Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (258)
Raspunsuri - Pagina 18
monica70 spune:
Nu are ce sa aiba MARAKI ,stai linistita,cel mult se constipa putin,ceea ce nu e cazul
Cum mai e cu febra?
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI
silvi_2005 spune:
Maraki uite ai si aici dozarea corecta medicamente.romedic.ro/medicamente.php?med=397&fl=1 - 33k -
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
oachi_79 spune:
Maraki da a, reusit cu site-ul. Mersi. Smecta e diosmectita iar hidrasec e racecadotril. Nu stiu daca se gasesc la voi. Oricum sunt permise din prima zi de viata. Sunt pt diaree. Rzavan a luat 2 smecta si 3 hidrasec pe zi. Smecta e aceeasi si pt adulti. Poti sa ceri reteta pt tine.
Oana si
Razvan-Stefan (13.02.2006)
monica70 spune:
Maraki la copii 1-5 ani scrie 25 mg de patru ori pe zi,deci 50 mg pe zi de doua ori e cam tot acolo.Cred ca depinde de cum sta cu scaunul.Daca e apos ii dai mai mult,daca s-a mai reglat ii dai mai putin,eu asa m-as orienta.Cand incepe sa se formeze scaunul cat de cat,nu-i mai da.
silvi_2005 spune:
offffffffffffff ce ma enerveaza ca am mai scris un mesaj si s-a sters
Maraki Smecta se numeste si la voi, e denumirea comerciala eu i-am luat din Franta la bb si mi-a dat fara pb fara reteta, sunt f bune pt rehidratare
T_Ioana spune:
quote:
Originally posted by monica70
Maraki la copii 1-5 ani scrie 25 mg de patru ori pe zi,deci 50 mg pe zi de doua ori e cam tot acolo.Cred ca depinde de cum sta cu scaunul.Daca e apos ii dai mai mult,daca s-a mai reglat ii dai mai putin,eu asa m-as orienta.Cand incepe sa se formeze scaunul cat de cat,nu-i mai da.
Moni, aici te contrazic
Maraki, ai putea sa-i dai un furazolidon de 100 pe zi impartit in 3 doze, deci ar veni 33/doza, ceea ce zic eu ca e ok mai ales ca are inca prea multe scaune moi/apoase
!Eu sunt socata ca va tot trimite acasa de la urgenta, aici pana acum il internau de 100 de ori si il treceau pe perfuzii pentru hidratare (ceea ce nu-i rau zic eu ca il ajuta enorm.......dar asta e parerea mea
Ioana si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">
1 www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">
2 "Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !"
silvi_2005 spune:
Moni pun si reteta inca o data
Ingrediente: paste tagliate aprox 250, 200 de gr de bacon taiat cubulete sau kaiser sau sunculita depinde de preferinte, 250 gr de ciuperci champinion, ulei masline, cateva boabe mazare, oregano, sare, piper, aprox 150-200 ml de smantana lichida, un galbenus de ou.
Pastele se fierb in apa cu sare
si se storc.
Se calesc in aprox 2 linguri de ulei de masline baconul taia cubulete sau sunculia, cand e putin rumenita se adauga ciupercile( eu am pus congelate ca asa aveam, e preferabil sa nu se foloseasca cele de la cutie pentru ca nu sunt asa de aromate) si cateva boabe de mazare de decor ( reteta initiala era cu sunca si mazare am transformat-o eu cu ciuperci pentru ca mi se pare mumt mai buna) se adauga sare f putina, oregano, piper si se lasa aproximativ 10 minute la foc potrivit (eu am pus si o jumate de cubulet de condiment de ciuperci de la knorr). Se adauga apoi smantana lichida, daca nu este se poate pune si smantana obisnuita diluata cu putin lapte si se mai lasa vreo 3 minute, dupa care in sosul format se adauga pastele fierte si un galbenus de ou crud frecat, asta e in scopul de a lega sosul. Se servesc calde fara sa va ganditi la cate calorii inghititi![]()
silvi_2005 spune:
Ioana ai dreptate, se da cel putin 3 zile pentru ca furazolidonul este in clasa antibioticelor.Pupici de la noi.
monica70 spune:
SILVI suna bine 
IOANA asa o fi,eu ramasesem cu ideea din site-ul unde scria de gastroenterita la final ca "dupa ce se formeaza scaunul se intrerupe tratamentul" . Nu scria ca tratamenul ar fi furazolidona,dar am generalizat eu.
T_Ioana spune:
Silvia, m-ai imbolnavit cu reteta, dar la ora asta nu mai fac si asa tocmai am terminat 2 felii de paine cu unt
. Pupici de la Bistrita
Fug ca a inceput filmul!
Maraki, sa aveti o noapte buna si maine sa fie Angelinos ca nou
!
Ioana si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">
1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">
2
"Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !"