Sezatoarea canadiana (71)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Va poftesc la noul capitol 72!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Fetelor, ma scuzati ca raspund asa de tirziu, dar eu joia sint "ziliera" adica muncesc zi- lumina. Deja sint cam pe 3 carari, dar incerc sa va raspund coerent.
Pitilache, ma intrebai de suptul degetului. Problema este ca palatul (cerul gurii) devine mai "adinc", deformat de degetel, dintii din fata se imping inainte si, cu timpul arcada ia forma literei "V" (chiar asa se cheama in termeni de specialitate (Arcade en V). Si atunci, copilul va avea nevoi de tratament ortho, largirea palatului (pentru readucerea arcadei in forma de "U"). Metode de sto[are exista, in cazuri grave un orthodontist poate fabrica un aparat care se pune pe dintii de sus, cu niste bride pe palat, degetelul se loveste de bridele acelea si copilul inceteaza sa-si suga degetul. Sincer acuma, cred ca depinde de la copil la copil, gradul de deformare a arcadei depinde de densitatea osoasa, de cite minute petrece sugindu-si degetul/zi, etc. Supravegheaz-o, atrage-i atentia spre altceva ziua, ca stiu ca noaptea nu poti. Sa nu uit, in cazurile grave, incisivii superiori sint asa de avansati ca (virgula) copilul nici nu isi mai poate inchide gurita cum trebuie (insuficienta labiala) si apar alte probleme, cum ar fi gingivita data de respiratia pe gura, etc.
Nelia, problama gingiei tale, dupa cum descrii e combinata, e probabil o gingivita de sarcina combinata cu o gingivita iritativa data de lucrari defectuoase(exista cuvintul asta in romaneste?).
Ca o solutie "maison" ti-as propune un amestec de peroxid 3% (diluat 1 parte peroxid + 2 parti apa) cu bicarbonat de sodiu. Deci bicarbonatul, care-i o pudra, il "uzi" cu lichidul de mai sus(peroxid+apa)astfel incit sa rezulte o chestie ca nisipul ud. Asa, acum, cumperi de la farmacie niste "brossettes interdentaires" (care arata ca niste braduti minusculi, de curatat intre dinti) si pui un pic de amestec pe broseta, apoi incerci sa intri intre dinti, usor sub gingie, fara sa fortezi,unde intra bine,unde nu- nu. Nu forta, nu trebuie sa-ti faci praf gingia. Va singera poate, nu-ti face griji , repeta asta seara de seara, timp de max 2 saptamini si sper sa vezi o ameliorare. Un lucru minunat este WATERPIK, aparatul de care spuneam, arata ca o perie de dinti electrica, numai ca in loc de cap de perie are un "cioc" din care iese apa sub presiune. Adica in rezervorul lui pui tu ce vrei (eu pun apa si un pic de peroxid)si poti dirija jetul intre dinti, usor sub-gingival, iarasi ai grija, nu forta, daca simti ca-i prea puternic.
Cineva ma intreba ce folosesc copiii mei ca periute. Pai am o perie electrica , orice marca, nu fac reclame aici, dar cumparati ce-i mai bun. Cele ieftine atunci cind apesi putin pe dinte se oprescdin rotatie, nu sint bune. Atentie la capetele periei, folositi "ultrasoft".
Cred ca tot tu Nelia, intrebai de apa de gura,eu nu sint pentru. Contin mult alcool, Listerine, de exemplu contine 35% alcool, iar copiii nu stiu sa scuipe tot. Apa de gura pe care o gasiti in farmacie pe tablete are un rol "cosmetic", sa-ti miroasa gura "fresh". Baza igienei este ata dentara si brosajul in ordinea asta.
Ira, eu in locul tau n-as incepe nici o lucrare pina n-as avea cel putin doua pareri. Ca de-aia ii zice "second opinion". Mai ales cind e vorba de o caruta de bani...
Va pup pe toate, ma duc sa ma culc ca numa' dinti vad in fata ochilor
Miine-s libera asa ca am mai mult timp liber.
Ana astept PM.
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by mikiion

mQQmciudata treaba cu visa. La mama a fost asa de simplu....E prima oara cand face cerere si a trimis prin dhl si a primit-o in 2 saptamani( de fapt mai putin) acasa. Ea nu a vazut gardul ambasadei.

Am auzit( dar asta e gura lumii) ca e in functie de varsta chestia cu medicalele. Nu inteleg de ce, ca oricum ei nu platesc nimic daca te imbolnavesti!!!!!

Mihaela

Confirm eu legat de vizita medicala. Dupa 65 de ani se cere vizita medicala obligatorie pt a obtine viza. Ai mei au venit amandoi aici in augut. Tata (66) a trebuit sa faca medicalul, mama (61) a fost scutita. Dar mamei o sa-i prelungesc sederea dupa 6 luni, asa ca oricum va trebui sa-i fac si ei medicalele aici.

Biata femeie n-a stiut ca trebuie sa lase pasaportul acolo... trebuie sa se reintoarca acolo si sa-l depuna din nou. Si pt ca a platit odata taxa, nu mai vad de ce ar mai trebui s-o plateasca din nou.
Iar formularul pt medicale ti-l dau astia de la ambasada (deci clar trebuie sa se reintoarca la ambasada, mama ta), numai ei sunt delegati sa inmaneze un astfel de formular.

Eu in locul tau as suna totusi la ambasada si as vorbi cu ei si le-as explica situatia mamei tale. Avand in vedere ca deja e patzita cu un drum de pomana in Buc. (mai ales ca sta asa de departe), mai bine sa stii la ce trebuie sa se astepte daca mai merge odata acolo, care-s pasii de urmat in continuare in cazul ei... Si la sfarsit poti sa-i iei un pic si de ciuf, daca vrei...

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput