FIV 145
Raspunsuri - Pagina 13
pisix spune:
lachione- mereu apar generatii noi de fete asa ca ne tot incurajam una e alta ...
Dar a fost asa dragut mesajul tau ca nu m-am putut abtine sa nu-ti multumesc
Moniland- tu esti ca o mamica si toate cand ne panicam ca nu stim vreo chestie fugim la tine si tu le stii pe toate :-)
AncaWish-aaai, ma speriasem ca imi fac Gonalul gresit, sincer din cauza seriginlor am avut tot timpul sentimentul ca fac ceva gresit :-)
huski- cred ca toate ne dorim asta pt Kora... I-am urmarit povestea cu infrigurare asa ca ...
Bafta tuturor fetelor care sunt in pregatiri !
Sfatul zilei : daca vreti sa va inveseliti nitel, apucati-va sa cautati o gradinita potrivita pt viitorul bb.Uitati-va la pozele picilor, la salile lor de clasa, la activitati (evitati pagina de preturi).E nostim si ...educativ!
Sunt pe vaaal ( Z 5 de Gonal, AMR 4 zile pana la eco)
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Sonia are nevoie de sufletul tau bun
Boo spune:
M-au apucat toti nervii de pe lume !!!!
am primit acum telefon de la MNL sa imi spuna ca Ron-El nu mai vine in tara pe 25 nov asa cum era programat si ca vine in 9 decembrie, deci totul se amana pana atunci ... ca eu sa continui cu cate jumatate de fiola de Diphereline pana duminica cand o sa ma sune iar sa-mi spuna ce facem mai departe.
Mi se pare atat de aiurea !!! Bag hormoni in mine degeaba ?? Si asa nu suport D asta, acum mai aflu ca l-am facut si degeaba..
Imi vine sa plang de nervi !!! La cat de optimista eram parca mi-au dat cu ceva in cap acum ...
heleny spune:
Buna fetelor ,
as dori si eu un sfat.
Sunt in risc de hiperstimulare si voi avea punctia pe 15 nov.
Azi aveam:
estradiol >4300
progesteron- 4.75
Lh- 0.81
OS72/52 cu 16 foliculi mari intre 32/20 si 11/20
OD68/39 cu 21 foliculi mari intre 32/26 si 9/9
azi nu mai iau decat o jumatate de diferelin dar as dori sa stiu ce ma asteapta .
Multumesc ,
Heleny
Moniland spune:
pisix, pentru copilasi mei voi fi mamica. Sper sa nu ma dezamageasca si sa vina. Iar pentru voi imi place sa ma consider o prietena care zice din stiinta ei.
Boo, nu te agita, alarma. Din pacate asta inseamna sa se lucreze pe loturi. Faptul ca te inhibi mai mult nu va fi nicio problema. Important e rezultatul, iar inhibarea mai lunga sa stii ca nu-l influenteaza.
Moniland spune:
heleny, cu ce dr. faci FIV-ul? El ce zice? Si eu am fost cat de cat in situatia ta, dar dr. meu a oprit totul inainte de pregnyl. Estradiolul meu era pe la 5.000. La eco dr. isi poate da seama daca ovarele au crescut in volum. E un semn de hiperstimulare. Ai multi foliculi si asta face ca estradiolul sa fie asa mare. Asteapta-te sa ai si o multime de ovocite. Fa un calcul: 300-400 pgr/ml estradiol ii revine unui ovocit. Mie personal mi se par cam mari foliculii tai pentru ca eu am luat pregnylul cand foliculii ajungeau la 17 mm.
s-ar putea sa nu faci hiperstimulare. Si daca nu o faci ai sanse mult mai mari sa ramai . Cica hiperstimularea ajuta.
Ar fi bine sa mananci albusuri de ou ce contin albumina. Daca faci hiperstimulare vei face perfuzii cu albumina umana. Eu sper sa nu ajungi acolo si daca totusi vei face sa fie o forma usoara. O hiperstimulare severa implica multe, multe complicatii.
Bafta!
alina_alexandra spune:
Salut!
M-am reintors pe forum si in citeva zile sper sa incep tratamentul pentru FIV 2, de data asta la Giulesti.
BOO, imi pare tare rau pentru ce ai patit. Eu am avut aventuri la MNL, daca ai urmarit forumul prin iunie am scris acolo. Parca te-as sfatui sa intrebi si in alta clinica daca nu te pot prelua din mers. Nu sunt singura care am avut surprize acolo. Sunt si multe fete cu rezultate, dar in afara de dat o caruta de bani, eu nu am ramas decit....in ceata dupa FIV 1.
Am o mare rugaminte la voi. Stiu ca s-a discutat mult dar poate ma ajutati si pe mine sa ma indrumati de unde sa cumpar progesteron injectabil. As vrea sa il am pentru acest FIV.
Cit despre utrogestan, n-am deloc incredere in el pentru ca aproape pe tot il gaseam pe chilot.
Bafta multa tuturor!
Alina
Boo spune:
Chiar nu stiu ce sa zic sau sa fac acum, zau !! Pe de o parte am zis ca nu vreau la un spital unde toti te trateaza cu spatele, stai la cozi si astepti cu orele si nimeni nu iti da atentie, mi s-a luat de spitale credeti-ma .. am zis ca dau un ban, dar macar stiu ca o sa fie ok din punctul asta de vedere. Acum am alte surprize !! Am sunat inca o data acum acolo si am intrebat daca nu afecteaza cu nimic faptul ca se amana si mi-a zis ca nu, ca daca fac jumate de doza e ca si cum as lua AC si ca important e sa nu imi vina zilele astea .. pai mie tocmai mi-a trecut ! A zis ca tocmai asa e, ca daca as intrerupe D mi-ar mai veni un pic si ca nu trebuie. Acum sa astept pana duminica si sa vad ce imi zice atunci..
uffff
heleny spune:
Draga Moniland,
Fiv-ul il fac la clinica de pe 1 Mai cu Doctor Lev. Echipa (el cu embriologul) vin de doua ori pe luna sau o data. Eu personal nu m-am intalnit cu el pentru ca tratamentul l-am inceput cu alt doctor. Schimbarea asta m-a costat 1 sapt in plus de diferelin ca sa pot ajunge la perioada venirii lui in tara si m-am gandit ca si asta a ajutat la hiperstimulare. Tratamentul mi se prescrie pe mail in urma analizelor si ecografiilor pe care le fac cu Dr. Miciner. Mie imi e frica ca la punctie va fi dificil sa scoata atati foliculi si ca o sa raman cu dureri mari care vor stresa procesul de implantare. Tu zici sa trec de pe acum pe albus de ou?
Moniland spune:
heleny, pentru ca ai mai multi foliculi nu inseamna ca e mai dificil de punctionat. Dureaza doar un pic mai mult pt. ca trece pe la fiecare folicul. Cu durerea de ovar depinde de organismul fiecareia. Eu am avut punctie si nu m-a durut deloc si am avut punctie ca m-a durut 2 zile ovarul. Ai putea manca de pe acum albus ca rau nu are ce sa faca. Din contra. Mie imi zicea dr. sa urmaresc cantitatea de lichida bauta cu cea eliminata. Ca nu cumva sa retin lichide in organism. Si sa ma cantaresc zilnic sa nu apara o crestere brusca de kg. Ma intreba daca am diaree si cam atat.
Boo, ai vazut ca si heleny a prelungit perioada de inhibare? Si uite ce productie babana de foliculi a facut. Deci te poti linisti. Cat de cat.
Boo spune:
Am vazut ... dar acum io stiu ce au de gand cu tratamentul ?? Ca e o diferenta de 2 saptamani intre data initiala si asta noua.
Oricum, multumesc mult de incurajari