MAMICI DE ITALIA (13)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ghlo spune:

quote:
Originally posted by dana7mi

quote:
Originally posted by Ghlo

Buna fetelor. V-as ramane recunoscatoare daca m-ati ajuta, voi cele care traiti in Italia. Eu sunt ca picata din luna, tocmai am aflat de o saptamana ca sunt insarcinata si habar nu am unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac. Ma deruteaza Italia pentru ca eu nu sunt stabilita aici, am venit la iubitul meu in vizita (el e student aici) si iata ca ne-a fost facut un dar. Daca ma puteti ajuta cu ceva informatii..unde, cum, cat costa... va rog din suflet. Va multumesc din suflet!

Nu, nu am card european de sanatate. Nici prin cap nu mi-a trecut ca voi ramane insarcinata. Am avut asigurare medicala dar mi-a expirat saptamana trecuta, moment cand trebuia sa ma intorc in Romania dupa planurile initiale. Nu cunosc nimic din legistatia italiana cu privire la asigurarea medicala in perioada sarcinii, in State, de ex ai totul asigurat fara a trebui sa platesti nimic. Iti multumesc frumos pentru ca mi-ai raspuns.

ai cardul european de sanatate?

daca da, la orice ASL, spital sau consultorio familiar mergi, pt. analizele si vizitele obligatorii nu platesti nimic. Te vor lua in evidenta si iti vor face fisa sarcinei, programandu-te pt. analize, vizite, ecografii.

daca nu, totul se plateste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

tot per Ghlo,

All’inizio della gravidanza, possibilmente entro la tredicesima settimana, è bene eseguire alcuni esami, tutti gratuiti ed effettuati per la maggior parte attraverso un prelievo venoso:
-Gruppo sanguigno e fattore Rh: valuta il rischio di isoimmunizzazione (ossia la fomazione di anticorpi in seguito all’esposizione a sostanze appartenenti alla stessa specie) per una successiva gravidanza se per la donna è Rh negativo e per il bambino Rh positivo.
-Test di Coombs indiretto: permette di scoprire l’eventuale presenza di anticorpi anti-eritrociti, nel sangue materno. In caso di donne con gruppo sanguigno Rh negativo a rischio di immunizzazione, il test deve essere ripetuto ogni mese.
-Emocromo completo con conteggio piastrine: emoglobina (importante per verificare un’eventuale condizione di anemia), globuli rossi, globuli bianchi (un tasso elevato è indice di infezione).
-Glicemia: quantità di glucosio (zucchero) nel sangue. Valore limite 95 mg/ml. Ha come scopo il riconoscimento di un’eventuale alterazione del metabolismo glucidico.
-TPHA: test sierologico per la ricerca di anticorpi diretti verso il Treponema pallidum, microrganismo responsabile della sifilide, malattia sessualmente trasmessa. Se il test è negativo vuol dire che la donna non è mai venuta a contatto con il microrganismo.
-Toxo test: è un esame per accertare la presenza nell’organismo di anticorpi antitoxoplasmosi. La toxoplasmosi è una malattia infettiva in genere trasmessa all’uomo da animali (gatti, canarini, conigli, ecc.); è pericolosa nel corso della gravidanza perché può essere trasmessa al feto, danneggiandolo.
-Rubeo test: è un esame per verificare la presenza di anticorpi antirosolia nel sangue. La vaccinazione antirosolia va fatta almeno tre mesi prima di andare incontro ad una gravidanza.
-Test HIV: ricerca di anticorpi antivirus immunodeficienza acquisita. L’HIV è l’agente eziologico dell’AIDS. Questo test può essere eseguito solo con il consenso firmato della paziente.
-Esame delle urine: esame chimico, fisico e microscopico delle urine (per valutare l’eventuale presenza di proteine, glucosio, sedimento, ecc.). Questo esame serve per diagnosticare precocemente un’eventuale infezione urinaria, che in alcuni casi può causare l’aborto o il parto pretermine.
Urinocoltura: un esame colturale delle urine per la ricerca di germi, che provocano infezioni urinarie.
-Ecografia ostetrica (10a-13a settimana).
-CMV test: ricerca di anticorpi anticitomegalovirus. Questo test viene eseguito fino alla 24a settimana di gestazione.

http://it.health.yahoo.net/print.asp?id=12728

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Eu tocmai pt preturile foarte mari nu m-am dus la privat ci la consultorio familiar
analizele din primul trimestru la stat m-au costat 20 de euro la clinica privata 320 deci....

Dana-imi pare rau de Ale sa se faca bine repede

Raluk-asteptam sa ne spui de Anais
cred ca abia astepti

ticker

GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

Multumesc Katiapam!

sa vad ce zice si pediatra, dupa cate am inteles de la prietene, musai antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ghlo spune:

Fetelor va multumesc tuturor pentru raspunsurile primite de la voi. Sa fiti rasplatite pe masura! Sper ca toate sa decurga asa cum trebuie, ma gandesc ca nu voi intampina neplaceri din partea nimanui in Italia mai ales in aceasta perioada cand se duce o campanie in masa de denigrare a romanilor. Sunteti foarte dragute, nu ma asteptam sa primesc atatea raspunsuri, sper candva sa va pot intoarce gestul. Pana atunci sa auzim numai de bine, sarcina usoara celor ce au bebei la purtator.

Mergi la inceput

Dana-stai linistita ca si Giulia a avut ca asa mica cum e de la vint si praf a facut si mi-a dat picaturi antibiotice
colbiocin se numeste si ti-l prepara in farmacie

ticker

GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Fetelor ptr curut iritat folositi doar pasta fissa cea cu zinc??
Si ce fel de vitamine le dati??

Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Roxali-eu am folosit doar crema cu zinc dar de foarte putine ori ca nu s-a iritat
in schimb nu mi-a dat pediatrul vitamine si doar tu ii transmiti prin lapte tot ce are nevoie

Ghlo
-oricind vrei sintem aici
nu mi-ai raspuns cu clujul?

ticker

GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micio spune:

Ghlo, felicitari pt bb si sarcina usoara!
Dana, multa sanatate lui Ale, mititelul si dintii si ochiorii....
Cristina, dragutza Giulia la baitza, cum mai e cu laptele, s-a mai reglat cantitatea dupa cerere?
Raluca cum a fost la eco?
Katia, au trecut crizutele la bebelina?
Roxali, eu folosesc doar crema de zinc, la fiecare schimbat de scutec, din ce stiu este pt a preveni iritatia, creeaza un strat impermeabil pt piele. Vitamine: la inceput Vit K, cu rol anticoagulant si PediaVit, parca o luna apoi PediaTre (vit D) din septebrie pana in mai. Asa a zis pediatrul, eu cam uitam sa-i dau. Poze noi cand ne mai arati?
Noapte buna fetele!

Oana si Eduard (19.01.2006 )

Mergi la inceput

Buna dimineata!
pe unde umblati fetelor?

Mamii-auguroni pt.4 luni lui Ale
multa sanatate si te asteptam

Micio-ieri a fost mai cuminte si mai vesela aseara a mai facut ceva crizute si apoi a adormit

Raluk-cind faci morfologica?
asteptam sa ne spui si noua cum creste Anais

ticker

GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput