Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (106)
Raspunsuri - Pagina 14
Laura13 spune:
semnez condica repede, ma duc si il culc si revin
vroiam numai sa zic ca a papat orz+morcov+carnita de pui, cu chiu cu vai a baut 60ml de ceai de menta.....a baut prima data in viata lui ceai!!!!!! va dati seama???? deci sa revin....noaptea trecut bine, dim la 6.30 a facut un kk de a bebe, iesit prin pampers, body, salopeta de somn, apoi inca 2 scaune fff moi, apoi pauza. de la 10 pauza. ma rog sa fim pe drumul cel bun
revin
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Dbunny spune:
quote:
Originally posted by dianocicaquote:sper ca n am inteles eu bine. pai tu nu mananci numai ce iti place? eu una da. si d la fel. si mi se pare perfect normal.
Originally posted by Dbunny
[brnu care cumva sa se invete s-apoi sa pape doar ce-i place.
Din fericire mananc absolut de toate, asa am fost invatata..ca toate-s bune si gustoase, imi aduc aminte cu cata pofta scotea mama zarzavaturile fierte din supa, si cum le imparteam si cat de buuuun era pastarnacul fiert, darmite spanacul cu usturoi facut de mama, dar ciorbita de fasole verde...yummy yummy...
Din nefericire, sotul meu este un dichisit si jumatate, nu mananca: porc, vita, peste, vinete, conopida, brocoli, fasole verde, morcov, dovlecel, ceapa, si cate si mai cate cred c-ar fi mai simplu sa fac lista cu ce mananca ca-i mai scurta...

Oare cum i se va dezvolta copilului simtul culinar daca va vedea pe masa DOAR ceea ce mananca tati? jap jap..pumni in cap la tati.
Ceea ce vreau sa spun este ca pruncii intra intr-o perioada de dezvoltare a simtului culinar(oare ce-am cu cuvantul asta azi???) si daca lasam dupa ei...nu ajungem nicaieri...cum e posibil la varsta asta sa nu-i placa ceva unui copil? Inca nu stie de gusturi...doar daca-s f f puternice, sau mancarea-i prea sarata, prea acra, sau prea dulce, dar cum noi inca le dam mancaruri bazale...de unde si pana unde sa nu manance de toate?
Si pe langa toate astea spuse... mai sunt copii taaaaare mofturosi la masa, stiu, dar cum spusai intr-un mesaj anterior, poate nu-s mofturi, poate-i betegutz...sau oare noi mancam zilnic aceasi cantitate la aceasi ora? nu-sh ce sa zic...Nepotumiu are 8 ani, si nu vrea sa manance, acum da-i un colt de paine-n mana si o fanta si-n 2 minute a mincat o franzela! No asta ce-i? nu-s mofturi?
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.
eri_ka spune:
quote:
Originally posted by dianarus78
eri_ka, eu i-am dat in fiecare seara, pe la 9pm, in apa. si bibele cu lapte la 9.30-10pm. nu atingi granulele, sa nu folosesti nimic metalic (lingurita de ex.) ci de plastic. acum n-as putea sa-ti spun daca a avut efect, pt ca el s-a tot imbolnavit si suferea de dureri si din alte parti, nu numai de la dinti... si trebuia sa respect o pauza la antibiotice dar n-am reusit... din motive de infectie urinara/otita/ etc... ce-am mai testat noi in ultimele luni...Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
pe asta cu neatinsu si metalul nu o stiam. mersi.
ref la tema cu nemancatul. Ingrid daca vede pe cineva ca mananca e f curioasa si vrea si ea. asa ca mananc in sufragerie, unde se joaca ea, si ii dau bucatele de mancare (de-a ei) , dar tre sa fie musai din farfuria mea

PS scrisesem un mesaj mai delaliat dar a disparut. oare de ce?
SONIA
www.protv.ro/petitie.php" target="_blank">Salvati animalele!
Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills
desiree spune:
quote:
Originally posted by dianocicaquote:sper ca n am inteles eu bine. pai tu nu mananci numai ce iti place? eu una da. si d la fel. si mi se pare perfect normal.
Impotriva bannarii aelitei
diana sidavid 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator
nu sunt de acord..eu mananc aproape orice, pentru ca asa m-a invatat mama mea de mititica..si asta vreau sa fac si cu Octavian..sa nu fie mofturos..pai conform logicii, o sa manance toata viata numai banana si iaurt cu biscuiti.
trebuie invatati cu gusturile sau cu cat mai multe gusturi..si insistat pe tema asta..Octavian nu papa cartof deloc..nu ii place..ii ofer masa de cartof o data la 2 saptamani...si papa ceva ceva..pana se va obisnui cu gustul....
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
ruxandra_sb spune:
quote:
Eu nu vad lucrurile chiar asa. Nu poti compara mereu un copil in plina crestere cu un adult. Si in nici un caz la mancare...
Caci pt a creste si a se dezvolta armonios un copil tb sa manance proteine de calitate, lactate, cereale, multe fructe si legume, etc., etc. Cum era cu piramida aceea.. daca nu in fiecare zi.. atunci macar mancarea dintr-o saptamana tb sa fie diversa si sa cuprinda din mai toate grupele alimentare. Bine, cateodata bb au perioade de greva si nu papa o luna intreaga decat lapte cu banane sa zicem. Dar asta sunt trecatoare si nu tb incurajate.
Sunt de acord cu Dbunny.. daca mereu cand refuza mancarea pregatita va primi ceva gen paine/biscuiti/covrigi.. se invata asa si in curand incepe santajul. Gen: "mi se falfaie mie de papa pregatita de mami.. oricum n-o sa mor de foame ca primesc apoi biscuiti sau covrigi sau paine goala care sunt asaaaa buuuune"
Fiindca putini bb nu sunt inebuniti dupa produsele acestea pe care eu numai hranitoare nu le pot considera.. Aici e alegerea fiecaruia.. iar eu am ales sa nu-l infund cu fainoase numai ca sa manance ceva.
Educatia culinara se face de mici copii; iar daca incet, incet, cu multa rabdare si tinind seama si de preferintele personale, ii invatam sa pape si branza, si legume, si cereale, si .. + cat mai putine dulciuri (iar biscuitii au destul zahar) + cat mai putin sarat + .. atunci au toate sansele sa creasca frumos. Bonus invata sa manance corect ceea ce nu le strica nici la varsta adulta.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
Dbunny spune:
quote:
Originally posted by eri_ka
ref la tema cu nemancatul. Ingrid daca vede pe cineva ca mananca e f curioasa si vrea si ea. asa ca mananc in sufragerie, unde se joaca ea, si ii dau bucatele de mancare (de-a ei) , dar tre sa fie musai din farfuria mea
Normal
e fetita mare deja...rabdare ca peste cateva luni chiar putem sa le dam din oala nostra ca sa zic asa...Cumnata mea gateste fara sare, niciodata nu pune sare-n mancare, in schimb foloseste multe ierburi aromatice si stiti ce gustoasa-i mancarea ce-o gateste?
Mi-am propus ca eu cu buna stiinta sa nu-i pun sare la Dani. Bineinteles ca o sa ciuguleasca una alta si-o sa ajunga la sare dar eu cu buna stiinta nu-i dau. Daca altii(adulti) pot si noi trebuie...
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.
porumbita80 spune:
salutare
Motivez absenta am fost ocupata cu vizita mamei am fost si prin Moldova.
In primul rand multumesc la toate fetele pentru felicitare . Noi am sarbatorit frumos cu exceptea micului accident a lui Mario sa lovit de scaun si sea spart buza(normal urlete si tipete bunicasa ne invinuia pe toti etc.). Ieri am petrecut-o si pe mama si acum ne-am intors la tabieturile noastre care au foat date peste cap
.Mario de pe tava a luat:1.telefonu mobil
2.surubelnita
3.mousu
La sf. a luat cheile de la masina. Buni la alintat cat a stat la noi si smecheru a inteles care-i treaba, dar trecem noi la program din nou...
Pe 30 am fost intr-un club ne-am distrat nitel , pe 31 acasa cu oaspetii.Cadouri am avut diverse nici nu mai stiu care si de la cine.Emotii am avut multe ba plangeam ba radeam.Mama ma ajutat foarte mult zilele astea acum sunt trista dupa plecarea ei.
Aveti aicipoze de la petrecere
La multi ani printesele de azi
sa fiti sanatoase ca frumoase sunteti si sa aveti parte numai de bucurii in viata.
Mirona spune:
hop si eu - cat e tema calda inca:
Diana - eu am invatato pe Kara sa pape cam la fiecare masa solida 2 feluri de papa. Asa ca daca la prim spune pas - ramane barem cu a doua. Rar se intampla sa nu o accepte nici pe a doua. Daca o refuza si pe asta - sau daca se intampla sa vomite - ii dau numai ceai - si peste o juma de ora tai niste bucatele de banana pe o farfurioara si imi da mie sa pap si mai baga si ea la ea in gurita. Cam atat pana la urmatoarea masa.
de exemplu dimineata servim cereale cu iaurt - la finele mesei - daca face mutre ca nu mai vrea - ii pun ceva iaurt de fructe in el (de la borcanel) - ii schimba gustul - automat e al doilea fel.
la pranz e pireul de legume cu carne - apoi o budinca - deci iar doua feluri.
seara o paine cu almete si un iaurtel cu fructe
ma rog nu e zilnic acelasi meniu
Miro
Laura13 spune:
ma bag si eu in seama la tema cu mancatul....cumva pe langa, dar....
dani nu prea mai papa legumele cu placere. asa ca mi-am zis sa ii dau in mana (in loc de jucarii) o bucata de paine, el sa pape paine eu bag cate o lingurita de legume. ce a iesit? isi indesa painea in gurita cu pumnul (pe bune, nu mai aveai loc de o scama la el in gura, era toata plina cu paine). asa ca a doua zi i-am pus cate un soldatel de paine in varful linguritei cu legume. fffff bun! dar daca vedea lingurita fara paine nu deschidea gura! asa ca acum, are pe o farfurie soldatei de paine (nu ii mai dau bucata intreaga ca nu is chiar fraiera lui
), el ia o bucatica de paine, eu o lingurita de legume. cat o tine si faza asta![]()
acum la faza sa pape ce vrea el: nu sunt de acord pe termen lung. deci, daca e vb de boala, da, l-as lasa sa pape ce/cand/cum vrea el. dar, pe termne lung cred ca noi, acum, trebuie sa ii invatam ca toate sunt bune. de ex: eu nu mananc urzici. nu am mancat niciodata, nu am gustat, dar nu imi place ideea de urzici. sa fiti sigure ca at cand dani va avea voie, va papa, va incerca, pt ca sunt pline de fe. nu il fortez sa manance ceva ce nu ii place, dar nu cred ca se poate pune problema de ce ii place si ce nu la copii de 1 an. pai, ce stie el? 3 feluri de carne, 10 legume si 5 fructe. nu stiu cat am fost de coerenta, iar n-am dormit prea mult si de manacat....tigari si cola
dianarus eu nu cred ca as rezista fara sa ii dau nimic. adica, daca nu papa legumele le combin cu cereale dulci care ii plac si papa. desi stiu ca nu e bine. noi nu ne-am confruntat vreodata cu problema sa nu pape nimic, dar daca nu vroia legumele ii dadeam lapte la masa aia si tot papa ceva. deci, nu i-as da de rontait una alta, prostii ca sa zic asa, i-as da lapte. daca nu ar vrea nici lapte.....cred ca i-as da paine (la noi nu da gres niciodata), cu almette, sau calcaval, sau pate de ficat facut pasta.....chestii de astea, care poate sa le pape singurel de pe farfurie.
a deju votez si eu pt albumul fulguletilor la un an. sunt de acord cu tine, o singura poza, trimisa exact cum vrem sa arate, fara modificari ulterioare si alte cele.
donia zi tot, povesteste 3 ani de t&n din partea mea.
hai, macar momentele cheie
dandusa ma bucur din sulfet pt voi! ca va vine iubitul acasa!!!! desi am o rugaminte......sa nu ne pove primele 3 luni de convietuire ca o sa mi se faca de un divort![]()
Rianna 
Serban Alexandru 
Sa cresteti mari, sanatosi, frumosi si veseli! sa va dea DD o viata plina numai de bucurii, fericire si voie buna!
ma duc sa bag ceva la stomac, ca altfel ma treceti la categoria fulguletilor mofturosi![]()
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Dbunny spune:
quote:
Originally posted by porumbita80
Aveti aicipoze de la petrecere
E superb in costumasul alb! si cum a rezistat alb??
Si ce masa bogataaaaaaa imi lasa gura apa....[Homer Simpson cu bale gandinduse la o bere receee...]

Ianis (14.09.04)