superstitii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

quote:
Originally posted by sheherezada

sa nu mananci din cratita in ziua nuntii ca va ploua si daca ploua in ziua nuntii se spune ca vei avea o casnicie imbelsugata,
Sheherezada si Maia-Iulia

'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."
Poze

si de aici deductia logica: nu manca din cratita decat daca vrei o casnicie imbelsugata. Doamne fereste de asa ceva

Io stiam cand eram mica ca daca ma mananca nasul iau bataie.

mama de Ileana Cosanzeana

poze

"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
De poti s-auzi cuvāntul rostit cāndva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut" - R. Kipling

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

maria amalia , caita este , cred , placenta sau o parte din ea , care in mod obisnuit se expulzeza dupa ce iese copilul , insa in cazuri rare , se desprinde inainte si iese copilul cu ea cu tot . cineva in domeniu medical-obstetrica poate ma corecteaza , daca gresesc .

alta superstitie populara : in noaptea unei unei anume sarbatori (nu stiu care) danseaza flacari pe locurile unde au fost ingropate comori .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Io stiam cand eram mica ca daca ma mananca nasul iau bataie.

Iar eu stiam daca te mananca pe dinauntru iei bataie,daca pe dinafara te vei bucura...
Daca te mananca ochiul drept vezi un baiat si daca-i stangul vezi o fata...
Daca te mananca palma dreapta iei bani,daca-i stanga dai bani
Daca iti tiuie urechea trebuie sa intrebi pe cineva in momentul respectiv,si daca ghiceste care tiuie e de bine
Daca sughiti te pomeneste cineva
Daca scapi tigarea din mana de mai multe ori intr-o zi iei bani
Si eu stiam daca la nunta ploua inseamna bani.
Inainte de a intra mireasa in biserica sa calce barbatul pe picior (ca din greseala)fara ca acesta sa stie ca a fost intentionat,asta inseamna femeia va "conduce".

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

Daca te impiedici cu dreptul , te intalnesti cu un prost, cu stangul cu un destept
Daca ghicesti pe ce parte a fetei ai geana, e de bine( probabil ti se indeplineste o dorinta)
Copilul intarcat si reintors la san deoache
Ata rosie la mana copilului, sa nu fie deocheat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_e spune:

favorita mea tot aia cu pisica neagra e.
nu de alta, am 3 mitze negre in casa... la cit ni se impleticesc astea printre picioare, va dati seama ca ar fi trebuit sa ni se intimple cite o catastrofa pe minut...

maica-mea are una si buna - daca vede un popa, are ghinion in ziua aia. deducem deci ca in biserica nu prea calca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Se spune ca daca esti intr-o incapere si-ti lasi geanta/poseta pe jos, pe podea, o sa saracesti. Daca esti Monica Columbeanu nu numai ca poti sa-ti lasi geanta pe jos dar si daca o calci in picioare tot nu sunt "sanse" sa ajungi sarac si..cinstit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

quote:
Originally posted by Oliv75

quote:
Originally posted by Tisina

Stai ca mai mi-am amintit una si mai buna:
"in luna martie sa porti lenjeria intima pe dos ca sa te feresti de farmece!"

Tisina

asta n-o stiam
mi-am adus aminte ca atunci cand eram copil saream peste capacele de canal de pe strada, cica daca le atingeai mare ghinion te urmarea

Cele cu 4 gauri erau "bune".Alea cu 3 sau cu mai multe erau cu ghinion.
Sau, tot din copilarie, cand trecea o "salvare",trebuia sa pui mana pe alb si pe rosu,dar nu mai stiu de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Hai sa va zic si una "locala" pe care o stiu de cand am nascut-o pe bebelina: 40 de zile, femeia lehuza NU SE SPALA. Nu cunosc detalii, ca banuiesc ca se "curata" si ea cumva, insa asistenta cand a intrat in rezerva mea (la cateva ore de la nastere) si m-a gasit in dus s-a crizat. Cand i-am cerut detalii mi-a povestit ca in China "asta e obiceiul". De ce? "No good!" mi-a raspuns ea.
Iar copilul nu doar ca nu se scoate afara pana la 40 de zile, dar nici din camera in care e instalat, si nu e voie nici sa deschizi fereastra (intra duhurile rele). De ce s-o schimba situatia dupa 40 de zile, iar nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Mireasa nu trebuie sa poarte perle ca va plange la nunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

-spargerea unei oglinzi inseamna ca urmeaza 7 ani de ghinion;
-daca tabloul cade brusc de pe perete, e semn ca va muri un prieten sau o ruda, sau cineva se va imbolnavi grav;

Mergi la inceput