Sezatoarea canadiana (71)
Raspunsuri - Pagina 15
maru spune:
quote:
Originally posted by Iraquote:
Originally posted by maru dr mi-a cerut pentru implanturi 3 mii de bucata
si cu banii in rate.
Estie! Vorbesti serios ?
Acuma tocmai ce ma taie un feeling ...ca stiu ce o sa vrea Sofia sa devina cand o fi mare!
Sotie de dentist, ofcourz.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Da, draga, of corze, si cumnata mea a facut o operatie la el, 6500, si la fel i-a propus diverse modalitati de plata
Doamne'ajuta!
POZE
nelia spune:
Danaaa, ai patul pe care l-am fi vrut noi, dar era prea scump pentru buzunarele noastre de acum!
Monica, am vazut pozele, esti superba! Sarcina usoara in continuare si nastere la fel! Cind ai termenul? Cu pozele puse de tine si de Carmen, eu nici nu mai indraznesc sa pun, ca arat ca naiba pe linga voi... si sincera sa fiu nu m-am deformat prea tare de la sarcina, asa-s de la natura! O sa pun si eu, dar sa mai uite fetele de ale voastre...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 15 zile!
Ira spune:
Eu m-am decis, gata, mi-am facut programare, pana la sfarsitul anului imi fac lucrarea completa, pe 21 decembrie o sa am ultimul rendez-vous si dupa aia o sa am iar dintisorii mei sanatosi. La naiba cu banii, ce dumnezeu, ca doar o viata am, si cand e vorba de sanatate nu fac rabat.
Noroc ca suntem tineri si avem forta si energie sa muncim. Voiam sa-mi cumpar aragaz si frigider noi de sarbatori, dar o sa mai astepte astea un pic.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
maru spune:
Podeanu, ai incercat la Bouclair? au toate nebuniile de culori, de perne, pe draperii, pe mine ma zapaceste de cap, si vorba ta, nu plec cu mana goala la fiecare vizita
Doamne'ajuta!
POZE
pitilache spune:
Ira buna treaba cu nevasta de dentist!
Multa bafta iti doresc la inceperea lucrarilor tale si mai ales la concerte! Vreunul prin west island?
Matgravidut foarte frumoase si pozele tale. Cat mai ai pana la marea intalnire?
Nelia cum te simti? Ceva semne? Fetele sau nascut la termen? Hai ca mai ai un pic, bucura-te de linistea asta!
nelia spune:
Pitilache, nu, nici un semn! Pe Agata am nascut-o cu 5 zile inainte de termenul dat, iar pe Tudora cu o zi... Acum plec la medic, pentru consultul saptaminal, dar nu e nici o schimbare, asa ca eu cred ca ma intorc tot 2 in 1. Dar mai stii...
Ira, bravo pentru hotarire! Si eu sint de aceeasi parere, sanatatea este inainte de orice! Tin pumnii sa mearga totul snur si sa nu te dezamageasca si medicul asta, ca sa stii ca uscaturi gasesti si aici.
Capitolul dantura si la noi e tragic! Si eu trebuie sa ma apuc de dinti peste vreo doi ani, adica atunci cind se presupune ca voi fi terminat definitiv cu sarcinile si cu alaptatul. Eu am avut noroc de o dentista super in Romania, si sotul meu si-a facut tot la ea asta toamna, pentru ca nu avem nici un fel de asigurare si la preturile cerute era imposibil sa faca ceva aici. La mine sint lucrate foarte bine canalele si pusi pivoti, la radiografia facuta aici a fost laudata doctorita din Romania pentru munca facuta, lucrarea e buna, singura problema este ca, neavind atunci bani suficienti, ca i-am facut inainte de a pleca, materialele folosite nu sint nici portelan, nici metal din ala bun pentru pivoti. Plus ca de la sarcina am facut o gingivita foarte urita si de data asta pare mai mult decit una de sarcina, cum a fost la fete, cred ca va necesita un tratament mai profund. Deci ar trebui sa schimb tot ce am cu materiale mai bune si de ultima ora, ca sa mai tina cit mai mult, plus eventualele probleme care vor aparea pina atunci mai ales cauzate de ultimele doua sarcini si alaptaturi... la care mai adaug si tratamentul adecvat gingiilor... ce mai, o placere! Ma voi duce in Romania doar daca doctorita respectiva va mai fi in tara, ca avea de gind sa emigreze in Australia. Am mai vazut aici o varianta de a indrepta dintii care nu necesita suport din acela de metal, ci ceva transparent de plastic, care nici nu se observa si care indreapta dintii la orice virsta - cei de jos sint buni la mine, dar sint strimbi, ca in rest sint pusi sau lucrati toti de doctorii din Romania si cam din aceleasi motive ca la tine... Numai ultima a fost cea care a lucrat exceptional, restul si-au batut joc pur si simplu.
Deci, cind va fi sa fie, va trebui sa bag o avere in gura mea, mai are si Octav cite ceva de facut... adio casa! De fapt, nici nu ma gindesc la asa ceva pina nu ne punem sanatatea la punct, mai ales eu, care de 7 ani tot nasc si alaptez.
Cu fetele stam bine deocamdata si sper sa stam si in continuare, dar igiena gurii lor e unul din lucrurile cele mai importante pentru mine tocmai pentru ca stiu ce inseamna o dantura cu probleme. Le frec ca pe cai... asa zice sotul! Folosesc ata dentara la fiecare periaj si ce e mai bun pentru spalat, recomandat de stomatologii la care merg cu ele. Si controale periodice, cu radiografie dentara, curatat si dat cu fluor pe dinti, nu maninca dulce daca stiu ca nu am posibilitatea sa le spal imediat pe dinti... poate ca sint exagerata si sigur sint, dar eu cred ca daca si ai nostri faceau la fel cu noi, nu ajungeam acum in situatia asta cu dantura.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 15 zile!
columbiana spune:
Nelia, ce fluor le dai pe dinti (ma gindesc si la Tudor, desi la cita pasta de dinti maninca, ca nu reusesc sa-l invat sa scuipe, nu cred ca mai e cazul).
Ana
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
nelia spune:
Le-am dat fluorul recomandat de mici pina la un an, Agatei i-am dat chiar mai mult de un an, dar apoi au aparut controversele legate de el si atunci Tudorei i-am dat numai pina la un an. Dar de la doi ani, cind au avut dantura toata in gurita, merg periodic la dentist, la fiecare 6 luni, le curata dintii si ii da cu fluor (e ca o spuma alba pe care o aplica pe dintii curatati si nu are voia sa maninca jumatate de ora). Pata de dinti a fost din cea fara fluor pina la 3 ani, Tudora inca mai are fara fluor sau cu concentratie mica, pentru ca e toxicm, desi bun in prevenirea cariilor. De la 4 ani, Agatei ii fac la fiecare 6 luni cite o radiografie ca sa vad daca totul e in regula si pe dedesupt si cu dintii defintivi - pina atunci nu a putut sa-i faca pentru ca avea gurita prea mica si vomita cind incerca sa-i puna dispozitivul respectiv.
columbiana spune:
mersi frumos! intrebam pentru ca l-am dus prima data la stomatolog anul trecut, si n-am ajuns la capitolul radiografii din cauza istericalelor lui( nu sunt foarte surprinsa, pentru ca mie si acum stomatologa mea imi face radiografille pe filme pentru copii, altfel vomit), asa ca eu ma consult cu medicul in absenta copilului, si vom incerca curind alta vizita, dar nu vreau nici sa-l mai traumatizez cu medicii, mai ales ca a fost si operatia de hernie, urmeaza si un vaccin in decembrie, si deja cind mergem pe Decarie incepe sa plinga stiind drumul spre St.Justine;; au mai fost controalele periodice de la scoala (sumare), toate cu rezultate bune, si ma uit eu mereu dupa carii prin gura lui, si insist cu periajul si curatatul; asta e...
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
oanagabriela spune:
Ana Stroe,
La dentistul unde merg eu cu Antonia radiografiile sint pe calculator, deci nu mai lucreaza cu filme. Am vazut ca si dentista noastra de adulti si-a cumparat un aparat similar. Din ceea ce ma inteles si eu, ata dentara este f.importanta, chiar la copii. Desi nu maninca dulciuri si se spala pe dinti, Antonia a facut 2 carii microscopice intre doua masele (care sint f.apropiate si doar cu periuta nu se curatau corect). Dupa ce i-au fost tratate cariile (cu laser, o adevarata minune, fara anestezie, fara durere, fara freza...), folosesc ata dentara in fiecare zii si speram sa nu mai faca si altele. Si eu si sotul avem o dantura mizerabila, mostenire din "anii lumina", in Canada am pus-o la punct atit cit s-a mai putut (am avut noroc de asigurarea privata de la servici, ca nu prea ne-a costat mare lucru), dar intr-o zii vom ajunge si noi la implanturi ...
Eu am 2 cutii de Zymaflor de dat cadou (pentru un tratament de un an), cine vrea sa-mi scrie un PM. Le-am luat din Romania anul trecut dar pe urma m-am razgindit si nu i-am dat Antoniei (mi s-a parut cam mare la 6 ani ).