Parere avizata: dezavantaje mansardare.Va rog!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

quote:
Originally posted by Edessa

Bani SIGUR nu le da, ca vecinul care vrea sa faca afacerea ofera numai ce isi poate permite sa faca direct cu firmele lui...

Pai daca tot are firme sa faca si el niste imbunatatiri serioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Dupa parerea mea chestia cu mansardarea este ca sa cistige firmele de constructii si banuiesc administratorii de bloc sume fabuloase, mai ales daca proprietarilor apartamentelor nu le revine practic nimic. CUM ADICA SA NU LE DEA NICI UN BAN?????? Dar si daca construiau pe toloaca tot trebuiau sa plateasca cuiva terenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

aveti grija cu mansardarile astea.
in primul rand, desi nu e cazul aici, pt cei care cumpara un apart la mansarda nu e sigura treaba. cica scrie in legislatie ca nu se poate instraina spatiul comun cu ceilalti proprietari din scara (spatiu comun insemnand terasa de pe bloc, casa scarii, terenul de sub bloc) decat o data cu instrainarea apartamentului. asta inseamna ca numai cand iti vinzi apartamentul ti-ai instrainat si cele enumerate mai sus. asa ca viitorii proprietari de mansarde nu sunt chiar asa "proprietari" cum se cred. pot avea spatiul respectiv pe 100 de ani, sa zicem, dar nu stiu daca de tot.
in al doilea rand, in leg cu problema in cauza, daca ai avantaje si ai nevoie de avantajele de pe urma mansardarii, se merita sa suporti deranjul. daca e blocul vechi, tevile vechi etc si proprietarii nu au bani sa le refaca si firma se ofera sa plateasca pt asta, da, se merita, daca nu, nu prea...
stiam ca pt mansardare trebuie acordul proprietarilor 100%, desi se propunea sa fie jumatate plus unu. acuma nu mai stiu exact cum e.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Am inteles ca daca vrei sa iti vinzi apartamentul dintr-un bloc in care s-a cedat dreptul de folosinta asupra terasei trebuie sa refaci intabularea, ca altfel nu poti vinde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

salve,
Da, pentru mansardare trebuie acordul tuturor proprietarilor, altfel nici nu se sta de vorba,se verifica daca apartam sunt grevate de ceva la primarie etc, dupa care se semneaza un contract in fata unui notar!
La noi de 2 zile au si inceput lucrarea, va pot spune amanunte mai mult peste cateva zile, sa vedem cum se vor desfasura lucrurile (referitor la zgomot,etc), deocamdata e ok !

mami ailuI

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AILUI

salve,

La noi de 2 zile au si inceput lucrarea, va pot spune amanunte mai mult peste cateva zile, sa vedem cum se vor desfasura lucrurile (referitor la zgomot,etc), deocamdata e ok !

mami ailuI

In ce cartier locuiesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Locuiesc in KM 5 (precizasem asta in prima postare).

mami ailuI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Azi,ma trezesc cu un avizier la parterul blocului unde locuiesc,sedinta,duminica in vederea discutiilor pentru mansardarea blocului,prezenta obligatorie.Doamne,nu poti sa scapi deloc de sacalii astia.Eu sunt contra,dar parca vad ca oamenii din bloc or sa fie momiti cu te miri ce si eu o sa fiu pusa in corzi,ca stiu prea bine ce vecini am.Blocul e la Delfinariu,deci o buna afacere pentru intreprinzator.

Mergi la inceput

La ai mei se pare ca s-a transat cumva problema: 1/3 sunt contra mansardarii ( si-au exprimat public optiunea). Motivul? Tot senzatia ca sunt haituiti de sacali...
Daca intre timp nu s-a modificat ceva in legislatie, initiativa pica din lipsa de sustinere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by Iael

Firmele care fac aceste mansardari nu sunt prea generoase .Daca apt construite valoreaza 360 000 euro in nici un caz nu o sa plateasca 180 000 .
Alilui a spus ce li s-a oferit in schimbul mansardarii ...cum vi se pare?

Pai cel mai consistent lucru pe care il face firma aia este izolarea exterioara si schimbarea tevilor. Dar ia bagati un ochi aici www.pmtgv.ro/index/index.htm" target="_blank">program de reabilitare termica sa vedeti ca de fapt asta se poate face oricum cu o subventie groasa de la stat. Asa ca in final probabil firma suporta niste costuri mici. Si construieste niste super apartamente pe care le vinde apoi pe super bani.

Andreea

Mergi la inceput