Sezatoarea canadiana (71)
Raspunsuri - Pagina 16
pitilache spune:
Da, Oana, ai dreptate, ata este esentiala, mai importanta poate decat periajul. Si am aflat de sotul meu, care s-a apucat de studii in domeniu, si cum trebuie periati dintii (nu frecati lateral cum eram obisnuita, ci doar cu o miscare sus-jos, incepand sub gingie, la baza dintelui) si ce fel de periuta trebuie (soft). Si la dentistul nostru este tot cu radiografie direct pe calculator, fara film, dar oricum s-au purtat super dragut cu Seba. Noi pe langa detatrajul aferent i-am "sigilat" (se aplica un scellant) maselele din spate unde se periaza mai greu.
columbiana spune:
Oanagabriela, mersi frumos!
Unde are stomatologul Antoniei cabinetul^; eu si sotul meu suntem multumiti de stomatologa noastra (are cabinetul la 3 minute de noi), dar daca si la rv-ul urmator voi mai avea un circ cu Tudor, e clar ca trebuie sa ne reorientam spre alta clinica, pina nu-i tirziu pentru copil.
Ana
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Podeanu spune:
Nu stiu ce sa zic cu dintii... e adevarat ca noi , copii fiind, nu ne curatam nici dintii si nici nu ne spalam dupa fiecare masa, poate si de aia avem asa probleme in gura... dar cunosc la tzara oameni saraci care nu s-au spalat niciodata cu pasta, doar cu sare, au mincat carutza de mere si nu au nici o carie in gura.
Copiii mei maninca dulciuri (multe, as putea zice-daca nu ii urmaresc) se spala in fiecare seara si nu au avut nici o carie in gura pina acum. Deci nu ne mostenesc pe noi parintii cu gura in pioneze.
Ultima achizitie a noastra a fost acum noua periuta de dinti de-i face reclama la TV Oral B, cu minuterie, cu vreo 4 viteze-puteri. E facuta in Europa si cica ar fi ultima aparitie pe acolo. Dar si pretul a fost pe masura. Trebuie sa ne pastram insa investitia nu?
Roxana, merci mult de site, am sa iau mostra de culoare sa ma joc un pic acolo. sa stii ca asta am avut si eu in cap (adica si peretele cu oglinda) dar cred ca daca ii mai zic de un perete (dupa ce de abia l-am convins de unul -si inca nu i-am spus ca trebuie dat si cu o baza inainte)baga divortz sigur.
Azi am gasit un material frumos la Fabricvile, am venit cu o bucata mica la BM si tipa de acolo a zis ca merge la fix. Insa daca tot iau material ,ma gindeam sa-mi fac si o cuvertura, si o perna.
Draperiile sunt maro inchis cu bej deschis.
Oricum merci de idei si ajutor, o sa va arat ce a iesit dupa.
Ce ziceti, tragem o intilnire inainte de Craciun? Oanagabriela, crezi ca am mai putea inchiria sala de la biserica? Hai sa strigam prezent sa ne numaram...
Maru, ai primit emailul meu ??/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
nelia spune:
Sint acasa, nu am nascut!![]()
Prezent pentru intilnire, ca sper ca pina atunci sint iesita din spital si bebelusul va avea macar vreo doua saptamini!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 15 zile!
oanagabriela spune:
Despre intilnire: nu as prea mai apela la parintele Vasiliu, ca noi nu prea am mai fost la biserica anul acesta si ne-a cam certat
...M-am tot gindit la alta alternativa, dar inca nu mi-a venit nici o idee...Poate mai sint si alte propuneri...V-am spus ca am fost la ziua unui copil la un salon de popice pe Jean Talon Est. Au avut o sala separata in care au mincat si 2 piste de popice unde copiii s-au distrat f.bine. Poate asta ar fii o solutie.
Ana,
Uite coordonatele dentistului, trateaza si copii si adulti. Dar pentru voi parca este cam departe...Este un dentist tinar si are toate aparatura super moderna. Eu l-am gasit tot cautind un cabinet care face tratamente cu laser (pentru Antonia).
Patrick Casey
4695 Sherbrooke West
Westmount, H3Z 1G2
Tel: 514 937 6558
L-am intrebat pe dentist de sigilarea maselelor, dar de fiecare data mi-a spus ca nu este inca nevoie. O prietena de-a mea a insistat si pina la urma i-a facut fetitei ei. Acum nu prea stiu ce sa fac.
Am vazut la niste prieteni o "masinarie" de curatat dintii cu jet de apa. Oare o fi mai buna ca periuta clasica? Stie cineva?
columbiana spune:
Oana, mersi frumos!!!!!
sa vad ce voi reusi sa negociez cu prislea...dupa vaccin.
Ana
nelia spune:
Si eu am intrebat acum vreo sase luni despre aceast sigilare, ca citisem pe net despre ea, dar mi-a spus ca in nici un caz nu e nevoie pentru dintii de lapte. Dar a insistat sa bag ata in special intre masele, pentru ca acolo periajul e mai dificil. Banuiesc ca si Roxana a facut la maselele defintive, ca pustiul ei e mai mare, dar nu stiu exact citi ani are. Nu!?! Ca ma duc glont si mai intreb inca o data.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 15 zile!
simi spune:
Oana, masinaria cu apa se numeste Waterpik si nu inlocuieste brosajul, sub nici o forma. Este un adjuvant, este foarte bun atunci cind ai punti, proteze pe implant, etc. Fiul meu il foloseste ca-i lenes si n-are chef de floss seara cu toate ca-l bat la cap, iti imaginezi.
Si, altceva, recomand sealant (sau sigilare, cum ziceti voi) la dintii permanenti (molari, premolari)de cum apar. Atentie mare insa, sigiliul/ sealant pus pe un dinte care are un debut de carie (ceva invizibil cu ochiul liber), e crima curata, acolo se va dezvolta o carie in citiva ani, cu siguranta.(bacteriile care cauzeaza caria dentara sint anaerobe, asa ca, taindu-le oxigenul le asiguram conditii de crestere minunate
).
Cereti inainte de a face sealant o verificare a dintelui respectiv (masea) cu un aparat ce se cheama Diagnodent, arata ca un stilou, se pune pe dintele uscat si-ti arata daca acolo incepe o carie sau nu.
Eu le-am pus sealant la copiii mei, sint cu totul pentru,dar trebuie avut in vedere ce v-am zis mai sus.
Eu fac parte dintre norocoasele fara probleme, toata lumea ma intreaba daca am avut tratament de ortho (braces)sau albire a dintilor. Nope, unii sint mai norocosi, sper ca si copiii sa-mi semene,se pare ca da, n-au avut nici o carie in vietile lor, pina acum.
Va urez multa sanatate dentara tuturor si daca pot sa va ajut cu raspunsuri in acest domeniu o fac cu placere, asta mi-e meseria!
nelia spune:
Simi, deci mi-a raspuns corect doctorul in legatura cu sigilarea la dintii defintivi, si nu acum. Voi tine cont de sfatul tau cind ii vor iesi Agatei toti dintii definitivi, acum are doar doi, jos. Copiii tai citi ani au? Daca mai ai sfaturi pentru danturi de sase ani si jumatate si doi ani si jumatate, le primesc cu mare placere. Sint stresata rau de igiena danturii lor, nu as vrea sa treaca prin ce am trecut eu si nici sotul, desi el nu a avut pina de curind mari probleme. Daca nu te deranjeaza, te-as mai intreba pe privat despre anumite lucruri legate de dantura, in special a sotului, a carui probleme sint relativ noi.
columbiana spune:
Simi, cum sa nu avem intrebari, uite eu sunt prima
: unde lucrezi tu (am inteles ca in vestul insulei)cum se fac radiografiile, cu film obisnuit sau computer; intreb pentru fiul meu, care are sapte ani,
mersi,
Ana