Parere avizata: dezavantaje mansardare.Va rog!

Parere avizata: dezavantaje mansardare.Va rog! | Autor: Edessa

Link direct la acest mesaj

As dori sa stiu de la cineva care s-a confruntat cu situatia asta, ce dezavantaje atrage dupa sine acceptul de mansardare pt un bloc cu 4 etaje. Parintii mei sunt pusi in fata acestei probleme...si ni se pare ca e cam tzeapa sa iti dai acceptul in conditiile in care nu ai nici un avantaj:stau la etajul 3, au termopane, centrala, izolatie termica. Presiunile le face unul dintre vecini...care are n-shpe firme si vrea sa construiasca si sa vanda. Pe scara sunt vreo 2-3 milogi( in sensul de pomanagii) care nu au investit nimic de 25 de ani si spera sa se pricopseasca si ei( nici macar gaze nu si-au tras in casa...)
Va rog mult, daca puteti sa imi dati niste date concrete!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

In primul rind, un dezavantaj ar fi ca pe durata constructiilor va fi santier = mizerie si galagie pe scara blocului. Apoi, nu stiu daca blocul este proiectat sa reziste la greutatea inca unui etaj. Ca daca ar fi fost, probabil il faceau din start cu mai multe etaje, nu???? Stiu ca se practica mai nou mansardarea dar dupa parerea mea nu este in regula. (dar recunosc parerea mea nu este avizata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Daca nu stau la etajul 4,nu vad niciun avantaj!Ce mai conteaza,daca e s-o luam asa,dezavantajele?In locul lor,n-as fi de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Si ai mei tot asa se gandesc: sa refuze <oferta> fiindca nu au de castigat nimic si sunt satui de santierele pe care cei mutati mai recent si le-au facut in ultimele luni. Partea nasoala este ca se face un soi de presiune psihologica si psihica (puternica!) asupra lor iar mama se streseaza foarte, foarte tare...Iar pe acest fond de stress exagerat azi medicul a diagnosticat-o cu Zona zoster...(un necaz nu vine niciodata singur...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

E o afacere buna pt constructor . Asociatia incheie un contract prin care cedeaza dreptul de folosinta asupra terasei si o parte dinncota indiviza pe care o detin din terenul pe care e construit imobilul .
Fara acordul asociatiei nu se poate . Dar ce vi se ofera in schimb ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Salve,
Edesa, la blocul meu se va face mansardare!
La noi sa procedat in felul urmator: Au venit de la 2 firme, si a fost acceptata una, pe baza avantajelor ce ni le ofereau.Au fost discutii pe rand, cu locatarii de la fiecare scara in parte; si , aici au fost stabiliti termenii. Pt scara noastra, de ex, sa ajuns la urmatorul acord:se va face mansardare, iar firma va face urmatoarele:
-izolare pereti exteriori+ zugravit fatada bloc
- schimbare tevi apa,caldura de la subsol pana la et 4
- zugravit scara,iluminat cu senzori,schimbat usi intrare(cu termopane),(geamuri nu avem pe scara noastra, dar la celelalte scari sau schimbat ),adus tevile de gaze pana la usa pt fiecare apartament
- reparatii pt orice stricaciune ce poate aparea pe parcurs
- restituirea contravalorii interfonului
- amenajare la intrarea scarii(pavaj), placare cu gresie casa scarii, izolare pereti interiori intrare scara.Firma ne propusese si schimbarea intregii scari, cu scara de inox, dar, am preferat gazele, scara prezenta nu necesita alta...
Cam asta imi vin acum in minte.....
Deci, in eventualitatea ca se vrea o mansardare, se poarta o discutie, si, este bine ca toti locatarii sa vorbeasca mai inainte si sa se gandeasca ceea ce au nevoie pt intreaga scara! La o scara vecina, cei de la et 4 au mai vrut suplimentar cate 10 milioane(vechi), deci, totul se negociaza!Daca chiar nu este nevoie de nimic, banuiesc ca se poate negocia primirea cate unei sume de bani pt fiecare apartam!
La noi in cartier (km 5), deja un bloc de 4 scari este gata mansardat, si chiar arata f bine! Mansarda este din lemn .

Eu ma bucur fff tare ca sau demarat lucrarile si pe scara mea, daca nu aceeptam ac manardare, pur si simplu cadea blocul pe noi, arata f rau la exterior, si nu se gaseau niciodata banii necesari sa poata fi facute ac reparatii.........deci, pt noi este f benefica ac mansarda.

mami ailuI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Chiar daca sta la et 3 nu inseamna ca nu pot avea avantaje.
Mai sus a enumerat Ailui de cite lucruri beneficiaza cei de pe scara lor.
Ar tb sa vorb toti vecinii si sa vada care sint lucrurile stringente.

Iar ca un calcul se poate face asa: cit costa m2 intr-un bloc?
Cam 1.300 euro/m2 la un apartam finisat.
Cred ca "terenul" pe bloc poate fi evaluat la 500-600 euro/m2.
Cit are terasa blocului? Sa zicem 70m2 ( pe apartam )*4 apartam=280 m2. Mai punem 20 pt scara si palier, deci fo 300 m2.
300 m2*600 euro/m2=180.000 euro.
Deci cam asta ar fi pretul pe care ar tb sa-l plateasca constructorii la 1 bloc, sa faca imbunatatiri de 180.000 euro.

Am zis si eu niste preturi ... poate nu sint reale. Dar cred ca se poate pune problema si in felul asta.

Iar parintii tai poate pot sa ceara bani.

In orice caz daca 99% dintre locatari sint de acord nu vad de ce s-ar opune parintii tai. Ca nu au nimic de pierdut.
Mai degraba unui bloc mansardat ii poate creste valoarea, deci implicit valoarea apartam lor.

Iar aceste mansardari cind sint facute au proiecte solide in spatele lor: calcul rezistenta, sint autorizate de experti in constructii etc.

Mergi la inceput

Sa se stringa toti intr-o sedinta, sa vada cam ce vrea fiecare, iar cei care nu vor imbunatatiri sa ceara bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Firmele care fac aceste mansardari nu sunt prea generoase .Daca apt construite valoreaza 360 000 euro in nici un caz nu o sa plateasca 180 000 .
Alilui a spus ce li s-a oferit in schimbul mansardarii ...cum vi se pare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Oferta pe care le-a facut-o individul cu pricina este mult mai slabuta! In sensul ca a zis de niste izolatii exterioare( ai mei au...), zugravit scara, NISTE REPARATII la subsol( nicidecum inlocuirea tevilor - o chestie care s-ar cere dupa 25 de ani poate...), o usa la intrarea in bloc, automat de scara( ala vechi merge fara probleme...)o rampa pentru masini( in eventualitatea ca s-or muta vecinii si isi cara mobila, gard viu pe vreo 10 metri si gaze( in conditiile in care sunt gazele trase pe scara de 5 ani si doar 4 din 12 nu au centrala). Despre sedinte nu poate fi vorba fiindca toate se termina cu scandaluri si amenintari si preferi sa te lipsesti de participare(de 25 de ani sunt 2 indivizi care se cearta pe rand cu fiecare...). Bani SIGUR nu le da, ca vecinul care vrea sa faca afacerea ofera numai ce isi poate permite sa faca direct cu firmele lui... Si, un amanunt deloc nesemnificativ: blocul se afla in Faleza Nord, zona in care preturile apartamentelor sunt cele mai mari din oras...
Mama e disperata din cauza galagiei. Vreo 10 ani apartamentul de deasupra lor a fost locuit de o familie cu 4 fete...foarte iuti de picior...si, practic, fusese transformat in bordel( stia pana si sectoristul dar...nu intervenea...). Erau niste show-uri..., iar multe se finalizau cu urlete, batai...! Pe fondul vecinatatii acestor gen de personaje, tata a facut atac cerebral la 40 de ani...
Cand au vandut mandrele apartamentul, ai mei nici nu realizau ca poate fi adevarat!!
Structura de rezistenta a blocului a fost afectata cand un om <bine plasat> a obtinut acceptul pentru un magazin la parter pentru care au dat cu picamerul in zid de beton timp de 4 zile ca sa ii faca usa!!!
Nu ca sunt parintii mei, dar e de inteles de ce sunt satui de zgomote peste limita suportabila!

Mergi la inceput

Daca oferta tipului este asa slabuta intr-adevar nu prea au de cistigat.
Dar ar putea pune si ei altfel problema, in sensul ca sa se ofere mult mai mult, si atunci altfel sta treaba.

Daca asta doar atita ofera... la revedere.... o veni altul care sa ofere mai mult.

Multe firme mizeaza pe faptul ca lumea nu prea se pricepe si pot sa ofere un pret de 2 lei.

Ai putea sa afli si parerea unui arhitect sau ing. constructor.

Mergi la inceput