Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (55)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

micsunea, miri, chiar vroiam sa va intreb de cateva zile despre ce se intampla acolo. adica stiu ca lucrurile au luat-o razna dar le-am tot urmarit cumva cu detasare, gandindu-ma ca e doar o umflare de muschi si ca in curand se vor linistii si francofonii, si flamanzii. da' uite ca au trecut...cat, parca 5 luni, nu? si par mai suparati ca oricand. cel putin asa se vede din afara. vi ce ziceti, stiind info mai idn interior? char sunt chititi sa se separe? si ar avea si cum?

irina 31 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Multumesc tare de laude, tare imi place sa le primesc , ca doar sunt leoaica.
Bine ca stiu acum cum functioneaza cu pozele astea, ca o sa va pun si eu poze cu ce o sa cumpar pt bebelus.

Ca tot vorbiti despre temperara din casa, eu o voi tine cum e acum, 20-21 grade ziua, si 19 noaptea. Eu asa am citit ca noaptea e mai bine sa fie mai racoare pt a dormi bine copilul.
Cand imbaiezi copilul e bine ca temperatura sa fie de 23 de grade.
Eu asa voi face, acuma parerile sunt impartite, cate siteuri, atatea pareri.

Inca ceva. Cum fac sa ramana semnatura, ca eu introduc de fiecare data datele cu sapt, gravi etc.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by matgravidut

Irinuka, sunt canadieni.

Si tot de concediu. La noi anul fiscal incepe in iunie si se termina in iulie anul urmator. Eu aveam de luat 18 zile cu totul. Nu ma lasa sa il iau pe tot pentru ca nu merg tot anul la servici.
Asa ca am luat ceva, mai am vreo 6 zile ramase, pe care o sa le lipesc la perioada cat firma e inchisa intre Craciun si Revelion si apoi nu mai merg. Imi bag concediu de maternitate de la 2 ianuarie.

Monica-Matz 27+ Andreea Bianca

am inteles...
mi-au ramas 17 zile, d'aia sunt nedumerita ce s afac cu ele. daca erau mai putine, cred ca imi era mai simplu, oricat de tampit ar suna.

dar parca tu povesteai la un moment dat ca oricum nu iti poti lua f multe zile legate in concediu. am retinut eu aiurea?

irina 31 Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Irinuka... nu mai stiu daca eram eu. Dar am povestit odata de mult de cate zile de vacanta mai aveam si ca abia astept sa mi le iau pe toate. Seful mi le aprobase pe toate. Cate o saptamana in fiecare luna. Dar recent mi s-a schimbat seful... si asta de acum e un zbir si jumatate. La el totul e ca la carte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Irinouka,
eu sunt destul de nula la politica.
Aici suntem de 151 de zile fara guvern, asta e un fapt. E destul de rau, ca de exemplu sunt bugete care ar trebui deblocate...
Cat despre separarea Belgiei, nu cred eu ca e asa de usor...Eu zic ca nu se despart, asa am auzit la TV de la politologi.

Dar ar fi mai bine sa faca cat mai repede guvernul!!!

Poate stie Miki sa dea mai multe detalii...

Micsunea
28+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by matgravidut

Irinuka... nu mai stiu daca eram eu. Dar am povestit odata de mult de cate zile de vacanta mai aveam si ca abia astept sa mi le iau pe toate. Seful mi le aprobase pe toate. Cate o saptamana in fiecare luna. Dar recent mi s-a schimbat seful... si asta de acum e un zbir si jumatate. La el totul e ca la carte.

iiiiiiihhhhhhhhhhh
uriti sunt sefii astia care fac totul ca la carte. :-) eu fac tot posibilul sa nu fiu vreodata asa. si imi iese cu brio. :-)
ce bine ca in curand scapam de apasarile astea legate de munca. mi-e sa nu ma obisnuiesc, sa nu ajunga sa imi placa prea mult.
da' astea-s false probleme, nu?

irina 31 Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

quote:
Originally posted by ramonab

In sfarsit am reusit si eu sa pun niste poze, daca vreti sa imi vedeti burtica mea frumoasa, o puteti vedea aici:

http://community.webshots.com/album/561373661vnDxfG

Nici eu nu am stiut cum faceti voi de va puneti pozele, acuma m-am dumerit si eu.
Sa imi spuneti daca merge

30+

foarte frumoase pozele si protagonista.
vad ca si tu te vopsesti, frumoasa culoarea.

emilia cu 25+ si Alexandru Paul(16.08.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Va intreb pe voi poate stiti ceva de asta.

Mama mea ne-a alaptat 3 si respectiv 4 luni pe mine si pe fratele meu. Este genetica chestia asta? Adica este posibil ca si eu sa alaptez tot atat? Mi-ar place sa ii dau mai mult. Macar vreo 6 luni.

Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Mesri Emilia, da ma vopsesc, dar de cand sunt gravida m-am vopsit doar o data, intentionez sa o mai fac o data, dar nu stiu cand ca sa fie bine, sa nu fac rau bebeului.

30+

http://community.webshots.com/album/561373661vnDxfG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

micsunea, da, la "comuna" tre sa vorbesti obligatoriu flamanda. daca nu, iti pun o foicica sub bot cu informatii unde poti gasi cursuri de flamanda. noi ne-am mutat din bruxel acum 2 ani (in dec, se fac 2 ani). dupa c em-am straduit s ainvat franceza, nah, a trebuit sa trec la flamanda. o invat de un an. acu merg de 3 ori pe sapt cu trneul la anvers la universitate la un curs de flamanda intensiv.
a, inca ceva, are dreptate sotul tau, daca e belgian bb, trebuie crescut belgia, ca atunci cand ai sa-l dai la scoala la boyscouts si-ai sa vezi cum umbla iarna in pantaloni scurti cu sosete... risti sa stai cu penicilina dupa el, doamne fereste!:)

irinouka, sa te lamuresc cum e cu politica: se pusera astia pe votat acu 151 de zile.musai tre sa iasa un guvern care tre sa impace si francofonii si flamanzii, dar istoric... 1. belgia e tara formata artificial de vechiel puteri europene, ca zona de tampon in caz de conflicte. initial apartinea tarilor de jos spaniole si populatia nordica vorbea flamanda (olandeza cu accent diferit) si cea sudica franceza. in momentul constituirii, limba diplomatiei a fost aleasa franceza, si impusa flamanzilor care s-au simtit nedreptatiti. erau saraci, nu aveau cum sa ajunga la "limba". dar erau muncitorii tarii. cu anii au devneit bogati si nationalisti. isi iau cumva revansa in fata istoriei. Flandra merge bine economic si traraie Walonia dupa ea. Flamanzii sunt suparati ca ei le platesc taxele francofonilor si ca ei sunt lenesi.
2. pb guvernului de acu, cea mai spinoasa sic are face valuri, este impartirea administrativa a bruxelului in comune (cartiere) si comune cu facilitati. astea erau initial comune flamande dar au pus la dispozitia unui nr limitat de francofoni care se muta pe la ei, niste facilitati: limba de comunicare oficiala in primarii ramane flamanda dar si franceza e acceptata (in vilvoorde, clar flamanda, se vorbeste doar flamanda, fara exceptie: primarien politie, spital, scoli doar in flamanda), sistemul de vot permite sa-ti alegi reprezentanti francofoni. asta in comunele cu facilitati. din cauza lor, nu ajung la un consens, pt ca flamanzii vor sa suprime facilitatile car einitial fusesera acordate ca favor temporar si care acum sunt considerate de francofoni ca fiind drepturi de sine statatoare.
asa ca stau la negocieri pana cand se satura, ca repede la un consens nu vor ajunge. insa de aici si pana la a imparti tara in doua mai e mult de lucru. pt ca populatia coabiteaza pasnic. singurele frecushuri discriminatoare sunt la nivel d elimba: bruxelul e obligatoriu bilingv, in nord, flamanda, in sud franceza. flamanzii refuza sa vorbeasca franceza pt ca le e rushine ca n-o vorbesc bine si-si bate joc lumea de ei, francezii nu vorbesc flamanda ca doar in bruxel oricine vorbeste cu tine franceza:) asta era ca sa aveti o idee.

sper ca am fost explicita, ca e complicat rau la ei. dar oricuml ar fi, flamanda tot tre' s-o invat:)

miri_mik
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno

http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput