Curatenia de Craciun

Curatenia de Craciun | Autor: AILUI

Link direct la acest mesaj

Salve ,
Mergand la cumparaturile zilnice, am fost surprinsa placut, pot spune de faptul ca mai toate magazinele au inceput sa se aprovizioneze cu decoratiuni pentru sarbatori !
Ca urmare a acestui fapt, am inceput sa ma gandesc serios, ca mai avem putin si intram in febra Sarbatorilor de iarna, deci, vrem , nu vrem incepem....curatenia !!!
Ca urmare, mam gandit sa deschid ac subiect, si sa vorbim despre primele demersuri in acest sens facute de voi, poate asa ma mobilizez si eu !! Anul trecut miam jurat ca in anul acesta o sa ma apuc de curatenie mult mai devreme, de la inceputul lui Nov, sa nu ma mai trezesc in criza de timp , cum mi se tot intampla de cativa ani incoace !
Deci, deocamdata, eu incerc sa mi fac curaj si un "plan de bataie" , ca sa zic asa !
Astept harnicutzele de peste tot sa declaram Mobilizare Generala !!
Pupici cu lipici ,

mami ailuI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Buna!

Si eu m-am gandit ca trebuie sa incep curatenia de Craciun, mai ales ca in decembrie am un program destul de incarcat. Asa ca am inceput de pe acum, in primul rand cu dulapurile. Fac curat in sertare, dulapuri, arunc ce nu mai purtam, ce e expirat, etc. Am zis ca daca fac macar un dulap pe zi si tot e ceva...Tot zilele astea trebuie sa gasesc pe cineva care sa-mi varuiasca holul, bucataria si eventual sufrageria. E ceva simplu pentru am facut anul trecut curatenie generala, acum dau doar un refresh la pereti.
Asta o sa fac in luna nov., in decembrie mai vad eu ce idei imi vin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Si eu am nevoie de mobilizare. La cate am de facut... Eu o sa incep cu bucataria. In functie de cum am timp pot sa o termin in 2 zile sau in 4. E mult de lucru. Se acumuleaza multa grasime pe dulapuri, hota etc. Mi-am cumparat detergenti care mai de care. Deja am curatat frigiderul si aragazul. Mai trebuie dulapurile( trebuie sa le misc de la locul lor), peretii, et. Spor la...curtenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu am urgent de facut: de sters geamuri (in dec o sa fie mult prea frig, acum poate mai prind vreo zi mai calduta), de curatat cuptorul, plus ceea ce nu se vede prin bucatarie, prin spatele dulapurilor, aragazului. Asa, in rest mare lucru nu am de facut, bucataria si baia sunt cele mai importante si acolo muncesc si cel mai mult. Ar trebui sa-mi trimit copilul la tara vreo saptamana ca sa-mi pot face treaba, sa vad cum negociez cu soacra-mea!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Salve,
Si eu miam propus sa ma apuc de saptam viitoare, trebuie sa mi cumpar in wend produsele de curatenie, si probabil ca o sa incep cu aragazul, ca tare nesuferit imi este !!
Bucataria mi se pare cea mai greoaie, desi tare imi place cand straluceste de curatenie, miar fi placut sa am inelul Arabelei, sa fac o vraja....si gata curatenia!!
Eu de o parte din dulapuri am scapat, miam pus hainele de vara in saci din aceea vidati, si cu ac ocazie am luat cam toate hainele la triat, asa ca imi e mai usor acum.
Apropo, voi cum spalati gresia, eu sunt tot mai nemultumita de MOP, fac ce fac si in final spal tot ca pe vremuri pe jos, cu un prosop si...multa forta! Nu ma refer cu ce detergenti spalati, ci cu ce fel de mop deci...
E, deocamdata cu atat ma laud, sper ca in urmatorul wend sa fiu mai inaintata !
Pupici si spor la treaba tuturor !

mami ailuI

Mergi la inceput

Eu spal pe jos cu mop-balerina de la Vileda. Imi pare ca absoarbe mai bine apa si are o suprafata de acoperire mai mare. Intr-adevar si cu mopul insist destul de mult, atunci cand frec, pe fiecare placuta de gresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Buna-seara!
AILUI, despre ce saci vidati este vorba,poti sa-mi dai mai multe detalii?(Pret,unde-i gasesc, dimensiuni...)N-am stiut ca exista asa ceva.
Multumesc!

Si nu m-as plange de singuratate,ci as binecuvanta aceasta stare fertila si de-a dreptul implinitoare pentru fiinte ca mine care nu vor luna de pe cer,ci cerul senin si intreg in priveliste.Constanta Buzea

Mergi la inceput

Sunt acei saci care au o gaura deasupra unde bagi furtunul aspiratorului si asa se videaza. Eu am vazut la Metro si Carrefour. Faceau reclama si la tv la teleshopping.

Mergi la inceput

Salve,
Exact, sunt acei saci care tot apareau pe TV la teleshopping, dar erau de cateva ori mai scumpi, eu am luat de la Metro,de la raionul unde sunt si huse de masini,huse pt mese de calcat, etc, cu aproximativ 25 lei :un sac mare si 2 mai mici.Intrun sac mic mia incaput o plapuma,si,in urma vidarii(se scoate aerul din sac exact cum spunea laura, cu aspiratorul)ramane la dimensiune mult mai mica. Asa ca in, raftul din dulap unde puneam inainte o singura plapuma, acum pun 2 saci vidati (cei mai mici) si imi mai ramane deja loc ....
Sunt f buni, eu am avut toate gecile de iarna, plapumile si hainele groase puse in astfel de saci, si au stat super,nu se sifoneaza,nu intra nici un fel de praf, sunt tare multumita de ei! Mai ales ca, am putut sa mai fac loc in sifoniere, eu ac saci iam pus sub pat, am un pat ff mare, pe mijloc, si nu are lada, dar au incaput f bine sacii astia, asa ca stau mai bine acum cu capitolul dulapuri mai "aerisite"....ce sa fac, daca sufar tot timpul de lipsa` de spatiu ...
Acum nu stiu exact ca dimensiune, dar sacul cel mare este cred de un metru jumate pe un metru, si cele mici de un metru pe lungime pe 70 cm,dar posibil sa fie si alte dimensiuni, scrie pe cutie dealtfel.

mami ailuI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Si nu m-as plange de singuratate,ci as binecuvanta aceasta stare fertila si de-a dreptul implinitoare pentru fiinte ca mine care nu vor luna de pe cer,ci cerul senin si intreg in priveliste.Constanta Buzea

Mergi la inceput

Salve,
sa stiti ca eu nu ma pot lauda cu nimic, in ac saptamana la capitolul curatenie generala ....Am avut o saptam f aglomerata la servici, si nu am mai avut forta sa ma mobilizez si acasa ...
sper sa incep in acest wk, ca altfel innebunesc, iar ma trezesc in criza de timp in decembrie !
Voi in ce stadiu sunteti ?? Dati mi si mie un imbold, please

mami ailuI

Mergi la inceput