Curatenia de Craciun

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Eu spal aragazul, microundele, dulapurile de la bucatarie si cele de la baie aproape zilnic. N-am de ales ca bucataria mea e in living, si ar fi aiurea sa ne uitam la TV si in casa sa miroasa a mancare sau sa fie vasele intinse peste tot. In 10 minute termin. Cea mai simpla metoda e un lighean cu apa calda si detergent si o carpa mai mare, dar de bumbac si aspra, ca sa ajute la frecat. Inmoi, storc, sterg. Si de la capat, inmoi, storc, sterg. Buretii nu sunt buni, sunt prea mici si nu se spala bine cu ei. Cu acelasi detergent sterg totul, ca sa fie simplu, nu ma complic cu inspe mii de firme de detergenti, Mr Muscolo se cheama, nu stiu daca e si in Romania, e un fel de detergent universal care spala si chiuvete, si geamuri, si aragaz.

La mine in casa in baie si bucatarie e impecabil tot timpul, adica nu-mi pot imagina sa astept Craciunul ca sa fie aragazul curat sau sa las grasimea sarita pe dulapuri si hota - sa astepte Pastele cu curatenia aferenta. Si am 2 joburi + copil, si o viata super aglomerata si palpitanta, dar timp sa am curat tot timpul in bucatarie trebuie sa gasesc, e un ritual ca si spalatul pe dinti.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu nu am ca Ira,bucataria in living,dar tot fac curatenie aproape in fiecare zi,asa ca nu fac nimic special de Craciun!
Nu sterg aragazul in fiecare zi,ca am folie de aluminiu pe eldar o schimb de cate ori este nevoie!Pe dulapuri,pereti,alea,alea dau cu spray,las cateva min si dau cu carpa uda!Geamurile le sterg oricum cel putin o data pe luna,perdelele le spal de cate ori este nevoie,la farfurii oale cratiti fac curat mereu...
In dulapuri umblu periodic,acum inainte de Craciun,scot tot ce nu mai port,le spal si le dau de pomana!
Ce fac cam de 4 ori pe an decat,curat rosturile gresiei cu periuta si cu Cif,ca sunt albe si se cam innegresc de la trafic...
In rest,sa miroasa a curat este imperios necesar tot timpul!Pentru mine cel putin!

Ms Musculo se gaseste si la noi Ira!

"La vita e bella"
De mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Salutare! Am inceput si eu cu pasi mici curatenia de Craciun. Cel mai greu pentru mine e sa sortez si sa arunc lucrurile de care nu mai am nevoie. Deocamdata am terminat in chestia asta in baie - prosoape vechi, prosoape de bucatarie vechi, creme, resturi de dus gel sau de cosmeticale, esantioane adunate prin dulapior, etc. Am eu o meteahna.. de exemplu am pastrat pana anul asta o sticluta cu parfum doar in care mai era putin pe fund doar pentru ca a fost un cadou de la sotior in anul in care ne-am logodit. Sau o crema de corp de la Yves Rocher a carei aroma nu-mi placea dar asteptam momentul in care raman in criza de creme si ajung la ea, sau... tot asa. Buuun, deci am facut debarasarea in baie iar sotiorul a frecat rosturile de la faianta asa ca incaperea arata acum ok.
Am mai facut ordine in birou si in debaraua noastra improvizata. In dulapuri e ok de cand am schimbat hainele de vara cu alea de iarna, mai am bucataria, biblioteca, antreul - asta de debarasat. Cat pentru curatenia mare trebuie spalate geamurile, perdelele si as duce si covoarele la spalat dar nu prea mai au unde sa le usuce.

Mamica de spiridus

Avem si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Cumparati si o lumanare mirositoare, daca se poate cu miros de mere, scortisoara, acum de sarbatori...este binevenita. Eu incepeam cu baile si bucataria, balconul si ultimul era holul de intrare. Fiecare are ritualul sau si depinde si de casa in care locuieste.

Spor la curatenie tuturor.

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]

26+ cu ADRIAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eu incep cu dulapurile si locurile unde depozitez fel de fel. In dulapurile cu haine (mai ales ale copiilor) o sortare este intotdeauna binevenita. Apoi, curat covoarele, geamurile , perdelele si tot asa. Baile si bucataria oricum le fac aproape zilnic asa ca pot zice ca le las ultimile, mai ales bucataria unde oricum gatesc bunatati pana in ajunul sarbatorii.
Un alt plan de bataie pentru curatenie : fac cate o camera in fiecare zi . Adica incep intr-o camera cu geamurile si termin cu pusul perdelei proapat spalate. Si a doua zi alta camera. LA fel bucatria si baile raman la urma.
Asa ca spor la treaba indiferent de unde incepeti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

salve,
Probabil ca ati inceput cu toatele curatenia de Craciun, poate ati si terminato .
Din pacate, eu nu ma laud inca , nu am terminat deoarece am facut o gripa de toata frumusetea,cred ca nu am mai avut gripa de 10 ani, da am facuto acum! Ca urmare, mai am cate ceva de facut, sper din toata inima sa termin zilele viitoare! ma bucur insa ca am facut pomul, baietelul meu tot vedea pomii facuti pe unde mergeam, si ma tot intreaba de ce nu il facem si noi, asa ca mia dat ideea si lam facut! Poate nul faceam, dar la mine, cand fac pomul se face destul de dezordine, eu il fac din doi pomi artificiali pe care ii unesc (ca sa fie mai umflat, mai bogat), sin plus, il fac pe hol, pt ca se vede din toata casa aproape!De aceea se face deranj mare !
Asa ca lam facut, si am scapat, doar steaua din varf o punem in Ajun!
cam cu atat ma laud eu, in plus inca nu ma simt prea bine, asa ca va urez SANATATE mai inainte de toate (tarei rau sa fii bolnav!!)spor la treaba si numai bine !

mami ailuI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Eu fac cate o camera pe zi .Vreau sa va zic ca eu sunt cu aspiratorul in mana aproape zilnic dar avand in vedere familia numeroasa si zanateca,se impune an de an cate o curatenie de Craciun si de Pasti asa ca intru in cate o camera si sterg dulapurile peste tot,carti si alte flecustete,spal covorul, dau mobila la o parte sterg geamurile ramele de la tablouri icoane,spal aplica de pe tavan,sterg tocurile de la usi si usa,ghivecele de flori schimb lenjeria de pe pat si spal paturile,la bucatarie si bai frec faianta si gresia,scot oalele din dulapuri si le dau cu Triumph apoi le clatesc si la sfarsit in seara de ajun cand toata casa miroase a curat a cozonaci si a brad ,ma plimb prin fiecare camera si ma bucur de tot ,toti si toate.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Eu mai am o camera si gata. Am dus covoarele la curatatorie am sters dulapurile de praf , geamurile, aspirat, spalat cu dat mobila la o parte. Gata. Nu mi-a luat foarte mult pentru ca incerc sa mentin curatenia . Sper sa se mentina in continuare. Am 2 copii mici care imprastie jucariile in toata casa si din cand in cand mai fac si "curat" in dulapuri. Devine obositor la un moment dat dar trebuie sa stranga dupa ei cineva.
Si eu tot asa am facut- cate o camera pe zi.Spor la treaba.

Mergi la inceput