Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (50)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua stup!

iarasi sunt in urma...dar promit sa recuperez...

Azi am reusit sa intram si noi in categoria Cazut din pat iar io eram linga ea, ma intorsesem sa-i iau o vestuta din sertar si ea BUF..in cap..si pe spate, tipete si plinsete si al mele si ale ei, dar dupa a fost activa la fel ca in fiecare zi, ceea ce m-a mai linistit.

Pupam si noi albinutele si bodareii care au mai implinit o lunita! si le dorim multa sanatate celor bolnaviori!

Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

gabdyd.......deci fac vaccinul antigripal toti ce sunt in contact cu bebele inclusiv bebe daca are 6 luni sau e mai mare.
eu am facut vaccinul la clinica,o data cu darius,iar sotul l-a facut la servici.uite www.soinsdenosenfants.cps.ca/immunisation/influenza.htm" target="_blank">aici ceva informatii dar in franceza.....
Darius s-a comportat bine dupa vaccin.a dormit vreo 30 minute apoi pana la 23.45 alergatura si joaca pe capul lui parca nici nu facuse vaccinul.
mey,pai eu citisem de ,,spaima abandonarii,,sau ,,spaima despartirii,ca o au cam prin luna a6a.deci sa ma pregatesc sufleteste ca mai am inca de ,,tras,,cu el ......

Crina_mio........merci de raspuns.reteta am citit-o,am notat-o si cred ca maiine ii vine randul la preparat.despre vaccin.....da.aici si bebeii fac vaccinul antigripal.bebei de 6 luni sau mai mari.cei care au maiputin de un an trebuie sa repede doza dupa o luna.
vaccinul nu este obligatoriu,dar este recomandat.eu am citit,am intrebat si dupa ce m-am documentat cat de cat am hotarat sa-l facem.acum asteptam sa vedem cum ne comportam in iarna asta dupa vaccin.
se mai gasesc informatii si www.hc-sc.gc.ca/iyh-vsv/diseases-maladies/flu-grippe_f.html" target="_blank">aicidar tot in franca.

martutza......stai sa povestesc si eu peripetii de noaptea trecuta.......dupa ce l-am adormit eu pe la 24.15 l-am pus in patul lui in ideea ca va dormi si el mai linistit in noaptea asta macar ca e dupa vaccin.......ce vorbesti soro?!?!?!?!?la ora 1.30 era steag si urla cat il tineau plamanii.temperatura nu avea,locul unde a facut vaccinul nu era inflamat.l-am luat si l-am calmat usor,bineinteles tot cu tzatzi......la 2.45 alt show......acum l-am trimis pe bunica-su la el sa-l calmeze si eu i-am pregatit bibe(am inceput sa-i dau si completare,caci nu prea se mai satura cu laptele meu).i-am dat bibe lui bunica-su maipe furis sa nu ma vada Darius.a incercat bunica-su in fel si chip sa-l faca sa manance.se intindea si se inconvoia in bratele lui mai ceva ca si contorsionistii.si bineinteles ca era cu ochii pe usa.....am rezistat eu cat am rezistat,dar m-am dus in final si l-am luat in brate sa-i dau sa pape.a papat tot bibe si a adormit linistit.....asa ca si eu ma ,,laud,,cu una bucata cupil mamos.sunt curioasa azi cum s-or descurca ca incep si eu serviciul si sunt plecata cam vreo 10 ore bune.......parca ma vad ca fug ca disperata sa-i bag tzatza in gura....la mine nu e problema cu nu ar sta si cu altcineva.ca sta si se joaca si cu taica-su si cu bunica-su,il plimba bunica-su o zi intreaga si nu zice nimic .....dar cand vine vorba de somn......atunci e de jale.pana ,,nu vine eu,,nu vrea sa doarma si pace.plange,tipa cat il tine gura,ii pica ochii in gura de somn,dar nu ar adormi el si pace......deh!berbecutul lu'mama.....ce sa-i fac?!?!?

riloasa......imi parerau,dar chiar nu stiu sa-ti raspund caci noi inca nu avem nici un dintisor si nici nu prea dam semne ca ne-ar aparea vreunul.

gabi78.......si Darius face cam la fel.numai ca el nu o scuipa.o lasa sa-i curga din gurita.darrius face asa cand are chef de joaca la masa si nu mai stie el ce nazbatii sa mai faca.

anaanamaria.......pupam si noi 2 dintisori!

tzuna......am citit fara sa respir explicatiile tale,dar cand am ajuns la .......,,Maria a invata sa inchida calculatorul d ela buton asa ca trimit repede mesajul pana nu raman fara.,, am ras de mi-au dat lacrimile.parca o si vedeam ghindoc mic facand nazbatii....pupam pe mariuca

roxygeo...........si eu cand a cazut darius din pat eram tare ingrijorata si cam toti cunoscutii imi spunea,,lasa ca asta e numai inceputul.sa vezi ce-o sa mai cada,,......sper sa nu mai aiba parte de asa busituri,dar deh!...la cat de activi sunt.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

scriu o bucatica de mesaj ca deja am cateva chestii de zis si mai am de citit:

- diaree la copil: io am dat hidrasec, de 3 ori pe zi cate un pliculet. raresu si-a revenit repede si nu cred ca a fost de la dinti. A facut treaba buna si morcovul fiert pus din belsug in piureul lui.

Diana, nu-i bai daca Alex nu mananca dimineata mult, rares este reticent de fiecare data cand ii dau ceva nou. Am inceput sa ii dau mar cate o jumatate, copt si din asta manca 3-4 lingurite. Acum mananca unul plus ceva pe langa. La masa de seara, tot asa ne-am chinuit unul pe altul....... am inceput cu o masura de cereale si acum am ajuns la o portie normala de cereale. Zic io: rabdare.

Felicitari la dintosi, dintoase, si felicitari si Deliutei plimbarete, Alexa, vreau sa o vad mergand, nu ca nu cred ca merge, da sa vada si ochii mei copii atomici. Io tot ma intrebu cum se sustine ea asa singurica....taaaare ma mai minunez.

Martutza, nu stiu cum sa te incurajez. Hai ca poti!!!!

dar io as avea ceva de adaugat aici....nu stiu cum sa zic, dar ori sunt io mai incapatanata ca rares, dar cand vine vorba sa fac ceva, sau sa trebuiasca sa fac ceva, io il iau pe rares, il pun in loc sigur, ii dau ceva interesant in mana si la revedere. Chiar de se pune pe plans, nu exista sa nu imi fac ce am de facut. Nu vreau sa aud ca nu pot sa ma spal pe dinti sau sa merg la toaleta ptr ca rares plange cand nu ma mai vede. Chiar de plange merg si imi rezolv urgentele, poate vorbesc cu usurinta ptr ca nici nu imi face pb rares la capitolul asta dar nu imi place cand aud de copiii mamodependenti. Exista si un tata pe ici pe colo si tb sa stie unul de altul, tb sa se descurce intre ei. Cand suntem singurei ori o dam la pace si el isi vede de treaba si io la fel, ori el se smiorcaie si io imi vad de treaba. Nu il pot lasa asa cu orele ptr ca totul are o limita si ptr el si ptr mine dar, un mers la toaleta, iesit din camera fara plansete trebuie sa existe.

pat din lemn vs tarc cu plasa da, la patul din lemn se poate ridica si poate face exercitii ptr asta dar iar da, se loveste si se sperie din cauza cazaturii. Chiar de sunt aparatorile alea pe langa, mai nimereste si un cao de lemn pe ici pe colo. Ptr tarcuri am vazut ca exista niste inele de cumparat si agatat de marginea lui, tocmai ca sa poata copilu sa se ridice. Poate gasiti sa cumparati; daca gasiti sa imi ziceti si mie ce si cum si de unde.

mai, cu angoasa asta vad ca e treaba serioasa, dar poate trecem de ea cu bine.

Pupam albinutza zburatoare de Roxygeo .

de angoasa sau nu, si rares o fost ciufulit as'noapte si am dormit cu el in pat si asa o dormit neintors....adica l-am mai intors io sa nu se prajeasca pe spate sper ca e de la urmatorul dinte ca daca e de la fitze e mai rau

criza de la 8 luni....ia sa citesc ce-i cu ea....

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaanamaria spune:

diaree nu a avut printesa mea din cauza dintisorilor dar a fost constipata vreo 2 zile si foarte mofturoasa iar in noaptea cand i-au iesit dintii a tipat prin somn de a speriat pe toata lumea.

angoasa de 8 luni la printesa mea creca deja s-a declansat ca nu doarme decat cu tzitzik in gura si daca plec de langa ea e jale

Ana de MIRIAM RIANA(19 martie 2007 18 : 05)
POZE PRINTESA
VARSTA PRINTESEI
www.totsites.com/tot/miriamriana/journal/" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Salutare stup!
Azi facem si noi 8 luni!
Vreau sa il felicit pe puilul meu si nu imi vine sa cred cum a trecut timpul.Mai ieri era in burtica mea si acum cu fiecare zi care trece il iubesc din ce in ce mai mult!
Pentru diaree noi am luat hidrasec, pliculete, de 3 ori pe zi, regim, ceai de menta, mucilagiu de orez,branzica de vaci simpla, fara sa fie amestecata cu fructe sau alte combinatii, morcov fiert.Daca problema se agraveaza eu zic sa asculti medicul sa nu fie ceva mai grav.Multa sanatate!
Criza asta de 8 luni isi cam face simtita prezenta si la noi .Eu imi iubesc odorul, ca oricare, dar daca mai trebuie sa mai fac ceva asta nu inseamna ca nu il las in patut, cu jucarele si merg si fac.Il mai spionez din cand in cand sa nu se loveasca sau mai stiu eu, iar daca are chef sa plinga il las pana se calmeaza.Asta nu inseamna ca il las cu orele sau il neglijez dar nici sa nu stea fara mine nu e bine.Mi se pare rau pentru toti, adica pentru el, pentru mine si pentru tati, care si el vrea sa isi petreaca din pitinul timp cu el.
Martasper sa nu cedezi la Vic si sa reusesti ceea ce ti-ai propus!Multa sanatate la toti si muuulta rabdare!Saru'mana pentru retete, eu le-am notat si sper sa le aplic in curand
Roxygeo si noi am trecut prin experienta asta de curand, cu mine de fata si mai mult a fost sperietura si socul, ca nu mai cazuse niciodata, in rest nu a avut nimic.Sper sa nu mai aveti parte de asta!
Iuliana2007 multa sanatate puiutei tale si tie sa ai putere si energie pentru ea!

Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Asa de mare
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Noi avem patut din lemn si eu zic ca a fost bun pentru ca l-a ajutat sa se ridice pe el, si acum chiar se deplaseaza de la un capat la altul cu repeziciune dar inconvenientul e ca se loveste si face numai cucuie, cu toate aparatorile si improvizatiile puse pe langa el.Mai nou s-a invatat sa traga el de ela si sa le dea la o parte!

Deja avem copii mari.Intrebare daca e normal ca sa aiba 4 mese pe zi ,ca al meu de cateva zile cam sare penultima masa si si-a format programul cam pentru 4 mese mari si late, dar nu neaparat cantitati mai mari ci tot ca cele din trecut, deci per total, zic eu, mananca mai putin?!!!E normal?Mai sunt bb cu 4 mese si daca da, cam ce cantitati mananca?

Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Asa de mare
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Elena si fetita mea tot 4 mese pe zi are.Foarte rar mananca 5 mese.
Foarte rar mananca 220 de ml de lapte cu cereale.De altfel de mancare nu se mai discuta.Daca ia 2,3 linguriete este bine si trebuie sa complectez cu lapte cu cereale.
Acum de cand cu dintii are 3 mese mari late si alea ciuguleste.Nu am ce sa ii faca si pace.De fortat nu incape vorba pt ca se incapataneaza si face greva foamei.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Noroc ca ati pomenit voi de angoasa asta de la 8 luni ca m-ati mai linistit...nu imi explicam ce a apucat-o pe Stefi sa planga dupa mine cand ramane cu taica-su...

Noi am avut la fel noapte aventuroasa cu copil dormind atarnat la tzatza de la 12 la 4 dimineata. Insa eu am o explicatie...i-am dat dupa-amiaza branza cu o lingurita de smantana si o lingurita de mamaliga si ca de fiecare data cand incerca ceva nou a avut noaptea gaze si crampe.

Riloasa, la diaree trebuie sa te inarmezi cu rabdare...nu te astepta sa treaca de pe o zi pe alta...continua cu alaptatul ca nu-i face rau, si cum au zis si fetele, Smecta, hidrasec, mucilagiu de orez, piure de morcov la fiecare masa.

Diana, sa stii ca e prea obosit, de-aia nu mananca...asa face si Stefi cand nu doarme deloc intre masa de la 7 si cea de la 10,30...oricum, bine ca mananca asa bine la masa de legume

Martutza, iti doresc mult spor, sa reusesti ce ti-ai propus si sa fii un pic mai tare ca Victor plange el un pic dar o sa se obisnuiasca sa stea si cu altii..adica cu tatal lui, care altii

roxygeo, imi pare rau ca ati patit-o si voi cu cazutul, dar cred ca toti copiii fac buf la un moment dat

Mihaela siStefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

quote:
Originally posted by gabi78

Fetelor, copii vostri scuipa mincarea?
Ca pe mine m-a innebunit Tudor!

Dupa ce se satura dechide gura de zici ca vrea sa inghita si castronelul si cind e cu gura plina face bleah si ptiu si scuipa tot.

Si nu e semn neaparat ca s-a saturat, ca de multe ori continua sa inghita si apoi iar il apuca scuipatul.

Ce sa ii fac?

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

daaaaa...scuipatul e noua achizitie si exerseaza la fiecare masa...nu vrei sa stii cum arat dupa o masa de-a ei

Mihaela siStefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

nu stiu daca din toti copiii de aici este vreo unul care sa se chinuie asa rau de la dinti. De 3 luni jumatate numai asa face. Noaptea la el parca e ziua. Se trezeste di din ora in ora. Nu stiu cand o sa-i dea dintii. De mancat nu mananca decat pure de legume si bea suc de fructe. Nu ii place banana, cerealele, branzica. Tot de la dinti zic ca este. Sa stii Roxana ca ai dreptate cu mamodependent. M-am dus cu le al bazin si nu am intrat cu el in apa ca aveam de dat niste telefoane. Sa vezi ce urlete pe el. A venit sotul dupa mine sa imi zica sa intru si eu. M-am dus ca altfel urla toata sedinta. Dar nu imi place, chiar m-a enervat. Si plange numai cand ma vede ca ies din camera. In schimb sotul meu lucreaza cam toata ziua, asa ca nu pot sa ii cer sa stea cu el ca nu are cand.Sa vad cum mai sta maine cu diareea ca m-a albit.

Mihiata 31 Martie
http://riloasa.myphotoalbum.com/

Mergi la inceput