Analize pentru fiere (bila)

Analize pentru fiere (bila) | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Ce analize ar trebui sa imi fac pt a depista neregulile bilei. Eu am facut un ecograf in urma caruia mi-a iesit ca am bila cam lenesa si ca are o forma cam ciudata. Am perioade in care anumite mirosuri imi fac rau, simt o greutate in partea dreapta in zona ficatului/bilei, simt amareala in gura, am limba incarcata, alba. Deci ceva e in neregula si doctroul nu mi-a dat nimik, iau de la mine putere anghirol sau colebil, mai beau ceai hepatobiliar. dar as vrea niste analize si nu stiu ce anume. Ma puteti ajuta?
multumesc!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

imi pare rau dar nu stiu ce analize se recomanda, voiam doar sa-ti spun ca operatia e o alternativa buna.
mie mi-au scos fierea acum 2 luni (laparoscopic) si ma simt excelent, operatia nu e grea si m-am refacut foarte repede, acum pot sa mananc orice si nu mai am dureri. ah, am facut doar echo inainte, nu a fost cazul de alte analize.
multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Eu nu am dureri de fiere doar stari nasoale care nu stiu daca sunt de la ea sau nu. Eu nu mi-as scoate fierea decat daca ar fi super necesar. Sunt speriata pe faza asta pt ca mama a facut metastaze la ficat si din cauza ca nu avea fierea, a fost un motiv. Plus ca mor de frica. oricum merci de raspuns.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Crinutz, imi pare rau pentru mama ta.
nu cred ca are vreo legatura lipsa colecistului si tumora la ficat. am inteles ca dupa extirparea organului, functia lui e preluata de canalul coledoc, asta e "vena" principala prin care fierea se varsa in intestin, bila secretata de ficat se acumuleaza in ea si vine eliberata treptat pentru digestie.
nici eu nu mi-as fi operat in ruptul capului insa am fost obligata pentru ca mi s-a descoperit in interiorul colecistului un polip, din fericire era benign insa sunt posibilitati mari sa devina malign cu timpul. pe vremuri aveam pietre insa am scapat de ele, habar n-am cum, imi dadeau niste dureri si crize crunte saptamanal, asta se intampla acum 10 ani. recent aveam doar niste intepaturi usoare in zona ficatului, fara alte simptome, nici nu banuiam ce ma paste.
nu vreau sa te ingrijorez inutil insa ar fi bine sa cauti, eventual pe net, informatii despre problemele pe care le da o fiere bolnava...io zic ca nu-i de tinut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Si eu am probleme cu fierea si vad ca m-a mostenit si fiica-mea, astfel ca la 9 ani cat are se pune problema sa i-o scoata daca tot asa o s-o tina in varsaturi periodice.Dar eu nu vreau sa aud de operatie!Ei i s-a spus la echografie ca are peretii ingrosati si e marita(deschinezie biliara).Si pe mine m-ar interesa ce alte investigatii se pot face, pe vremuri mamei i s-a facut tubaj dar este extrem de naplacuta operatiunea.
Un tratament naturist pe care l-am urmat si eu o perioada (dar trebuie repetat):ulei de masline,zeama de lamaie,miere(se amesteca in parti egale),cate o lingura dimineata,stat apoi 20 min. pe partea dreapta.O perioada m-am simtit mai bine.Dar eu nu prea ma tin de tratamente...

Tdi,polipul s-a vazut la echo? Te-ai operat in Romania?
Crinutz,niste analize de sange pentru ficat ai facut?
Si nu m-as plange de singuratate,ci as binecuvanta aceasta stare fertila si de-a dreptul implinitoare pentru fiinte ca mine care nu vor luna de pe cer,ci cerul senin si intreg in priveliste.Constanta Buzea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Marilen
Tdi,polipul s-a vazut la echo? Te-ai operat in Romania?

da, s-a vazut perfect la o echo abdominala de rutina, avea 8 mm si cica de la 10 mm in sus deja devine periculos. m-am operat in italia ca aici locuiesc dar l-as fi scos si in bangladesh de frica numai sa scap! sa stii ca si eu am mostenit-o pe maica-mea, ea are si acum probleme cu pietre si "mal". in RO au vrut sa-mi scoata fierea pe la 15 sau 17 ani, nu mai stiu exact, aveam niste crize urate cel putin 1/saptamana. a trecut ca prin miracol dupa ce mi-am scos apendicele, explicatia unui chirurg a fost ca apendicele era probabil mai mare/inflamat si atingea cumva fierea si de aici crizele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

quote:
Initial creeata de Crinutz

Ce analize ar trebui sa imi fac pt a depista neregulile bilei. Eu am facut un ecograf in urma caruia mi-a iesit ca am bila cam lenesa si ca are o forma cam ciudata. Am perioade in care anumite mirosuri imi fac rau, simt o greutate in partea dreapta in zona ficatului/bilei, simt amareala in gura, am limba incarcata, alba. Deci ceva e in neregula si doctroul nu mi-a dat nimik, iau de la mine putere anghirol sau colebil, mai beau ceai hepatobiliar. dar as vrea niste analize si nu stiu ce anume. Ma puteti ajuta?
multumesc!

Poti incepe cu analize banale:
- transaminaze hepatice
- bilirubina totala, cu bilirubina indirecta si directa
- gama glutamat transaminaza( gamma GT )
- fosfataza alcalina
Iar pentru evidentierea bilei( colecistului ) , sa vezi daca ai eventuale pietricele sau namol, poti face o echografie abdominala.

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Crinutz, nu are nici o legatura lipsa colecistului ( bilei ) cu metastazele hepatice. Colecistul este doar un organ care colecteaza sucul biliar , eliberat de ficat, pana ce mancam, atunci elibereaza sucul. Se poate trai foarte bine fara colecist.
Ai gust amar matinal, febra, greturi , varsaturi, dureri in partea dreapta a abdomenului , imediat sub coaste, dureri ce migreaza in spate sau in umarul drept???

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Am gust amar dar nu vars niciodata (ca mi-e frica sa vomit), simt uneori o greutate in zona bilei dar nu am crize, nu doare si nu pot sa mananc, mi-e sila de orice mancare. Acum mi-am revenit dar am facut analize printre care vreo 3 pt fiere ceva cu gama nu stiu cum, am facut si transaminazele si electroforeza. Sa vedem acum ce iese, astept rezultatele si va spun.
Stiu ca mama nu a facut metastaze din cauza ca nu avea bila dar a contribuit destul de mult pt ca ficatul ei a preluat toate functiile si era probabil si obosit sa lupte. Asta ne spuneau si medicii. Ma rog, sper sa nu ajung niciodata la operatie.
multumesc pt sfaturi!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Crinutz

Am gust amar dar nu vars niciodata (ca mi-e frica sa vomit), simt uneori o greutate in zona bilei dar nu am crize, nu doare si nu pot sa mananc, mi-e sila de orice mancare. Acum mi-am revenit dar am facut analize printre care vreo 3 pt fiere ceva cu gama nu stiu cum, am facut si transaminazele si electroforeza. Sa vedem acum ce iese, astept rezultatele si va spun.
Stiu ca mama nu a facut metastaze din cauza ca nu avea bila dar a contribuit destul de mult pt ca ficatul ei a preluat toate functiile si era probabil si obosit sa lupte. Asta ne spuneau si medicii. Ma rog, sper sa nu ajung niciodata la operatie.
multumesc pt sfaturi!

Crinutz, multa sanatate!!!
Analiza este GGT ( gama glutamat -transpeptidaza).

Cristina

Mergi la inceput