MAMICI DE ITALIA (13)
Raspunsuri - Pagina 8
katiapam spune:
Ginger-atunci asa sa faci
orice vrei ne intrebi ca noi acum invatam sa facem si noi pe mamicile si mai invatam cite ceva pina nasti o sa stim destule
ce bine ca te ajuta soacra ca singura ti-ar fi greu
ticker
GIULIA-20/06/07
katiapam spune:
Cristina-de obicei dupa 40 de zile ar trebui sa poti ca se reface organismul
oricum la vizita daca e tutto ok iti da via libera
la multe kg de dat jos
eu ocolesc bilancia
ticker
GIULIA-20/06/07
Ghlo spune:
Buna fetelor. V-as ramane recunoscatoare daca m-ati ajuta, voi cele care traiti in Italia. Eu sunt ca picata din luna, tocmai am aflat de o saptamana ca sunt insarcinata si habar nu am unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac. Ma deruteaza Italia pentru ca eu nu sunt stabilita aici, am venit la iubitul meu in vizita (el e student aici) si iata ca ne-a fost facut un dar. Daca ma puteti ajuta cu ceva informatii..unde, cum, cat costa... va rog din suflet. Va multumesc din suflet!
katiapam spune:
Ghlo-bine ai venit printre noi sarcina usoara si bb sanatos
unde esti in italy? ai intentia sa ramai sa nasti aici?
procedura e asta trebuie sa-ti faci analizele de singe pt bhcg daca bine imi amintesc
oricum analizele de singe cu rezultatul mergi la ce ginecolog vrei
eu am mers la cosultorio familiar pt ca toate vizitele sint gratis si trimiterile pt analize facute la stat iar ecografiile le-am facut in privat,de obicei la consultorio puteau merge si fetele fara acte sau cu acte adica sa ai si medic de familie
intereseaza-te care cosultoriu familiar e in zona ta si incearca
in privat la gine fiecare vizita cerea 150 si cum trebuie sa mergi destul de des mi se pare cam mult
daca mai ai intrebari sintem aici
ticker
GIULIA-20/06/07
katiapam spune:
Ghlo-tot eu sint cu intrebarile
de unde esti din cluj? si eu sint tot din cj
poate esti in zona aproape de mine
ticker
GIULIA-20/06/07
Ghlo spune:
quote:
Originally posted by katiapam
Ghlo-tot eu sint cu intrebarile
de unde esti din cluj? si eu sint tot din cj
poate esti in zona aproape de mine
ticker
GIULIA-20/06/07
In primul rand iti multumesc pentru ca mi-ai raspuns. Locuiesc in Manastur in Cluj. Cat despre nastere, da, as prefera sa raman alaturi de iubitul meu, cel putin asa gandesc acum, desi mai sunt cateva etape de trecut. Ma ingrijoreaza situatia in sensul in care nu cunosc legile, modalitatile, tot ce inseamna Italia. Sarcina este la inceput, sunt in 4s4z, vreau sa o pastrez cu orice pret. Ma sperie Italia dar sper ca toate sa fie bune, mai ales ca am descoperit acest forum unde gasesc oameni care sa ma sfatuiasca. Iti multumesc din suflet pentru bunatatea ta ca mi-ai raspuns. Nici nu stiu daca nu cumva e prea devreme sa merg la medic. In Romania stiu ca te primeste pe la 8 saptamani considerand ca este sarcina prea mica pentru un consult. Sper sa tinem legatura draga mea katiapam, pentru mine orice informatie de la voi e ca o gura de aer.
O zi minunata!
dana7mi spune:
quote:
Originally posted by Ghlo
Buna fetelor. V-as ramane recunoscatoare daca m-ati ajuta, voi cele care traiti in Italia. Eu sunt ca picata din luna, tocmai am aflat de o saptamana ca sunt insarcinata si habar nu am unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac. Ma deruteaza Italia pentru ca eu nu sunt stabilita aici, am venit la iubitul meu in vizita (el e student aici) si iata ca ne-a fost facut un dar. Daca ma puteti ajuta cu ceva informatii..unde, cum, cat costa... va rog din suflet. Va multumesc din suflet!
ai cardul european de sanatate?
daca da, la orice ASL, spital sau consultorio familiar mergi, pt. analizele si vizitele obligatorii nu platesti nimic. Te vor lua in evidenta si iti vor face fisa sarcinei, programandu-te pt. analize, vizite, ecografii.
daca nu, totul se plateste.
Raluk31 spune:
Katia,de cateva zile mai ametesc,ma doare un pic capul..o fi tensiunea,cine stie.Dar in rest,e ok.Inca 2 zile si scap de regim.Si ce e mai important,in seara asta merg sa-mi vad iar bebelusa la eco
Ghlo,eu am mers direct la un cabinet privat de ginecologie (cu programare) si dr m-a trimis la medicul de familie cu o lista de analize pe care sa le fac,iar medicul de familie,la randul lui,mi-a dat hartia cu care sa ma infiintez la institutia medicala de stat pt teste.Numai ca probabil tu nu esti inregistrata,nu ai card medical si nici medic de familie...Insa iti poti face o programare la orice cabinet si vezi si tu mai departe.
Raluca
in asteptarea micutei Anais
dana7mi spune:
iar m-au sunat de la camin ... Ale cica are conjunctivita ... iar trebuie sa stea cateva zile acasa ...
ghlo,
importante sunt cel 3 ecografii obligatorii:
-La prima ecografia si effettua tra la 7° e la 14° settimana
-La seconda ecografia viene eseguita al quinto mese, in genere tra la 20° e la 22° settimana (qualche volta anche prima).
-La terza ecografia viene di norma fatta tra la 30° e la 34° settimana.
mai multe informatii:
http://www.mammaepapa.it/salute/pag.asp?nfile=sa_ecograv
vizitele lunare le poti face direct la spitalul unde vei naste, sau la ASL, consultorii familiare. Nu in ultimul rand in cabinete de specialitate private.