Mamici de Martie-Aprilie 2008 (38)
Raspunsuri - Pagina 7
bubu05 spune:
Uite, Naty, am pus poze de la Barcelona pt. tine! Am facut 500 de poze, asa ca mi-a fost greu sa selectez...sper sa-ti placa!
Oana
15+ cu bb Stefan
si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
VioletaH spune:
Buna seara Burticutze!
Tii dar ce-ati mai scris aici...O gramada!
Am intrat si am citit fuguta din urma cat am putut, am vazut randunici racite, suparate, altele vesele, cu vesti bune...va pup pe toate!
Numeioana, ca pomeneai de carucior, eu deja mi-am luat un Graco Quattro Tour, nu e nou nout desi arata ca si unul nou, l-am luat de la niste prieteni. Eh..vreau sa-ti spun ca e super greu! Eu abia il manuiesc, dar am avantajul ca nu stau la bloc si nu trebuie sa-l urc scarile. Insa intr-adevar e foarte solid, arata bine, e usor de plimbat, ai loc si pentru bagaj, se pliaza foarte usor. Doar sa nu fie nevoie sa-l
.
Este foarte bun daca planuiesti sa te plimbi cu bebe mai multe ore, de ex. la gradina zoologica sau parc de distractii, etc. Eu cred ca o sa-mi iau si unul mai usor, de fatzait pe ici pe colo.
Naty esti o frumoasa, iar rochita aia mov ti se potriveste superb! Si eu sunt fan lila, mov, violet si toata familia de nuante. Sa fie oare de la nume??? Nunta mea a fost cu accente mov/lila - am pus cateva poze
. M-am suparat un pic cu buchetul meu ca a avut niste floricele mici roz inchis care nu erau in plan, dar cum mi l-au adus pe ultima suta de metri...n-am mai avut ce sa fac. Era menit sa fie doar cu trandafiri lila (sterling) si floarea miresei, dar...deh..
Ah, si ca tot ai intrebat de calatoria la Barcelona... eu as sta cumintica acasa, nu de alta dar daca Doamne Feri ai nevoie de doctor, asigurarile de calatorie nu-ti acopera nimic din ce e legat de sarcina. Plus ca vei fi in luna a 7-a, nu? Astia spun ca din luna a 7-a trebuie evitata calatoria cu avionul. Cel mai bine intreaba medicul si vezi ce-ti spune.
O sa revin mai tarziu cu subiectul "celule stem", ca am vazut ca suneti multe interesate de el.
Intre timp va pup si ma duc sa fac o tocanita de ciupercutze ca mi-e o pofta!!!!
Vio
21+ 
http://community.webshots.com/user/violetahar
luny spune:
Buna!
Ma primiti si pe mine? Am implinit 21 saptamani chiar azi, mami de baietel! Toata starea de fericire mi-a fost azi umbrita de o sangerare, in timp ce eu si sotul meu..
, va dati seama ce stres si panica!...am mai sangerat in primele 2,3 luni tot asa, si nu a fost nimic grav, au fost dereglari hormonale pt care am luat utrogestan. Plus no spa si supozitor uscosin(scobutil) seara. Utrogestanul l-am oprit de vreo saptamana, si acum, sangerarea..noroc ca s-a oprit imediat ce m-am spalat.
Am vrb la tel cu dr mea si mi-a spus sa revin la utrogestan, sa iau no spa si supozitor uscosin in continuare si sa ma linistesc, sa stau cuminte in pat si ca important e ca nu ma doare nimic si s-a oprit sangerarea..offf...voi ati patit asa ceva?

Incerc sa ma linistesc si sa ma gandesc ca totul va fi bine...trebuie sa fie bine!!!
Life is to precious to worry about stupid Shit!
natynic spune:
Luny, nu te speria, draga mea, dar stai cumintica, cum ti s-a spus, mai ales ca a venit si frigul...
Bubu, eu am fost la Barcelona cu ocazia unei conferinte medicale, am stat 3 zile dar nu le-am uitat niciodata. Si tare mi-as dori sa vada si sotul meu orasul asta-sunt in perfect acord cu tine. Plus, cum a zis si clau-in fond e ultima noastra vacanta romantica in doi, pt multa vreme de aci incolo...Dar si Violeta are dreptate, iar tot ceea ce am citit acum din ghidurile americane de sarcina nu prea ma indeamna sa plec...sunt peste tot citate sarcinile la risc, in care ma incadrez si eu din cauza diabetului, cum ca nu se prea indica zburatul dupa sapt 24 (eu voi fi atunci sapt 25-26). Maine intreb 3 ginecologi!
Iar despre lighioana Ureaplasma, Randunoiul zice ca hai sa facem iar tratament, ca daca se intampla ceva, Doamne fere...Credeti-ma, sunt destul de curajoasa, indur si acum destule pt sarcina asta dar cand imi amintesc CAT de rau mi-a fost...nu-s ginecolog dar feelingul meu de doctor imi spune ca e mai periculos tratamentul decat lighioana...Iar intreb 3-4 ginecologi!

(Iata cum arata seara unei randunici care azi a aflat ca TT e ok si toate fetele o complimenteaza ca e frumoasa in mov si sotul o iubeste si etc. etc.etc...de ce e omul mereu nemultumit???)
naty 18+ cu
(Iulia Elena)
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png
natynic spune:
Bubu, am vazut pozele barceloneze, tu ti-ai pus in cap sa ma imbolnavesti??? 
naty 18+ cu
(Iulia Elena)
natynic spune:
gudinde,
. Noapte buna tuturor randunicilor!
naty 18+ cu
(Iulia Elena)
ariel_7000 spune:
hei! buna fete dragute!
multumesc de incurajari!!! se vede ca toata energia pozitiva a fost orientata spre mine si bebicul meu! am primit rezultate excelente!!! am scapat de bolovan!!! radea doctora de nu mai putea. m-a intrebat daca asta e unul din momentele in care fetele se prind de maini si sar impreuna in sus de bucurie?!? i-am zis ca da...:)
a iesit si rezultatul la secretie...candidoza, dar cui ii mai pasa? m-a pus pe masa, m-a consultat si mi-a zis ca dpdv al ei e totul ok, ca daca revine bestia o atacam prin sapt a 20-21 a cu ceva mai tare:))
asa ca topai de bucurie, imi venea sa-i pup pe toti pe strada, chir si pe urati:)). am mers de la spital acasa pe jos, era firg si-mi ingheta fundul, dar eu radiam de bucurie.
am fost cu atat mai fericita, cu cat, atunci cand asteptam rezultatul m-am intalnit cu o prietena care isi facuse 2 TT si ii iesisera proaste si acum astepta rezultatul de la amniocenteza.
nu am asteptat cat a stat ea inauntru cu dr.ei, insa m-a sunat dupa 1 ora sa-mi zica ca maria ei este perfecta :)).se pare ca au fost numai vesti bune in ultimul timp!!!
in noaptea asta cred ca voi dormi si eu in sfarsit....in ultima saptamana am dormit numai 3-4 ore pe noapte...
ma bucur ca ati scris despre celulele stem, cu cat vad mai multe pareri pro, cu atat ma conving si eu ca este o investitie buna.
m-am programat joi la echo 3 d, abia astept, mai ales ca ni s-a promis si filmulet:) poate de data asta....coloram caruciorul.
filmul "la vita e bella" e superb! dar eu am plans la el:)))
aseara am vazut "it started in naples" cu clark gable si sophia loren.superb film!!!! pt cine nu l-a vazut, il recomand din suflet. pe mine a reusit sa ma scoata din starea aia de...
mimonix, felicitari pt baietel!!! si
. abia azi, uitandu-ma la semnatura ta mi-am dat seama cine cum si ce:))) eu sunt mai 
in perioada asta si...ce sa-ti mai zic? imi place numele ales pt puiul mic. si ca sa vezi faza simpatica, noi (hmmm, mai bine zis, eu) ne-am gandit ca pe guguluf sa-l(o)cheme Theodor(a)Mihai(ela)
asta in caz ca nu se razgandeste cineva :))) si vine cu alte propuneri.dar eu toata viata am visat la numele de alex si theo :)).
asa ca tu ii dai puiului tau numele fetitei mele, iar eu ii dau puiului meu numele fetitei tale:)))
acum va las, ca ma duc sa rasfoiesc o carticica despre homeopatie, pe care mi-am luat-o azi. e calda, proaspata.
alexutza 4 ani si
17+
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pf_.png
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!
VioletaH spune:
Asa cum spuneam, revin pe sarma la subiectul "recoltarea de celule stem".
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa citesc niste articole sa vad ce presupune asta. Apoi am discutat cu doctorul meu care mi-a spus ca la nici unul din cei doi copii ai sai (nascuti recent) nu a prezervat celule stem, si nu din lipsa de bani ci pentru ca in opinia lui banca publica de celule este suficienta. El sustine donarea in banca publica a sangelui din cordonul ombilical.
Apoi am gasit un articol in revista FitPregnancy cu pareri pro si contra si am vazut ca opinia doctorului este cumva justificata:
www.fitpregnancy.com/umbilical_cord_blood/yourpregnancy/1082?page=1" target="_blank">http://www.fitpregnancy.com/umbilical_cord_blood/yourpregnancy/1082?page=1
Se pare ca situatiile in care ai nevoie de propriile celule sau de cele ale unui membru al familiei sunt reduse. Mai mult decat atat, se pare ca sangele prezervat care provine de la un copil care mai tarziu se imbolnaveste oricum sufera modificari ADN in timp si nu mai poate fi utilizat (aici inca se mai studiaza problema).
Am vazut ca si in Romania s-a deschis o astfel de banca publica, unde sangele din cordon poate fi donat:
www.postamedicala.ro/content/view/4347/48/" target="_blank">http://www.postamedicala.ro/content/view/4347/48/
aviz celor care vor naste la Elias sau Spitalul Universitar si doresc sa doneze sangele din cordon.
In concluzie, daca nu exista riscuri majore in familie/ o probabilitate mare ca unul din membrii familiei sa aiba nevoie la un moment dat de transplant de celule stem din cord care provin de la bebelul tau, nu stiu daca aceasta investitie este tocmai utila, pentru ca se poate apela la banca publica.
In momentul asta, la mine balanta inclina mai mult spre a nu apela la o banca privata pentru prezervarea de celule stem, ci mai degraba voi dona sangele din cordon bancii publice, care in SUA este bine pusa la punct:
www.nationalcordbloodprogram.org/" target="_blank">http://www.nationalcordbloodprogram.org/
Desigur, fiecare face cum considera, dar asa cum scrie in articolul din revista, parintii care nu dispun de resurse financiare nu trebuie sa se simta vinovati daca nu prezerva celule stem intr-o banca privata. In schimb, daca va puteti lipsi de acesti bani, probabil ca ideea pare tentanta.
Oricum daca va hotarati sa faceti pasul asta, cred ca trebuie sa discutati din timp cu un reprezentant al bancii private de celule stem si apoi sa verificati daca medicul care va asista la nastere sau alti medici din spitalul unde nasteti sunt autorizati sa faca recoltarea si exista disponibilitate la orice ora.
Subiectul este de mare interes, de asta mi-e teama ca businessul privat se si bazeaza pe acest instinct natural al parintilor de a-si proteja copii de orice pericol s-ar putea ivi. Nimeni nu neaga beneficiile transplantului de celule stem, dar eu ma intreb: oare cat de mare este probabilitatea sa am nevoie EXACT de celulele stem recoltate de la bebelul meu fara sa am posibilitatea de a apela la banca publica?
Sunt curioasa sa mai aflu si alte randunici spunandu-si parerea in baza a ceea ce ati discutat cu medicul sau ati citit pe tema asta.
Vio
21+ 
VioletaH spune:
Luny, nu te ingrijora! Se mai intampla sa apara mici sangerari in sarcina, iar actul sexual poate fi unul dintre motive, deoarece colul este foarte puternic vascularizat. Eu nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi prea tare. Tine legatura cu doctorul, dar nu te panica.
Ariel, felicitari pentru vestile bune! Se pare ca acest nesuferit de TT a dat batai de cap multor gravidutze. Ma bucur sa vad ca se linistesc randunelele rand pe rand.
Vio
21+