Pina la 1 an,copilului i se rod unghiile,nu se taie cu forfecuta ca iese hot.Daca se vede in oglinda bebelusul,iese "iubaret".Daca o gaina cinta "cocoseste",moare cineva din curtea aia.Coincidenta sau nu,asta ni s-a intimplat si noua.Daca te tunzi cind e luna plina,iti creste parul mai repede.Mireasa fiind,dupa ce-ti pune voalul,nu trebuie sa intorci capul sa te uiti in urma ca te desparti.O fata nemaritata,daca doarme cu o verigheta sub perna in noaptea de boboteaza,viseaza cu cine se marita.Dupa apusul soarelui,daca maturi sa nu dai gunoiul afara din casa ca iti dai sporul casei.Sa nu dai imprumut nimic seara.Mai sunt o gramada,am crescut la tara si am auzit asa multe ca m-am saturat de ele.
Scriu si eu despre o superstitie de prin partea asta : cind mama si copilul vin acasa de la maternitate , copilul trebuie asezat pe masa inainte de toate , ritual insotit de urari de bine pentru bebe, astfel va avea un viitor stralucit si familia va fi mindra de el.
Si dincultura indiana-hindusa : impotriva deochiului se scrie un semn negru pe fruntea sau linga urechea copiilor, sa nu spui niciodata cuiva ca bebelusul tau manica bine , sau ca e cuminte ca se schimba diametral opus, sa nu spui cu voce tare ca ai un copil frumos ca nu stiu de ce nu e bine.