Sezatoarea canadiana (71)
Raspunsuri - Pagina 11
lorelaim spune:
Intru in graba mare - cat Gabisor doarme un picutz - ca a venit franta de la gradi :-) La ei la gradi e epidemie de SCARLATINA! In grupa ei din 12 au fost prezentzi 3 (cu ea inclusiv). Daca puiutzii vostri au avut scarlatina - va rog frumos putetzi sa-mi datzi cateva sfaturi si mie? (intre timp am inceput sa ma documentez pe I-net - baremi sa stiu ce-i aia scarlatina!)
Ica - multa sanatate Christinutzei ! Cum se mai simte? O mai doare burtica?
Ktrinel - multa sanatate Juliei ! E bine ca ai un copilas asa de robust - chiar cu febra sa fie activa si vioaie :-)
Ana - imi pare rau ca nu merge job-ul :-( multa bafta sa gasesti ceva bun!
Laura - sa-tzi dea Dumnezeu sanatate si putere sa faci naveta fara sa te obosesti din cale-afara! Ai mare-mare noroc cu mamica ta :-) Tzuck pt David si Ioana - care cred ca sunt superrasfatzatzi de buni :-)
Nelia & Carmen77 (am vazut pozele - f fain aratzi!) - sarcina usoara in continuare va doresc!
Denisa - suntetzi tare faini totzi 4! tzuck dulce pe Alex si Emma !
Doina - si noi asteptam Craciunul! In weekend am avut un picutz de zapada si Gabisor vrea deja sa scoatem pomul sa-l impodobim :-) La gradi azi d-nele educatoare le-au luat pe cele trei micutze (Gabisor si colegutzele de grupa Laura - 2ani si Melina - 1an) si au mers sa cumpere pom si podoabe. Ce mai fac Cristi si Roxana?
Diana - multa sanantate lui Victor! imi pare rau - nu mai stiu cum e cu obtz cetatzeniei ro pt bb - noi am facut aceasta operatziune acum 3 ani la Ottawa.
Ira - vezi ca Sophie e o fetitza cuminte! Am citit undeva ca la varsta mica ei nu prea au notziunea clara ce e a "fura" (nu fac diferentza intre a fura si a lua pt ca am "nevoie"/mi-a poftit/mi-a placut) si nici a "mintzi" (fetitzele in special au o imaginatzie f bogata! si povestesc cate in luna si stele... multe dintre "perle" neffind tocmai... reale...)
No va tzuck , multa-multa sanatate va doresc! Am fugit sa ma documentez ref la SCARLATINA!
Lorelai
Albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
oanagabriela spune:
Lorelaim,
Citiva de la Montreal...Ce face Lucian, a ajuns cu bine?
Pentru Gabisor, sper sa nu ajungeti la scarlatina, dar de bolile copilariei nu prea putem sa-i ferim...Eu am avut scarlatina cind aveam 7 ani, dar a fost o forma mai usoara (fara pete...). Am lipsit cam o luna (sau mai mult, nu mai tin minte exact) de la scoala, deci pe mine nu prea m-a deranjat, as zice dimpotriva .
Carmen77,
Tare frumoase pozele. In avans, nastere usoara si un bebe sanatos
maru spune:
Buna, fetelor, dragelor,
n-am mai scris demult, dar de citit citesc zilnic
nasteri usoare la gravidutze
sanatate la copilasii bolnavi
in rest urari de bine la toate fetele, frumoasele
noi, abia am asteptat we si gata a zburat
si nu am reusit sa fac nimic din ce ne-am propus
compania unde lucreaza sosul a dat petrecere de Craciun pentru copii si a trebuit sa mergem. Lui andrei i-a fost rusine sa se suie in bratele mosului, care mos eramai scund decat Andrei. abia l-am convins, si cand s-a asezat stea cu precautie sa nu schilogeasca mosul, si mosul i-a zis sa se aseze confortabil, da de...nu stia ce am la usa
poza a iesit tare frumoasa, plodul incantat de cadoul primit, eu de ananasul ciugulit la bufet iar sosul...el a ramas cu porecla de elf, ca s-a oferit sa fie voluntar, si astia l-au pus ajutor de Santa, la imparit cadourile pentru fetite! o fi asta vreun semn?
in rest o fuga si o spenduiala la Staples, ma ucid hartiile, corespondenta, peste tot am plicuri, asa ca am cautat un sistem ceva de indosariere, am gasit ceva pe rotile, ne-a placut si apoii ghici ce am facut toata duminica?
vreau job permanent pentru ca vreau CASA
morr, imi place ce fac aici, da ma ucide ca e numai contract
poate s-o hotari astia in vreun fel
si eu sunt de vina ca n-am mai aplicat asa cu spor, ca parca nu ma trage ata deloc, asa am facut de cand am inceput lucrul aici, si tot mereu s-a prelungit, da acu vreau permanent, vreaaaaaaaaaaau
revin cu urarile de bine la toata lumea
Doamne'ajuta!
POZE
Simonna spune:
Dana, ura pentru gemeni! Bravo lor!
Asta a fost primul an in care am avut prieteni cu copii ce dadeau la secondaire, fo' 6, toti au intrat! Sa mor daca nu incep sa am emotii, ca acu' era Atomix in maternelle si-ai tai intr-a treia si uite, acu' dau admiteri...
M-a traznit chiar acum: astia fac concursuri de miss in prima clasa de liceu? Ca-n scoala lu' fii-ta nu mai tre' sa-l faca, e evident cine-l cistiga :) (era sa scriu gagneaza :)) )
Si yes! mi-am cumparat perne de sezon, oameni de zapada in forma de steluta, cu fularel sau caciulita...
Carmen, tu cum arati, draga mea, cind nu esti gravida?????!!!! Ca m-am uitat si eu la poze si nu-mi revin... nici macar nu-i cinstit sa arate unele asa si altele... altfel! :)
Ana, am intrebat simbata, inca nu stiu cind sint inscrierile, da' nu te-am uitat. Sa stai linistita, pt. membri se fac asa zisele pre-inscrieri, practic te trag ei de mineca sa-ti aminteasca sa platesti, ceea ce o sa ma declanseze pe mine si te sun. Inca lucreaza acela simbetele? ca am ramas in urma cu-o cafea pe-o terasa "chofata" :)
Hai sa va zic de accente:
Metoda care a functionat in cazul meu ca sa incep sa le aud pe bune: sa trebuiasca sa le explic altora. Ca de exemplu unui plod in clasa intiia, pe urma a doua, acu' a treia...
Ce-i sigur, cind il pronunti pe e cu accent grav, ti se duc colturile gurii spre urechi. Noi avem o poezie pe care lucram din clasa 1-a cind a invatat mere si pere (ca n-am accente, na!, da' nu vorbesc de fructe :) ) si pe care-o ajustam din mers:
Mon pere et ma tres chere mere avec mon grand-pere et ma grande-mere sont tous en collere, a cause de mon frere... etc etc etc... Recte cuvintele cu e cu accent grav... Dupa ce pronunti poezia asta macar o data pe zi, o data per dictare, incepi, jur!, sa auzi accentul grav!
Da', a-propos de acentul grav :), se poate sa-l auzi da' sa nu-l vezi!!! Ca la cuvintele care se termina in consoana dubla, genul girouette, desi accentul grav se aude, nu se si scrie, tocmai din cauza consoanei duble.
Pe de alta parte, lingvistii din Franta, mama lu' limba franceza, au hotarit ca, de acum inainte, girouette si fratii ei, care se scriau in consoana dubla, nu se mai scriu cu consoana dubla ci cu o singura consoana, aceasta fiind precedata de e cu accent grav.
Si pe de alta-alta parte, lingvistii din Quebec n-au hotarit nimic, profii asteapta ministerul sa le spuna cu citi de t se scrie girouette, ca apoi sa-i puna - sau nu! - accentul grav!
Mai vreti? Ca sint toba de carte, am ajuns in clasa a treia cu rezultate remarcabile!!!
Bisoux, pis a tantot! (cu accent circomflex, na!)
Simonna
Ina869 spune:
Felicitari pentru reusite, nasteri usoare celor doua gravi, sanatate piticilor bolnaviori.
Si Ira si tie o fiindca esti departe de Sofelul' si cred ca ti-e greu.
Fetelor, in urma cu cca o suta de ani v-am rugat sa ma indrumati catre un designer, ceva.. eh, dupa aceea am fost foarte prinsa si nu am mai verificat daca mi-a raspuns cineva si acum, cautind in urma, am vazut ca ati fost super dragute asa ca imi fac mea culpa + ca nu am fost pe faza in acel moment si-mi cer scuzele de rigoare!
Cu locuinta noastra actuala, povestea este cam asa; am cumparat-o la inceputul lui 2005 fiindca am vazut potentialul din ea; spatiu de joaca in spate, garaj dublu, bucatarie separata ( cu vedere inspre gradina, superb-superb) , foarte retras si linistit ( stam intr-un court) si la numai cinci minute de inima orasului. In plus, ne-a placut foarte mult cum este distribuita, sus: trei dormitoare si o baie, la parter: living, dining room si bucataria, la mezanin family room , o camera a musafirilor, o baie si laundry si apoi subsolul. Casa a fost foarte neingrijita , culorile erau prea tipatoare pentru gustul nostru ,asa ca am luat-o la spart si modificat, de la fiecare priza, surubel si firicel pina la tavane pe care le-am antifonat, geamuri schimbate, gresie scoasa si pusa alta culoare,la baia de sus scos cada, WC-ul, chiuveta si inlocuit cu altele noi, toate usile dormitoarelor si ale sifonierelor inlocuite, inlocuit sus covoarele, pus jos parchet,in fine, multe.
Acum mai avem de finalizat baia de linga family room ( am mutat laundry jos la subsol si am facut o baie mai mare cu jacuzzi) dar cum sotul meu pleaca dimineata si vine seara, habar nu am cind o sa fie gata. Intre intrarea de la garaj si bucatarie ( unde avem un hol) a spart podeaua si a facut niste scari care sa-i permita accesul direct in subsol, acolo vream sa facem un bar, sa puneam o baie, si sa fie office-ul nostru.
Asa ca in toata goana asta a demolatului-reparatului, numai de decorat nu am mai avut timp, dar acum, fiindca vine iarna si o sa hibernez mai mult, tare mi-ar placea sa fac niste schimbari.
Pun un link cu o parte din descrierile de mai sus, sint poze din 2005 si intre timp am mai facut modificafri pe ici , pe colo, dar asa, sa aveti o idee : http://home-and-garden.webshots.com/album/554627390eyRDtI
Si ca sa va reimprospatez memoria:
Simonna:
quote:
Ina, esti in Mtl? Daca da, cum spuneam si alta data, o ai pe Roxana, Pitilache a noastra, nu-ti trebuie sa umbli mai mult! (Rox, sa nu ma certi, ok?! Cine vrei sa-ti face reclama daca nu cineva care a vazut ce poti sa faci?)
Simonna, sint in Ontario.
Laurajr
quote:
Ina, daca vrei un decorator, e Pitilache ...si a mai dat Ira o sugestie, un decorator platit parca cu 50 cad de la Benjamin Moore...succes la decoratiuni!
Laura, multumesc! si drum cit mai usor catre job si inapoi!
Pitilache
quote:
Ina daca ai nevoie de ajutor in domeniul design-ului, da-mi detalii pe pm.
Pitilache ,
mii de scuze si plecaciuni! te rog sa-mi spui daca oferta ta mai este de valabila.
o seara placuta tuturor!
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
pitilache spune:
Da, Ina, oferta ramane valabila. Pana la urma nu am inteles unde esti localizata? O sa intru sa ma uit pe poze.
Numai bine la toata lumea,
Roxana
Ina869 spune:
Roxana ti-am trimis PM.
Multumiri multee!
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
Podeanu spune:
Buna seara,eu am uitat ce vroiam sa scriu....
Carmen 77 f frumoase pozele si tu arati traznet si asa gravida, adica mai bine decit unele care nu suntem gravide. Iti urez ca baietelul sa aiba ochii aia frumosi ai sotului tau.
As fi avut si eu nevoie de un designer...dupa ce s-a chinuit sotul sa vopseasca, mi-a venit si mobile, camera noastra imi pare trista si rece. (vopseaua e un gri perla si mobila maro f inchis). Asa ca acum mi-a venit de un perete portocaliu, na! Am fugit la Benjamin Moore si tipa de acolo mi-a zis ca ar merge dar imi mai trebuie ceva accesorii, perne (asta mi se trage de la tine Simonna), vaze, coverturi si alte alea...si apoi ma intorc sa cumpar vopseaua. Al meu sot s-a infuriat, saracul,si acum ma dau bine pe linga el sa-mi faca peretele meu portocaliu. Roxana, poate trag citeva poze si-mi dai si tu vreo idee..Nu de alta dar daca n-o da bine peretele ala, el s-a jurat ca nu mai pune mina pe vopsea.
Asta e, acum fug la yoga.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
columbiana spune:
Simonna,
mai lucreaza, fir'ar de viata, in schimb a fost liber azi, constructorii cu care e pe santier au sarbatorit Jour de Souvenir, cica; asa ca am fost si noi sa vedem doua case: una e pe o strada super faina, cu case misto, e mare, cu curte mare, etc, amenajata dar muuurrdaarra si destul de veche (moama, ce proprietara , un jeg in casa, dar baie cu turbillon:)); alta e ca o bijuterie, aproape noua, aranjata si dotata, dar inconjurata de case urite, si periculos de aproape de apa (desi e misto, cu piste de biciclete si parc aproape, parca nu am curaj- m-ar ucide gindul de odrasla face ture de biciclete pe acolo si poate cadea in riu); asa ca mai asteptam.......
Dana, misto faza cu vopsitul
Lorelaim,
sanatate lui Gabisor...
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
pitilache spune:
Dana cu cea mai mare placere. Pune poze!
Carmen77 am vazut si eu pozele, sunt intr-adevar super. Cu totii aratati foarte bine, de tine ce sa mai zic. Asa da graviduta! Multa sanatate pe ultima suta de metri!
Roxana