modificari majore in apartamet?
Eeeee hai spuneti drept ca nu sunt de la disciplina in constructii

Am cumparat recent un apartament cu 3 camere semidecomandat cu balconul pe sufragerie. Mie una nu prea-mi place ca e spart intre sufra si balcon, de fapt...nu-mi place ca e spart numai pe jumatate, sunt scoase gemurile si usa in rest...e lasat asa. Nu inteleg de ce-au mai spart daca tot au lasat asa...ori spargeau tot peretele...ori nu mai spargeau deloc. Inteleg, au vrut sa mareasca sufrageria desi nu-i mica..e chiar spatioasa..dar parca e cam aiurea asa.
Sa incerc sa-l conving pe hazband sa punem inapoi usa? Sau sa las asa? Balconul e inchis cu termonap deci n-ar fi mare problema daca as lasa asa. Voi ce utilitate ati gasit balconului? In afara de flori.

Pup toate fetele!

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Sa-ti spun de ce n-au spart tot peretele: pt ca deasupra e o grinda cate-ti cade-n cap daca spargi tot peretele.

Ca utilitate: e spatiu mai mare (asta e bine la bloc avand in vedere marimea camerelor), insa daca tu zici ca e suficient de mare sufrageria de ce nu pui un glasvand?

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Am vazut ca in general in acest caz se amenajeaza pe balcon un birou...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Eu as sparge peretele in jos tot (in afara de boiandruc ca nu e voie), as inchide cu termopan si pe balcon as pune un calorifer ca sa pot face o minisera: multe plante si loc de relaxare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by april

Sa-ti spun de ce n-au spart tot peretele: pt ca deasupra e o grinda cate-ti cade-n cap daca spargi tot peretele.

Ca utilitate: e spatiu mai mare (asta e bine la bloc avand in vedere marimea camerelor), insa daca tu zici ca e suficient de mare sufrageria de ce nu pui un glasvand?

Andrada

Corect!
Si eu am renuntat la usa si geamuri, si am obtinut o incapere foarte mare cu o zona separata de un perete de 2 m lungime si 1 m inaltime, pe care am fixat un platan de lemn pe care imi pun ceasca/cartea cand stau pe fostul balcon.
Structuristul care mi-a facut planul mi-a spus ca nu pot renunta la bucata aia de perete din cauza afectarii rezistentei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

quote:
Initial creeata de _giulianna_

Ati facut modificari majore in apartamet?
Eeeee hai spuneti drept ca nu sunt de la disciplina in constructii

Am cumparat recent un apartament cu 3 camere semidecomandat cu balconul pe sufragerie. Mie una nu prea-mi place ca e spart intre sufra si balcon, de fapt...nu-mi place ca e spart numai pe jumatate, sunt scoase gemurile si usa in rest...e lasat asa. Nu inteleg de ce-au mai spart daca tot au lasat asa...ori spargeau tot peretele...ori nu mai spargeau deloc. Inteleg, au vrut sa mareasca sufrageria desi nu-i mica..e chiar spatioasa..dar parca e cam aiurea asa.
Sa incerc sa-l conving pe hazband sa punem inapoi usa? Sau sa las asa? Balconul e inchis cu termonap deci n-ar fi mare problema daca as lasa asa. Voi ce utilitate ati gasit balconului? In afara de flori.

Pup toate fetele!

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Daca spui ca e spart doar acolo unde a fost geam si usa,iar restul a ramas intact, parerea mea e ca au fost comozi. Daca acea bucata de sub geam nu este din beton(ceea ce nu cred), eu cred ca o poti inlatura, dar atentie ! , doar acea bucata nu tot peretele.Teoretic partea de sub geam nu reprezinta structura de rezistenta.

De regula deasupra geamului ar trebui sa existe o grinda de rezistenta, aceea este importanta. Oricum, mai bine intreaba pe cineva in domeniu, inainte sa faci modificari. Chiar daca nu faci legal modificarile, dar macar sfatul unui profesionist sa existe.

Mergi la inceput