Cit timp petrecem in familie?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tora97/tora97.jpg)
Voi cit timp pe saptamina petreceti impreuna cu intreaga familie? Dar parinte/copil?
Si cam de faceti in aceste ore?poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Oliv75 spune:
Fiind acasa in concediu de ingrijire copil imi petrec aproape tot timpul cu familia, cu mici exceptii. Am crezut ca o sa ma plictisesc stand acasa dar m-am adaptat usor noii mele conditii; cat despre program... asta e impus de bebe.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mariamunteanu spune:
Familia apropiata fizic de mine o reprezinta sotul si cei 2 copii comuni.
Eu petrec in fiecare seara 2,5 ore pe zi seara (ii culcam la 20,30) si 1/2 de ora dimineata. Sotul meu vine putin mai tarziu, adica petrece vreo 1,5 ore serile. In w/end suntem tot timpul cu ei.
In aceste ore vorbim, ne jucam, povestim, ii implicam in toate activitatile, punem masa, mancam, cantam, dansam. Eu si sotul le facem dush - alt prilej de cantat si de joaca. Piticilor le face mare placere sa fie cu noi, iar noi suntem incantati de ei.
Nu e intotdeauna asa de roz, dar in majoritatea zilelor e asa.
Cu parintii ne vedem rar, asta e oful meu, dar nu le poti avea pe toate.
Maria
sheherezada spune:
quote:
Originally posted by Oliv75
Fiind acasa in concediu de ingrijire copil imi petrec aproape tot timpul cu familia, cu mici exceptii. Am crezut ca o sa ma plictisesc stand acasa dar m-am adaptat usor noii mele conditii; cat despre program... asta e impus de bebe.
Si eu la fel.
Sheherezada si
![](copilas.gif)
Poze
anya spune:
PREA PUTIN!!!!
Daca scad 8 ore de servici+ 2 in trafic + sa zicem 1 cumparaturi/comisioane (nu zilnic) sunt vre-o 11.
Dmineata nu se pune, ca puiul cel mare merge la gradi si pleaca inainte sa se trezeasca cel mic. Sa zicem ca ajung acasa pe la 7-7.30 (inafara de saptamanile cand sunt in tura de seara si ajung la 21.30). Pregatesc masa lor de seara, la 20.00 manaca, dupa care sunt acasa dar nu am timp de joaca, (din pacate) trebuie sa pregatesc ceva comestibil pt cel mic, pe a dua zi, mai pun rufela masina, pregatesc hainutele de gradi pt cel mare...si se face 22.00. Ii "bag" si pe ei la spalat si pe la 22.30 ii parchez in patuturi, dupa care ma ocup de mine (mananc, ma spal...). Sotul nu se mai pune pt ca el lipseste cu zilele, pe motiv de delegatii.
In timpul saptamanii ne jucam printre o cratita si-un ciorapel, dar nu ceva semnificativ. In zilele libere, insa, folosim timpul la maxim. Piscina, calatorii...
Ca sa castigam mai mult timp impreuna am facut su unele artificii. Cand sotul are o delegatie "mai usoara" imi iau si eu cateva zile de concediu, lipim weekend-ul si plecam cu totii. Sunt nopti pe care le dormim in hoteluri diferite, dar suntem impreuna. AAA... si niciodata n-am plecat la distractie fara copii, desi sunt mici: 5 si 2 ani.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
In general ne vedem dupa 8 cand vine el sau dupa 9 cand vin eu!Copii nu avem,in schimb cu parintii ma vad in fiecare saptamana,poate si de 3 ori!La fel cu sor'mea si bunicii!
Ce facem,vorbim,ce am facut,discutam ultimele stiri,facem planuri,ne plimbam,facem treburile casnice,etc,etc!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iuliana_2007/iuliana_2007.jpg)
iuliana_2007 spune:
Cu fetita mea stau non stop,deci imi petrec tot timpul cu ea.Sotul meu este in Weekend acasa si in reste de vedem dupa ce vine de la firma.Vu parintii ma vad foarte rar pt ca sunt departe de mine si nu am ce face.
"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."
ankalaura spune:
Eu am:
- dimineata aproape o ora cu Eliza (o trezesc la 8, la 8 fara un sfert o las la gradi)
- seara cam 4-5 ore pentru ca se culca foarte tarziu (chiar si la 12! - doarme suficient la gradi, iar dimineata se trezeste singura, atata doarme ea)
- in weekend profitam cat putem, pentru ca este complet al nostru.
Sotul meu:
- dimineata nu are nimic pentru ca pleaca mai devreme ca noi
- seara are ceva mai mult: o ia de la gradi la 5 jumate > deci... el are ora lui, sau chiar doua, de seara, restul de 4-5 ore cum ale noastre.
- weekendul la fel.
E ok.... ca ne ferim de delegatii (mai patim cate una pe an, fiecare... dar e suportabil)
In timpul asta - de obicei impartim treburile - daca se joaca ei, eu ma ocup de rufe; daca sotul meu spala vase, noi citim, etc...
Ba chiar ma duc de vreo 2 saptamani la un workshop misto in care sa mai invat despre ceva despre comunicarea cu copiii. Nu de alta, dar uneori, seara, obosita, imi mai scapa cate o reactie aiurea ("Uite ce ai facut! Nu ai fost atenta!" etc....) > incerc sa invat sa ma dezvat de astea
addiana spune:
si eu stau acasa...inca...deci sunt tot timpul cu fetele. sotul in schimb: in unele dimineti o duce pe cea mare la gradinita, cea mica inca mai doarme, iar seara vine chiar si dupa ce le culc
cateodata mai trece pe-acasa in timpul zilei si mai sta cate o ora sau doua. avem sambata si duminica impreuna, dar se mai ivesc si alte treburi si iar ne "imprastiem"!
diana, denisa (06.07.2003) si raisa (05.03.2006)
poze
denisa la bucatarie!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LauraNicole/LauraNicole.jpg)
LauraNicole spune:
Cat de mult timp posibil,cu mici exceptii.
.............................
Oh once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feeling down
Yeah nothing can change what you mean to me
There's alot that I could say but just hold me now
Brian Adams-Heaven