Cand pot sa-mi iau CIC ?
Dragele mele,
Dupa cum stiti, mi-am gasit ingerasul - 1 an si 3 luni. Cat de curand o iau in incredintare in vederea adoptiei. Stiu ca pot sa beneficiez de CIC pana cand veveritza implineste 2 anisori. Si vreau sa-l iau. Sa am timp sa ma dedic exclusiv ei, sa invatam sa fim impreuna, sa ne jucam, sa ne iubim si sa facem o echipa solida.
Treaba este ca cei de la DPC mi-au spus ca in momentul in care depun actele pt incredintare (si ele merg spre tribunal) pot lua fetita acasa. Asta ar fi ok. Dar decizia judecatoreasca (sau cum s-ar numi ea) se da peste 2 sau chiar 3 luni. La munca iti cer si decizia aceea, ca sa poata sa te treaca in CIC. Cum sa fac sa fie bine? Ca nu vreau sub nici o forma bona. Vreau sa-i fiu eu alaturi.
DPC-ul mi-a mai spus ca imi pot elibera ei o adeverinta, dar nu stiu daca asta va fi ok in fata patronilor mei.
Cum sa fac oare?
Raspunsuri
carmens spune:
Draga Tzuni, in primul rand felicitari pentru printesa !
Patronii tai nu prea au ce sa ceara deoarece aceasta indemnizatie este acordata de catre primarie. Angajatorul trebuie sa-ti dea o adeverinta din care sa rezulte ca indeplinesti conditiile de acordare a indemnizatiei ( 12 luni venituri impozabile).
Deci cererea poate fi depusa :
"c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;"
Deci angajatorul iti elibereaza adeverinta iar cei de la DPC iti dau si ei adeverinta lor pe care o depui la Primarie.
Sper sa nu gresesc, eu am adoptat pe legea veche si nici nu am stat acasa.
Sa auzim numai de bine!
numeioana spune:
Tuni, ma intrebam cand ai nascut... Acum am vazut ca adopti o fetita. Sa fie intr-un ceas bun, ca sunt sigura ca o sa te descurci de minune ca mamica. Felicitari!
Sa ne arati si noua ingerasul!!
Ioana
24+ si David
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
ioanaalice spune:
Tzuni, banii pe CIC poti sa ii iei si de la serviciu, insa de la primarie de la serviciul social e mult mai comod, insa eu nu am intrat in CIC decat in momentul in care tribunalul mi-au dat copilul in incredintare.
Daca cei de la DPC au o varianta prin care pot sa-ti dea copilul inainte sa te prezinti la tribunal, nu mai ramane decat sa vorbesti cu cei la care esti angajata, sa vezi care sunt actele necesare ca sa te treaca in CIC (si sa nu pierzi locul de munca).
ioana, mama lui Mihai
aissa spune:
Recomand cu caldura: concediu medical. Daca iti dau copilul acasa ia tot CO pe care il mai ai, daca mai ai, ia apoi medical, max 90 de zile si daca in timpul asta nu iti rezolvi cu intrarea in CIC mai vezi tu dupa aceea.
E adevarat ca iti da primaria CIC dar si firma te poate trece in CIC numai daca ai acte doveditoare: ca ai copilul in incredintare, plasament... Altfel aia pe ce baza sa iti suspende contractul pe motiv de CIC?
Tzuni spune:
Multumesc, fetelor. Sper sa reusesc sa fac sa fie bine!
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Tzuni - oLo - Mercedes
...am gasit un ingeras: Sara Maria!
Mmmaria spune:
Eu am intrat in CIC pe baza hartiei eliberate de DPC (era de fapt o adresa catre firma unde lucram, pe care mi-au dat-o fara sa le-o cer, in ziua in care mi-au dat si plasamentul). Simplu ca buna-ziua.
Bucura-te de copil, ia-ti concediu medical, de odihna, CIC, orice.
Va pup,
asteryaro spune:
Tzuni, ma inclin in fata ta!
Ingerasul sa-ti aduca numai bucurii.
Esti mama, esti implinita.
Sa va traiasca si sa va bucurati de Sara Maria o vesnicie!
http://www.elfyourself.com/?id=1331694396
Cristina, mami de Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by asteryaro
Tzuni, ma inclin in fata ta!
Ingerasul sa-ti aduca numai bucurii.
Esti mama, esti implinita.
Sa va traiasca si sa va bucurati de Sara Maria o vesnicie!
Multumesc din suflet pt urari! Doamne ajuta sa fie bine si sa stiu sa fiu o mami buna.
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
asteryaro spune:
LA MULTI ANI 2008!
Tzuni, vei fi o mama extraordinara.
Si eu am avut astfel de griji, partea buna este ca toate se invata din mers. S'apoi... de ce exista DC ?
Numai bine si reusite tuturor.