bubite pe picioare, ceafa, fata.. varicela?

bubite pe picioare, ceafa, fata.. varicela? | Autor: ancaMT

Link direct la acest mesaj

am o fetita de i an si doua luni si i-au aparut niste bubite intai pe un piciorus pe partea din fata, nu pe pulpa, sub forma de pete rosii care se transforma in vezicule mici cu un lichid in cap, ca un cosulet, doar ca lichidul este transparent. Au tot aparut, dr pediatra a zis ca e vreo alergie, i-am dat cu fenistil gel, hidrocortizon, vreo 4 zile degeaba, apar altele, iar cele vechi nu par ca se vindeca.
ati patit asa ceva?
azi mergem la dermatolog sa vedem ce este..

ANCA, mami de LUCIANA MARIA (18.09.2006)
poze
varsta noastra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Dupa descriere pare varicela.
Nu cred ca-i bine s-o dai cu hidrocortizon...mai degraba cu o pudra/alifie mentolata, calmeaza mancarimile. Ai grija sa nu se sparga ca raman semne.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Da, si mie mi se pare afi varicela dupa descriere. Baietelul meu a facut-o cand avea doar 4 luni si a avut o forma foarte urata. Tot ce poti face e sa tii fetita in casa, sa nu contacteze alte boli, sa-i dai cu alcool mentolat pe bubite (nu cu pudra, pt ca nu lasa pielea sa respire), s-o impiedici, pe cat posibil sa se scarpine si sa-i dai ceva pt febra , daca e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaMT spune:

fetele, am fost aseara la dermatolog si diagnosticul a fost urticarie sau muscatura de insecte unele bubite pareau urticarie altele intepatura de insecte , prin urmare mi-a dat sa ii dau cu advantan milk si xyzane picaturi, sa vedem daca ii trece...
multumesc de raspunsuri, sper sa fie asta tratamentul care ii trebuie

ANCA, mami de LUCIANA MARIA (18.09.2006)
poze
varsta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Acum depinde si la ce medic dermatolog ai fost...
Urmareste-o totusi sa nu fie varicela. Controleaz-o si in cap. De obicei, unul din semnele sigure de varicela este aparitia pustulelor si in cap, gura, zona inghinala.
Cand fata mea cea mare a avut varicela, am fost la medicul dermatolog care cu mare seninatate mi-a spus ca are alergie la propolis. Si doua zile am tratat-o de alergie. Pana a aparut eruptia puternica si ne-am dat seama ca este de fapt varicela.
Insanatosire grabnica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Daca bubitele apar in zona cu par, ar trebui sa te gandesti la varicela (asta-i o caracteristica).

Baiatul meu a facut o forma foarte usoara de varicela (chiar am chemat asistenta acasa ca nu eram sigura ce e) si observand ca are o buba in cap a ajuns la concluzia ca asta e. Plus ca fusese internat la Matei Bals (ptr. o enterocolita) si in salonul alaturat era un copil cu varicela. M-am convins ca intr-adevar fusese varicela, cand la 2 saptamani dupa ce i-au aparut bubite lui Victor i-au aparut si Evei (care a facut o forma tipica cu sute de bube).

Ce vreau sa spun este ca Victor a avut perioade cu mai multe bube pe corp (foarte asemanatoare celor din varicela) fie din cauza unor muscaturi de insecte fie din cauza unor alergii (intr-adevar la alergii nu apar bube in cap). La un moment dat era plin de bube din astea pe piept si spate si discutand cu o prietena a carei fata avusese ceva asemanator m-a intrebat daca folosesc detergent Ariel cu balsam. Si intr-adevar tocmai cumparasem. Nu l-am mai folosit o perioada si cand am incercat iarasi, iar s-a umplut de bube. Asa ca de atunci numai folosesc decat detergent fara balsam inclus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaMT spune:

ana71, se pare ca ne intalnim iar, copii nostri au cam aceleasi probleme, daca tii tu minte am mai discutat despre o problema asemanatoare aici, Dupa acel sfilococ a urmat e coli in kk si in pipi adica infectie urinara pe care le-am tratat cu zinnat, conf antibiogramei. Numai probleme, simt ca explodez, astia la serv ma suna sa ma duc inapoi dc vreau sa ma mute pe un post mai bun...
si, da, a avut vreo cateva bubite in cap mai spre frunte, si pe la ceafa, acum are si pe manute, dar observ ca ii apar pe membre doar pe portiunea inferioara, si una pierduta pe piept, desi de aseara urmam tratament contra urticariei cu picaturile xyzal su advartan milk, dar mai astept poate nu trece asa repede.
Dermatoloaga asta e destul de bine vazuta in Pitesti, si prea zicea cu siguranta ca nu e varicela. Nu stiu ce sa mai zic, mai asteptam si vedem cum evoluam..
mercic de raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Da, AncaMT, se pare ca au probleme asemanatoare .

Mie asistenta atunci cand am chemat-o si apoi si pediatrul mi-a confirmat ca daca bubele apar in cap (zona cu par) atunci sigur este varicela. O mananca? Daca da, poate ar fi bine sa-i dai cu mixtura mentolata.

Sanatate multa!

Mergi la inceput